انتشار نسل چهارم اینترنت یعنی اینترنت ۴G توانست انقلابی را بر پا کند. سرویس دهی اینترنت به خصوص برای موبایل ها و تلفن های هوشمند پیشرفت کرد و سرعت، پوشش دهی و آنتن دهی آن هم دچار رشد چشمگیری شد و بسیاری از مشکلات سابق از بین رفت. اینترنتی که هم اکنون به آن دسترسی داریم سرعتی ۱۰۵ مگابیت بر ثانیه ای را دارد و در شهر های پیشرفته ای نظیر کشور های اروپایی و آمریکایی این میزان با ارائه اینترنت های ۴G+ به ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه هم می رسد. اما تمامی این پیشرفت ها آغاز نسل جدیدی از اینترنت ها به نام اینترنت ۵G است. با صاران مارکت در این مطلب همراه باشید تا اطلاعات بسیار جالبی را در خصوص جدیدترین نسل اینترنت که قرار است عرضه شود در اختیارتان قرار دهیم.
اینترنت ۵G چیست؟
نسل جدید اینترنت نسبت به نسل قبلی خود بسیار سرعت بالایی دارد و فرکانس آن هم نسبت به ۴G غیر قابل باور است. این افزایش فرکانس و سرعت باعث تغییرات بسیار زیادی در زندگی ما خواهد شد چرا که کار ما را برای ارائه تکنولوژی های جدیدتر مانند اینترنت اشیا راحت تر خواهد کرد و بسیاری از محدودیت ها را از بین خواهد برد.
همچنین از آن جایی که سینگال های قوی تری هم که اینترنت ۵G دارد، باعث می شود تا نقاط دسترسی به اینترنت هم افزایش پیدا کند. از اصلی ترین اهداف طراحی و تلاش برای ساخت این نسل از اینترنت این بوده است که مانند الکتریسیته همه جا حضور داشته باشد و قابل دسترس باشد. نسل پنجم فناوری بی سیم چیزی بیش از یک شبکه پر سرعت را نوید می دهد. این امر به تعریف مجدد شبکه، ایجاد یک استاندارد جهانی بی سیم جدید برای سرعت، توان و پهنای باند کمک خواهد کرد. شبکه ۵G پلی برای آینده ایجاد می کند.
۵G نسل پنجم فناوری بی سیم می باشد. اما کاربران این فناوری را به عنوان یکی از سریعترین و قوی ترین فن آوری هایی که جهان تاکنون دیده است، می شناسند. این به معنی بارگیری سریعتر، تأخیر بسیار کمتر و تأثیر قابل توجهی در نحوه زندگی، کار و بازی می باشد. انتظار می رود که مزایای اتصال ۵G باعث کارایی کسب و کارها و دسترسی سریعتر به مشتریان به اطلاعات بیشتر شود.
مزایای اینترنت نسل پنجم
از اصلی ترین فاکتور های برتری نسل پنجم نسبت به نسل چهارم، سرعت و میزان تاخیر است. منظور از تاخیر همان اختلاف زمانی بین اقدام و انجام آن است. با وجود این که تاخیر در نسل کنونی عددی بین ۴۰ms تا ۶۰ms است و عددی بسیار کوچک به حساب می آید اما در نسل پنجم میزان تاخیر به کمتر از ۱۰ms خواهد رسید. به عنوان مثال فرض کنید که شما به عنوان یک گیمر حرفه ای قصد دارید در نقطه ای از جهان به صورت بین الملی با گیمرهایی که در نقاط دور دست جهان زندگی می کنند بازی کنید. قطعا اینترنتی که باید از آن استفاده کنید، باید تاخیر بسیار کمی داشته باشد چرا که قطعا میزان عکس العمل شما به اتفاقاتی که در حین بازی رخ خواهد داد بسیار حیاتی و مهم خواهد بود.
