مدت زمان مطالعه مقاله : ۱۵ دقیقه
با راهنمای خرید کارت شبکه بی سیم، می توانید اطلاعات کاملی در هنگام خرید بهترین کارت شبکه وایرلس داشته باشید. کارت شبکه بی سیم یا کارت رابط شبکه (NIC) یک کارت افزودنی برای رایانه رومیزی یا ایستگاه کاری می باشد و توسط کارت شبکه وایرلس به راحتی می توانید به شبکه گسترده تر و جهان خارج متصل شوید. به عبارتی دیگر قطعه سخت افزاری از رایانه است که برای برقراری ارتباط بیسیم رایانه ها به یکدیگر توسط شبکه طراحی شده است. در این مقاله سعی داریم راهنمای خرید کارت شبکه بی سیم یا وایرلس برای شما عزیزان و همراهان همیشگی مجله تخصصی آی تی ارائه دهیم و توضیحاتی در مورد این کارتها بدهیم.
مقدمه
کارت شبکه بی سیم یا کارت رابط شبکه (NIC) یک کارت افزودنی برای رایانه رومیزی یا ایستگاه کاری می باشد و توسط این کارت به راحتی می توانید به شبکه گسترده تر و جهان خارج متصل شوید. به عبارتی دیگر قطعه سخت افزاری از رایانه است که برای برقراری ارتباط بیسیم رایانه ها به یکدیگر توسط شبکه طراحی شده است. با اینکه اکثر سیستمها به صورت استاندارد با یک کارت شبکه سیم دار پایه نصب می شوند، اما خب با انتخاب اتصال بیسیم می توانید کابل کشی را در منزل خود و همچنین در محل کار خود به حداقل برسانید.
اکنون اتصال دستگاه به صورت بی سیم مستقیماً رو به پیشرفت است اما در مورد اینکه سرعت اتصال آن، همچنین دامنه پوشش بیسیم و تعداد کاربرانی که به طور همزمان می توانند از آن استفاده کنند با ملاحظات مختلفی همراه است. ما در راهنمای خرید کارت شبکه بی سیم تمامی این موارد را مورد بررسی قرار می دهیم.
با توجه به اینکه که لپ تاپ ها از کارت های بی سیم داخلی برخوردار می باشند، بنابراین کارت شبکه برای آنها مورد نیاز نیست، مگر اینکه بخواهید آن را ارتقا دهید. اتصال شبکه سیمی به دلیل حجم بالای ترافیک آن، همچنین استفاده از اندازه داده های بزرگ و انعطاف پذیری مطلوب آن، بهترین و ارجح ترین انتخاب برای سرورها می باشد.
شبکه بی سیم چیست؟
قبل از اینکه در مورد انواع کارت شبکه وایرلس و بهترین کارت شبکه بی سیم صحبت کنیم، می خواهیم در مورد خود شبکه بی سیم توضیح دهیم و بدانیم چه کاربردی دارد. شبکه بی سیم یا WiFi به انتقال داده توسط امواج رادیویی به جای کابل اشاره دارد. در اتصال بیسیم، سرعت انتقال داده با بیت بر ثانیه Mbps برای هزار و با Gbps برای یک میلیون اندازه گیری می شود. اما جالب است بدانید که سرعت اولیه بی سیم نسبت به اتصال های سیمی پایه که ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه است، کمتر می باشد. اما در سری های جدید، اکنون با سرعت های ۱Gbps رایج برابر هستند که در بسیاری از سناریوهای خانگی دیده می شود و کاربرد بیشتری دارد.
سالهای زیادی است که از فناوری بیسیم استفاده می شود و آن را با نام IEEE 802.11 می شناسند. این فناوری توسط استانداردهای مختلفی می توانند سرعت انتقال داده ها و دامنه را با هر نسخه جدیدی افزایش دهند. این فناوری مهم فقط برای این موضوعات ایجاد نشده است. این نسخه ها با استفاده از نام ۸۰۲٫۱۱ و سپس پسوند حرف برای تمایز آنها از یکدیگر تعریف می شوند. حال می خواهیم نگاهی به استانداردهای مشترک بیندازیم.
