مدت زمان مطالعه مقاله : ۵ دقیقه
همه ما به خوبی از اهمیت اینترنت و وصل شدن به دنیای مجازی در زندگی با خبر هستیم؛ اما آنچه شاید برخی از ما ندانیم این است که بسته به شرایط و موقعیتی که داریم میتوانیم از روشهای مختلفی برای اتصال به اینترنت استفاده کنیم. همه شما یا از یک وایفای خانگی استفاده میکنید یا در بسیاری مواقع از اینترنت سیمکارت خود بهره میبرید؛ اما آیا با انواع مودم همراه آشنا هستید و میدانید اکنون کدام یک بیشتر برای شما مناسب هستند؟
البته تنها دانستن این مطلب شاید برای شما بخشی از ماجرا باشد. بخش دیگر این است که خرید مودم همراه را از کجا انجام دهید؟ بهترین کار برای داشتن یک اتصال قوی این است که سری به سایت صاران مارکت بزنید و از کالاهایی که در این زمینه در اختیار شما قرار میگیرند، سپس بهترین گزینه را انتخاب و خریداری کنید. اگر هنوز نمیدانستید کدام گزینه مناسب شما است، با مشاوران این مجموعه تماس بگیرید.
راههای اتصال به اینترنت، به تعداد آدمهای روی زمین نیست؛ اما میتوان گفت شیوههای مختلفی وجود دارند که به شما امکان میدهند به دنیای پر از شگفتیهای مجازی متصل شوید و نیاز خود را برآورده کنید. مودمها انواع مختلفی دارند، به طور مثال مودم همراه، مودم ثابت TD-LTE، مودم ۳G/4G، مودم ADSL/VDSL که هرکدام برای موقعیت یا شرایط خاصی در نظر گرفته شدهاند تا بتوانند بیشترین کاربری را برای شما داشته باشند. انواع مودم همراه میتوانند با توجه به عوامل متعددی تقسیمبندی شوند. برخی از این موارد بر اساس اینترنتی که در اختیار دارید طبقهبندی میشوند و برخی بر اساس اینکه با برق یا باتری تغذیه میشود در اختیار شما قرار میگیرد. آخرین نوع آن نیز بر اساس لاک یا آنلاک بودن نیاز شما را برطرف میکنند. آنچه در ادامه میخوانید این تنوع بر اساس دستههای مختلفی است که نام بردیم.
بر اساس اینکه شما اینترنت مودم خود را چگونه تأمین میکنید میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید و به اینترنت متصل شوید. استفاده از خط تلفن ثابت یا تلفن همراه، فیبر نوری یا حتی گزینههای جدید ماهوارهای از نمونههایی هستند که با آن آشنا خواهید شد. برای آشنایی با این ویژگی مقاله اینترنت ثابت بهتر است یا همراه ؟ را پیشنهاد میکنیم. مودمهای کابلی یکی از انواع مودم همراه هستند که از طریق کابلهای کواکسیال شما را به پهنای باند موردنظر متصل میکنند. این تجهیزات دارای دو خروجی هستند که یکی به پریز دیوار متصل شده و دیگری به کامپیوتر شما اجازه استفاده از اینترنت را میدهد. بیشترین سرعت این نمونه ۱٫۵ مگابیت بر ثانیه است. در این نمونه نیاز به داشتن اشتراک از ISPها نیست. شما تنها با روشن کردن سیستم خود به سادگی متصل خواهید شد. فیبرهای نوری نمونههای دیگری هستند که با کمک سیگنالهای الکتریکی، دادهها را به نور تبدیل کرده و این نور را از طریق الیاف شیشه شفاف انتقال میدهد. سرعت این نمونه بسیار زیادتر از نمونه کابلی است و گاه تا صد مگابیت بر ثانیه را انتقال میدهد. بیشتر سرعت به پهنای باند و ارائهدهنده خدماتی که انتخاب کردهاید ارتباط دارد. در این روش پهنای باند از طریق یک پیوند رادیویی تأمین میشود و به کمک این اتصال رادیویی خدماتدهنده را به محل موردنیاز مشتری متصل میکند. پهنای باند میتواند از طریق تلفن ثابت یا سیمکارت در اختیار مشتری قرار گیرد. این شبکهها پهنای باند را در فواصلی بسیار کوتاهتر فراهم میکنند و برای منازل، سازمانها و مواردی از این روش استفاده میکنند. اغلب این نمونهها از دستگاههای آنلاک یا بدون مجوز استفاده کرده و برای دسترسی عمومی مورد استفاده قرار میگیرد. در این نمونه چند دستگاه به آن متصل میشوند.