با عرضه اینترنت ۵G قطعا یکی از تاثیرات بسیار زیادی که بر روی انسان ها خواهد گذاشت مربوط به سبک زندگی ما خواهد بود. با وجود ویژگی هایی که گفتیم، اصلی ترین تغییری که پیدا خواهیم کرد، هوشمند شدن سبک زندگی و گسترش تکنولوژی اینترنت اشیا در خانه هایمان است. طبق پیش بینی های انجام شده تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۰ میلیارد دستگاه با این نوع تکنولوژی کار خواهد کرد. این دستگاه ها شامل گوشی های هوشمند، ماشین ها، عینک، تبلت ها، لوازم خانگی نظیر یخچال و … خواهد شد. از آن جایی که اینترنت نسل جدید پهنای باند کافی را برای هر منظوری در اختیار دیگران قرار می دهد، این وسایل دیگر برای دریافت اطلاعات و داشتن عملکردی مناسب مشکلی نخواهند داشت.
اینترنت ۵G همچنین امکان پیاده سازی شبکه های مجازی (برش شبکه)، ایجاد زیر شبکه را فراهم می کند تا ارتباطات متناسب با نیازهای خاص فراهم شود. ایجاد شبکه های فرعی ویژگی های خاصی را به بخشی از شبکه می دهد ، به عنوان یک شبکه قابل برنامه ریزی و به شما امکان می دهد ارتباطات را اولویت بندی کنید، همانطور که می تواند موارد اضطراری در مقابل سایر کاربران باشد، برای مثال تأخیرهای مختلف یا اولویت بندی آنها در اتصال به شبکه شبکه به طوری که آنها نمی توانند تحت تأثیر اضافه بار احتمالی شبکه تلفن همراه قرار بگیرند.
با اینترنت ۵G تعداد دستگاه های قابل اتصال به شبکه بسیار افزایش می یابد، به مقیاس میلیونر در هر کیلومتر مربع می رسد. همه دستگاه های متصل به اتصالات فوری به اینترنت دسترسی خواهند داشت که در زمان واقعی اطلاعات را با یکدیگر رد و بدل می کنند. این امر به نفع IOT می باشد. پیش بینی می شود که یک خانه مشترک دارای صد دستگاه متصل باشد که اطلاعات را در زمان واقعی ارسال و دریافت می کنند. اگر بخواهیم به کارخانه های صنعتی فکر کنیم، در مورد هزاران دستگاه متصل صحبت خواهیم کرد. این تعداد بیشتر دستگاه های متصل به شهرهای هوشمند و اتومبیل مستقل امکان پذیر می کند.
به عنوان مثال، با قرار دادن حسگرها در نقاط و اشیا مختلف در شهر، می توان قسمت بزرگی از آن را کنترل کرد. اگر اطلاعات سنسورهای اتومبیل و شهر را به اشتراک بگذارید و این داده ها را تبادل کنید، می توانید کیفیت زندگی در شهرها را بهبود ببخشید، ناوبری اتومبیل را آسانتر کنید (مسیرهای بهتر را انتخاب کنید، تعداد تصادفات را کاهش دهید، فضای پارکینگ موجود را پیدا کنید، و غیره)
ظرفیت نسل پنجم اینترنت
یکی از مهمترین فاکتور ها در وب گردی به خصوص تماشای آنلاین ویدیوها با کیفیت مانند ۴K و ۸K ظرفیت یا capacity است که در آینده با توجه به آماری که سازمان های مختلف در مورد رشد ترافیک اطلاعات داده اند، بسیار اهمیت پیدا خواهد کرد. اکنون اینترنت نسل چهارم با سرعتی که حدود ۱۴ تا ۱۸ مگابیت بر ثانیه است می تواند ویدیو های ۴k و ۸k را برای کاربران پخش کنند ولی با افزایش ترافیک و کاربران طی سال های آینده،باعث می شود شبکه ها با مشکل مواجه شوند و اینترنت ۵G این مشکل را بر طرف خواهد کرد.