با توجه به اینکه هر نسخه جدیدی که وارد بازار می شود مطمئناً می تواند سرعت نظریه بالاتر و همچنین فاصله بیشتری را تحت پوشش خود قرار دهد. اما لازم است بدانید که عملکردی که در دنیای واقعی مشاهده می کنیم تحت تأثیر موانع، ضخامت دیوارها، مصالح ساختمانی و سایر تداخل های بالقوه قرار می گیرد که در این مورد بعداً بیشتر صحبت می کنیم. با راهنمای خرید کارت شبکه بی سیم با ما همراه باشید.
برای اینکه بیشترین شانس را داشته باشید و همچنین بیشترین سرعت و دامنه پوشش دهی را برای کارت شبکه خودتان داشته باشید، جدول بالا را در نظر بگیرید. ابتدا باید مطمئن شوید که کارت شبکه بی سیم دستگاه شما به یک نقطه دسترسی سازگار یا روتر (دستگاهی که شما را به دنیای خارج متصل می کند) متصل باشد. به عنوان مثال اگر دسکتاپ شما دارای جدیدترین ۸۰۲٫۱۱ax NIC بی سیم باشد، اما به نقطه دسترسی یا روتر ۸۰۲٫۱۱n متصل باشد، مسلماً کار می کند و جواب می دهد، اما عملکرد سیستم شما به n ارقام استاندارد کند محدود می شود. اگر دیگران نیز به طور بی سیم در همان منطقه شما متصل شوند، نرخ داده را می توانید مشاهده کنید.
فرکانس GHZ 2.4 یا ۵ GHZ
تفاوت های اصلی که بین این دو فرکانس وجود دارد شامل محدوده یا همان پوشش و همچنین پهنای باند یا سرعت می باشد که باندها را ارائه می دهند. فرکانس یا باند ۲٫۴ گیگاهرتز محدوده یا پوشش را با دامنه طولانی تری فراهم می کند اما داده ها را با سرعت کمتری منتقل می کند. در حالی که فرکانس یا باند ۵ گیگاهرتز پوشش کمتری را ارائه می دهد اما داده ها را با سرعت بیشتری انتقال می دهد.
در واقع دامنه در باند ۵ گیگاهرتز کمتر می باشد چون فرکانس های بالاتر نمی توانند به اجسام جامد مانند دیوارها و کف نفوذ کنند. با این وجود، فرکانس های بالاتر می توانند امکان انتقال سریعتر داده ها را نسبت به فرکانس های پایین فراهم کنند، بنابراین باند ۵ گیگاهرتز برای شما امکان بارگذاری و بارگیری سریعتر پرونده ها و داده هایتان را فراهم می کند.
اتصال بی سیم در یک باند فرکانس خاص به دلیل تداخل دستگاه های دیگر نیز می تواند سریعتر یا کندتر باشد. بسیاری از فناوری های مجهز به WiFi و سایر دستگاه های خانگی مانند مایکروویو و دربازکن گاراژ از باند ۲٫۴ گیگاهرتز استفاده می کنند. زمانی که چندین دستگاه بخواهند به طور همزمان از فضای رادیویی یکسان استفاده کنند، مسلماً ازدحام بیش از حد رخ می دهد.
باند ۵ گیگاهرتز نسبت به باند ۲٫۴ گیگاهرتز متراکم تر می باشد چون تعداد دستگاهی که از آن می توانند استفاده کنند کمتر می باشد. در واقع این باند، ۲۳ کانال برای استفاده دستگاه ها دارد. در صورتی که باند ۲٫۴ گیگاهرتز فقط ۱۱ کانال دارد. اگر شما در دستگاه های دیگری که از آن استفاده می کنید دچار تداخل زیادی می شوید، می توانید از باند ۵ گیگاهرتز استفاده کنید تا مشکل شما حل شود.
انواع کارت شبکه بی سیم
در این بخش از راهنمای خرید کارت شبکه وایرلس میخواهیم در مورد انواع کارت شبکه بی سیم صحبت کنیم. کارت های شبکه بی سیم می توانند به شکاف PCIe یا M.2 در مادربرد متصل شوند یا همچنین از پورت USB خارجی استفاده کنند. اما در کل نتیجه هیچ تغییری نمی کند و همان خواهد بود، فقط بستگی به این دارد که آیا اسلات های سازگار یا در دسترس بر روی مادربرد وجود دارد، یا اینکه پورت های خارجی بهتر کار می کنند. با توجه به راهنمای خرید کارت شبکه بی سیم، اگر به دنبال بهترین کارت شبکه بی سیم هستید می توانید از فروشگاه اینترنتی صاران مارکت، کارت شبکه بی سیم دلخواه خود را بیابید و از خرید خود لذت ببرید.
