دو مودم TF-i۶۰ و TD-2101 Plus جزو اصلیترین انتخابهای کاربرانی هستند که میخواهند از اینترنت TD-LTE استفاده کنند. ابن مودم ها عرضه شده توسط شرکت ایرانسل اند که به صورت رومیزی و یا به اصطلاح لاک شده هستند. در این مقاله به مقایسه و تفاوت های مودم های TF-i۶۰ و TD-2101 Plus در چند پارامتر میپردازیم.
مقدمه
دو مودم TF-i۶۰ و TD-2101 Plus جزو اصلیترین انتخابهای کاربرانی هستند که میخواهند از اینترنت TD-LTE استفاده کنند. هر دو مودم از نوع رومیزی و توسط شرکت ایرانسل عرضه شده و قفل شده (لاک) هستند. اگرچه مودم TF-i۶۰ علاوه بر فرکانسهای TDD از فرکانسهای FDD و اینترنت ۴G نیز پشتیبانی میکند و اصولا کارکردی دوگانه دارد و قابل مقایسه با مودم TD-i۴۰ نیست ولی کاربران زیادی به مقایسه مودمهای ایرانسل پرداخته اند و این دو مودم را با هم مقایسه کرده و برای خرید یکی از آنها مردد هستند.
ما هم به احترام خوانندهها و در پاسخ به کامنتهای زیادی که درباره این موضوع میفرستند؛ در ادامه دو مودم را با هم مقایسه کرده و تفاوتها و امکانات متمایز هر یک را برمیشماریم تا انتخاب راحتتر شود.
بزرگترین تفاوت در مقایسه مودمهای ایرانسل TF-i۶۰ و TD-2101 Plus
همانطور که در سطرهای بالا گفتیم؛ در مقایسه مودم ایرانسل یک تفاوت اساسی با هم وجود دارد. مودم i۶۰ هم از LTE ۴G و هم از TD-LTE پشتیبانی میکند و شما میتوانید هر دو سیمکارت را روی آن قرار داده و از اینترنت همراه و ثابت نسل چهار بیسیم استفاده کنید.
ولی مودم TD-2101 Plus فقط مختص اینترنت و فرکانس TD-LTE است (فرکانس ۳۴۰۰ تا ۳۶۰۰ مگاهرتز) و نمیتوان برای اینترنت ۴G استفاده شود. اگر چه گزارش برخی کاربران نشان میدهد سیمکارتهای ۴G نیز پشتیبانی شده و قابل استفاده است.
در ادامه مقاله این مودم ها را با پارامتر های دیگری مثل سرعت، آنتن دهی، منبع تغذیه، رابط های ارتباطی، وزن و اندازه نیز مقایسه میکنیم.
سرعت
حداکثر سرعت دانلود مودم TF-i۶۰ برابر ۳۰۰ مگابیت روی FDD و ۲۱۰ مگابیت روی TDD و حداکثر سرعت آپلود هم به ۵۰ مگابیت روی FDD و ۱۰ مگابیت روی TDD میرسد، در مقابل حداکثر سرعت دانلود مودم TD-2101 Plus برابر ۱۲۰ مگابیت است و حداکثر سرعت آپلود هم به ۳۰ مگابیت میرسد. اما مودم ایرانسل TF-i۶۰ از رده LTE Cat۶ یا اصطلاحا در ایران ۴.۵G است که عملکرد بهتری نسبت به مودم TD-2101 Plus با رده CAT۴ دارد.
اما باید این نکته را در نظر بگیرید که حداکثر سرعت اینترنت TD-LTE در ایران زیر ۱۰۰ مگابیت است. سرعت اینترنت ایرانسل حداکثر ۸۰ مگابیت و مبیننت ۴۰ مگابیت است. بنابراین؛ هر دو مودم حداکثر سرعت TDD در ایران را پشتیبانی میکنند و نباید از این بابت نگرانی داشته باشید. به طور اسمی، سرعت مودم TF-i۶۰ حدود دو برابر بیشتر از سرعت مودم TD-2101 Plus است ولی در عمل اینقدر تفاوت سرعت ندارند و بیشتر بستگی به آنتندهی شبکه دارد.
برای خرید مودم TF-i60 میتوانید به فروشگاه صاران مارکت مراجعه کنید و از دیگر محصولات این سایت نیز بازدید نمایید.