چگونه به اینترنت ۵G دسترسی پیدا کنیم؟
اصلی ترین لازمه این نوع اینترنت داشتن سخت افزار مورد نیاز آن بر روی دستگاه های مختلف مانند موبایل هوشند و تبلت است. همانطور که هم اکنون برای استفاده از ۴G نیاز به موبایلی داریم تا از این تکنولوژی پشتیبانی کند، برای دسترسی به اینترنت ۵G هم به همین صورت است. این نسل بعدی اتصال به اینترنت تلفن همراه می باشد و سرعت بارگیری و بارگذاری اطلاعات بسیار سریعتری را ارائه می دهد. با استفاده بیشتر از طیف رادیویی، به دستگاه های بسیار بیشتری امکان دسترسی همزمان به اینترنت تلفن همراه را می دهد.
به تازگی شرکت کوالکام که یک شرکت معروف در زمینه فناوری و تجهیزات ارتباطی و مخابراتی است، از محصولی رو نمایی کرده است که می تواند سرعت دانلود ۵ گیگابایت در ثانیه پشتیبانی کند و حدود ۴۰۰ برابر سریع تر از ۴G می باشد. با توجه به برنامه هایی که کمپانی های موبایل ارائه کرده اند قرار است گوشی های خود را به تراشه ها و سخت افزارهای لازم برای اینترنت ۵G تا سال ۲۰۱۸ مجهز کنند ولی از آن جایی که احتمال می رود تا سال ۲۰۲۰ نسل پنجم اینترنت عرضه نشود امکان دارد این تاریخ به تعویق بیافتد.
اینترنت نسل پنجم یک فناوری رادیویی جدید می باشد، اما ممکن است در ابتدا سرعت بسیار بالاتری را متوجه نشوید زیرا ۵G احتمالاً در ابتدا توسط اپراتورهای شبکه به عنوان راهی برای تقویت ظرفیت در شبکه های اصلی ۴G موجود برای استفاده از خدمات سازگارتر برای مشتریان استفاده می شود. سرعت شما به این بستگی دارد که اپراتور فناوری ۵G را روی کدام باند طیف اجرا کند و اینکه شرکت مخابراتی شما چه مقدار در دکل ها و فرستنده های جدید سرمایه گذاری کرده است.
تاریخ عرضه
طبق گزارش هایی که شرکت های مسئول اعلام کرده اند این اینترنت در سال ۲۰۲۰ عرضه خواهد شد و شهر بورنموث در کشور انگلیس هم به عنوان محل عرضه آزمایشی آن انتخاب شده است و در حال حاضر هم تجهیزات راه اندازی آن هم در دست بهره برداری و ساخت می باشد. همچنین تا سال ۲۰۲۲-۲۰۲۳ هم به طور همگانی این تکنولوژی ارائه خواهد شد و عموم مردم می توانند از ان استفاده کنند.
با همگانی شدن این اینترنت همانطور که گفتیم دیگر مشکل آنتن دهی نخواهد بود و در همه جا به اینترنتی پر سرعت دسترسی خواهیم داشت. البته راه اندازی این تکنولوژی نیازمند تجهیزات بسیار پیشرفته ای است و چند سال طول می کشد تا همه بتوانند از اینترنت ۵G استفاده کنند و ۴G را به فراموشی سپرده شود.
از آن جایی که زیر ساخت های سیستم ۵G بسیار کامل است و به درستی طراحی شده است، نیازی به جایگزین شدن مدل و نسل جدید تری احساس نخواد شد و امکان این که نسلی دیگر از اینترنت ارائه شود بسیار پایین خواهد بود. با این حال از آن جایی که هسته اصلی اینترنت ۵G برخلاف اغلب تکنولوژی های ارتباطی که سخت افزاری هستند، نرم افزاری است و توسعه و پیشرفت آن ها راحت تر از سخت افزار است، هیچ چیز قابل پیش بینی نخواهد بود.