کارت شبکه وایرلس USB
شما می توانید پورت USB خارجی را برای اتصال آنتن بی سیم به کار ببرید. استفاده از کارت شبکه USB، ساده ترین روش برای داشتن شبکه بیسیم می باشد، چون شما دیگر نیازی به بازکردن کیس ندارید. با توجه به اینکه در کارت های PCIe ممکن است آنتن داخلی دانگل وجود داشته باشد، می توانید پشت آن را متصل کنید یا برای موقعیت بهتر می توانید از آن برای اتصال بهتر کابل استفاده کنید.
کارت شبکه وایرلس PCIE
کارت شبکه بیسیم (PCIe) در شکاف مادربرد قرار می گیرد و از یک یا چند آنتن برخوردار است که جهت عبور سیگنال از جعبه کامپیوتر استفاده می شود. برخی از کارتهای شبکه بیسیم PCIe شامل یک آنتن روی کابل خود هستند، در این صورت شما می توانید آن را در موقعیت بهتری قرار دهید.
کارت شبکه وایرلس M.2
کارت M.2 یک کارت شکل فاکتور کوچکی می باشد که به مادربرد نیز متصل می شود، اما معمولاً در لپ تاپ ها مشاهده می شود. همانطور که قبلاً بیان کردیم، لپ تاپ ها با اتصال بی سیم ساخته و تولید می شوند، اما کارت M.2 این قابلیت را دارد که اگر مایل بودید، برای اتصال سریعتر یا دامنه بیشتر، به استاندارد بی سیم جدیدتری ارتقا دهید.
ملاحظات شبکه
با وجود اینکه راهنمای خرید کارت شبکه بی سیم مربوط به کارتهای شبکه بی سیم می باشد، اما هنگام بررسی پیکربندی سیستمها و اتصال آنها به یک شبکه گسترده تر، چند مورد مهم قابل مرتبط وجود دارد که باید آن را در نظر بگیرید.
نقاط دسترسی و روترها
در بعضی مواقع باید اتصال شبکه بی سیم را به صورت سیمی به کار ببرید تا بتوانید به دنیای گسترده تر و اینترنت وصل شوید. دستگاهی را که به سوئیچ شبکه متصل می کنید، نقطه دسترسی بی سیم (WAP) نامیده می شود. سوئیچ شبکه می تواند چندین WAP و کاربران سیمی را نیز متصل کند که همگی در نهایت به یک روتر متصل می شوند تا داده ها بتوانند به راحتی خارج شوند و همچنین از خارج از یک شبکه محلی (LAN) دریافت شوند. در سناریوهای خانگی، نقطه دسترسی و روتر معمولاً در یک دستگاه واحد به نام روتر بی سیم ترکیب می شوند. زمانی که شما از اتصال به WAP یا پهنای باند روتر استفاده می کنید، لذا تعداد بیشتری از کاربران که به یک نقطه دسترسی متصل می شوند، بر عملکرد هر یک از آنها تأثیر می گذارد.
در یک سناریوی خانگی، بسیاری از روترها پهنای باند ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز را ارائه می دهند، بنابراین ممکن است برای عملکرد بهتر، دستگاه های متصل به هر باند تقسیم شوند. به عنوان مثال می توانید لپ تاپ های خود را روی باند ۵ گیگاهرتز و همچنین تلفن های هوشمند خود را روی فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز قرار دهید. اگر بخواهید کاربران زیادی متصل شوند، بهتر است انواع ترافیک را تفکیک کنید و آنها را اولویت بندی کنید. پخش ویدئو و بازی، یا کاربران خاصی را انتخاب کنید و آنها را اولویت بندی کنید. شما می توانید به یک لپ تاپ پهنای باند تضمین شده ای بدهید، بنابراین دیگر خیلی مهم نیست که تعداد بیشتری از کاربران در تلفن های هوشمند خود به لپ تاپ متصل نباشند.
در یک سناریوی تجاری، از چندین WAP برای کاهش بار هر نقطه دسترسی مشخص استفاده شود.