همه دستگاههایی که امروزه با آن سروکار داریم باید از یک منبع، تغذیه کنند. این منبع میتواند یا باتری باشد یا با اتصال به برق شهری به شما کمک کند تا بتوانید از دستگاه استفاده کنید. هرکدام از این گزینهها مزایا و معایبی دارد و برای موارد خاصی استفاده میشود. بسته به اینکه شما در چه شرایطی هستید میتوانید یکی از این نمونهها را انتخاب کنید. در واقع اصلیترین نمونه از انواع مودم همراه همین گزینههای جیبی هستند که آنها را با اصطلاحاتی مانند هات اسپات موبایل، مای فای، وای فای قابل حمل، دانگل وای فای، وای فای موبایل و مواردی از این دست نیز میشناسید. این دستگاهها به اندازه یک باتری موبایل کوچک و کم وزن هستند که شما میتوانید آن را در جیب خود قرار دهید و با خود هرکجا که نیاز دارید، ببرید. این تجهیزات که با باتری کار میکنند در هر مکانی اتصال به اینترنت را برای شما ممکن میکنند و این قابلیت را دارند تا چند نفر به آن متصل شوند. این ابزار با این حال که اندازهای کوچک دارد؛ اما به خودی خود قابلیتهای زیادی برای اتصال شما و حداکثر ۹ دستگاه دیگر فراهم میکند. با کمک یک سیمکارت میتوانید در هر کجا که هستید به اینترنت متصل شوید. روترها یا همان مودمهایی که اغلب با آنها کار میکنید، دستگاههایی هستند که از برق شهری تغذیه میکنند. آنها یک خروجی برای اتصال به پریز برق دارند. به وسیله برق شهری آنها این قابلیت را پیدا میکنند تا به شما تنها در محلی کمک کنند که به پریز متصل شده باشند. اغلب این نمونهها به کمک تلفن ثابت یا فیبر نوری متصل میشوند. ویژگی سایر نمونههایی که در قسمتهای بالا ذکر شد را دارند. تنها نکته این است که باید در محلی ثابت آنها را قرار دهید و نمیتوانید آن را با خود به محلی دیگر ببرید.
برخی از انواع مودم همراه هستند که این قابلیت را در اختیار شما قرار میدهند که برای آنها رمز بگذارید. به این ترتیب هر دستگاهی که قرار است به این ابزار متصل شود لازم است تا رمز را زده و از اینترنت استفاده کند. این روش به شما کمک میکند تا بتوانید مصرف و حجم اینترنت خود را کنترل کنید و اجازه ندهید هر دستگاهی از اینترنت شما استفاده کند. این دستگاهها به مودم لاک مشهور هستند. از این دستگاه اغلب در منازل و برای استفادههای شخصی بهره میبرند. مودمهای آنلاک نمونههایی هستند که شما در مکانهای عمومی شاهد آن هستید. شما هر زمان که بخواهید میتوانید بدون وارد کردن هیچگونه رمزی به آن متصل شوید و از پهنای باندی که در اختیار شما قرار دارد استفاده کنید. این نمونه بیشتر برای محل کار یا پارکها و رستورانها کاربرد دارند. دسترسی به این سیستمها محدود نیست؛ اما نمیتوانید انتظار داشته باشید که پهنای باند زیادی داشته باشید یا اتصال پرسرعتی را تجربه کنید. اتصال به دنیای پر از رمز و راز اینترنت اگر با کمک تجهیزات مناسبی همراه نباشد، میتواند بیشتر شما را دچار مشکل کند و وقت و پول زیادی را از شما هدر دهد. اکنون سؤال اینجا است که آیا شما هم تصمیم دارید برای محل کار خود، منزل یا برای موارد دیگر مودم بخرید و هنوز نمیدانید کدام گزینه بیشتر برای شما مناسب است؟ نگران نباشید. صاران مارکت و مشاوران این مجموعه، میتوانند انواع مودم همراه با مزایا، معایب و کاربردهایی که دارند را در اختیار شما قرار دهند و به شما کمک کنند با بیشترین سرعت و کمترین دردسری به اینترنت متصل شوید. با این وجود این مقاله نیز شما را تا حدودی در زمینه این موارد راهنمایی میکند.