آنتندهی و آنتن خارجی
مودم TF-i۶۰ از MIMO ۴×۴ روی شبکههای موبایل پشتیبانی میکند؛ یعنی ۴ آنتن داخلی دارد. مودم TD-2101 Plus از MIMO ۲×۲ بهره میبرد که نشان میدهد ۲ آنتن داخلی برای شبکههای موبایل دارد. در نتیجه، اینطور به نظر میرسد که باید آنتندهی مودم ایرانسل TF-i۶۰ بهتر باشد ولی گزارشهای کاربران نشان میدهد آنتندهی TD-2101 Plus مناسبتر است. هر دو مودم قابلیت نصب ۲ آنتن خارجی را دارند ولی نصب آنتن برای مودم TF-i۶۰ راحتتر است چون کانکتورهای TS-۹ روی مودم قرار دارند ولی برای مودم TD-2101 Plus این امکان فراهم نیست.
نتیجه: آنتندهی مودمها به طور مستقیم به مکان کاربر و شبکه پوششدهی وابسته هستند. در یک مکان مودم TF-i۶۰ بهتر جواب میدهد و در مکان دیگری مودم TD-2101 Plus بهتر آنتندهی دارد. شرایط نصب آنتن خارجی در مودم TF-i۶۰ بهتر است.
منبع تغذیه و باتری
مودم های TF-i۶۰ و TD-2101 Plus داخلی و رومیزی هستند. یعنی از باتری خبری نیست و باید همیشه به برق شهری متصل باشند تا کار کنند. همچنین این مودم ها آداپتور دارند و از این نظر تفاوتی با یکدیگر نخواهند داشت. مودم TF-i۶۰ و TD-2101 Plus از وایفای ۲ بانده (۲.۴ و ۵ گیگاهرتز) با MIMO ۲×۲ سود میبرند. هر دو مودم حداکثر از ۳۰ کاربر به طور همزمان روی مودم پشتیبانی کرده و مجهز به قابلیت WPS هستند. باز هم نمیتوان تفاوت آنچنانی میان این دو مودم در وایفای قائل بود.
هر دو مودم وای فای خانگی برای مصارف نزدیک ارایه میدهند و تراشههای بیسیم آنها بسیار مشابه یکدیگر است.
نتیجه: وایفای هر دو مودم مشابه هم است.
رابطهای ارتباطی
مودم TF-i۶۰ درگاههای ارتباطی بیشتری دارد. ۴ درگاه LAN صد مگابیت که از اینترنت WAN هم پشتیبانی میکنند به همراه یک درگاه RJ۱۱ روی این مودم مشاهده میشود. اما در مودم TD-2101 Plus دو مودم LAN صد مگابیتی دیده میشود. هر دو مودم درگاه USB یا درگاه LAN هزار مگابیتی ندارند. مودم TD-2101 Plus و مودم TF-i۶۰ کلید روشن/خاموش ندارد. مودم ها از استاندارد امنیت WPS به طور نرمافزاری پشتیبانی میکنند و کلید سختافزاری ندارد.
وزن و اندازه
وزن مودم TF-i۶۰ برابر ۴۱۰ گرم و اندازه آن ۲۴۰ در ۱۵۵ در ۷۸ میلیمتر و در مقابل وزن مودم TD-2101 Plus به ۲۵۰ گرم و اندازه آن ۲۱۰ در ۷۶ در ۲۴۱ میلیمتر و هر دو برای مصارف رومیزی مناسب هستند و چندان قابلیت جابهجایی و حمل ندارند. ولی باز هم مودم TD-2101 Plus سبکتر است.
نتیجه: دو مودم رومیزی هستند ولی ایرانسل TD-2101 Plus سبکتر است.
شما میتوانید مودم TD-2101 Plus و محصولات مشابه را را از فروشگاه صاران مارکت خریداری نمایید.
سخن پایانی
در پایان این مقاله به این نتیجه میرسیم که اگر مودمی برای استفاده از هر دو اینترنت ۴G و TD-LTE میخواهید؛ بهتر است مودم TF-i۶۰ را انتخاب کنید، همچنین اگر مودم را فقط برای استفاده از اینترنت TD-LTE میخواهید؛ سراغ خرید مودم TD-2101 Plus بروید. مودم TD-2101 Plus برای مصارف خانگی و شخصی مناسبتر است و مودم TF-i۶۰ اجازه میدهد چند سیستم با کابل شبکه به اینترنت متصل شوند. این دو مودم از نظر آنتندهی، سرعت، وایفای، باتری و منبع تغذیه عملکردی مشابه هم دارند و بسیار نزدیک به هم هستند. شما میتوانید برای خرید هر دو این مودمها به سایت صاران مارکت مراجعه کنید و از محصولات این سایت بازدید نمایید.