اگر بخواهید از چندین نقطه دسترسی استفاده کنید، و اینکه کاربران در هنگام حرکت در یک منطقه سیگنال و آنتن خود را از دست ندهند باید پیکربندی اضافی را انجام دهید. این را می توانید با استفاده از نقاط دسترسی مش که به طور مرکزی از یک WAP تعیین شده به عنوان واحد اصلی کنترل می شوند، به حداقل برسانید. این روش مشبک بارگیری را در تمام نقاط دسترسی تضمین می کند بنابراین سرعت و عملکرد ثابت را تضمین می کند، چون که آنها مانند یک واحد عمل می کنند تا نقاط دسترسی فردی.
بخش های مرده
هر شبکه بی سیم احتمالاً دارای مناطقی می باشد که به اندازه کافی سیگنال مناسب برای اجازه اتصال ندارند، درست مانند برخی از مناطق کشور سیگنال تلفن همراه کمی دارند یا فاقد آن هستند. این مساله می تواند به دلیل فاصله زیاد، ضخامت دیوارها یا چیدمان اتاق ایجاد شود، اما می توانید آن را برطرف کنید و امیدواریم که از چند طریق برطرف شود. شما می توانید از یک توسعه دهنده بی سیم یا تکرار کننده برای افزایش سیگنال از نقطه دسترسی اصلی یا روتر استفاده کنید تا به ناحیه ای دورتر برسد، اما باید توجه داشته باشید که با دو برابر شدن دامنه، نیمی از عملکرد پهنای باند را از دست خواهید داد.
متناوباً می توانید از نقطه دسترسی دوم برای پوشش دادن منطقه مورد نظر به طور مستقل از مورد اول استفاده کرد تا پهنای باند را از دست ندهید. این دومین نقطه دسترسی باید به طور فیزیکی به روتر متصل شود بنابراین کابل کشی اضافی مورد نیاز می باشد. با استفاده از آداپتورها می توانید از کابل های اصلی برای گسترش پوشش بی سیم نیز استفاده کنید. این موارد نیز اساساً به عنوان یک نقطه دسترسی اضافی عمل می کنند اما به کابل کشی اضافی نیاز ندارند. در یک محیط کسب و کار میتوانید با استفاده از شبکه مشبک نقاط دسترسی را به بهترین وجه رفع کنید.
شبکه با سیم در مقابل شبکه بی سیم
با اینکه به کار بردن اتصال بی سیم برای داشتن حداقل شلوغی کابل در هر خانه یا حتی محیط کار مورد مطلوب می باشد و این یک مورد عادی برای تلفن های هوشمند، تبلت ها و لپ تاپ ها است، اما باید یادآوری شود که اتصال سیمی برای برخی از انواع دستگاه ها باید انتخاب شود. کنسول های بازی یا رایانه های شخصی که سیستم ها بدون تأخیر بهینه شده اند، ممکن است گرافیک های با کیفیت بالا از اتصال به یک اتصال بی سیم متناقض یا به طور بالقوه شلوغ رنج ببرند. یک اتصال سیمی می تواند ثبات را ارائه دهد و از تداخل آزاد باشد.
به همین ترتیب در یک محیط اداری، کارمندان بدون محدودیت می توانند در اطراف ساختمان با لپ تاپ کارشان را انجام دهند، اما کارهای سنگین در ایستگاه های کاری مانند CAD، ویرایش ویدئو همیشه از اتصال سیمی بهره مند می شوند. همین مورد در اتصالات سرور، آرایه های ذخیره سازی و منابع پشتیبان تهیه می شود که در آنها نیاز به انتقال سریع پرونده مهم نیست. می توانید در مجله تخصصی آی تی در مشهد، درباره کارت های شبکه های سیمی و اتصال آنها اطلاعات بیشتری کسب کنید.
نتیجه گیری
امیدواریم که این راهنمای خرید کارت شبکه بی سیم برای اطلاع از انتخاب اتصال شما برای سیستم ها مفید واقع شده باشد. اگر می خواهید دستگاه جدیدی بخرید یا دستگاه خود را به روز کنید می توانید برای دیدن طیف وسیعی از کارتهای شبکه بی سیم به فروشگاه اینترنتی صاران مارکت مراجعه کنید و خریدی با اطمینان خاطر را تجربه کنید و از آن لذت ببرید.