سوئیچ را میتوان به عنوان یکی از عناصر کلیدی شبکه معرفی کرد که امکان انتقال و جابهجایی داده و اطلاعات را میان چندین و چند دستگاه برای کاربر فراهم میکند. سوئیچ شبکه از اهمیت بالایی برخوردار هستند. به همین سبب نیز پیشنهاد میشود تا آنها را حتما در رک شبکه و دور از دسترس افراد متفرقه قرار دهید. این نکته نیز شایان توجه است که نحوه قرارگیری این سوئیچ ها در رک نیز مهم بوده و باید به طور اصولی و منظم آنها در رک بگذارید. در ادامه این مقاله سعی داریم تا با آموزش نصب سوئیچ شبکه داخل رک شبکه همراه شما باشیم و مراحل آن را به طور کامل خدمت شما عزیزان توضیح دهیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
آماده سازی رک قبل از نصب سوئیچ شبکه داخل رک شبکه
همانطور که در بخش بالا نیز اشاره کردیم، سوئیچ های شبکه یکی از مهمترین تجهیزات اکتیو شبکه به شمار میروند. به همین علت نیز مکانی که قصد قرار دادن آنها را دارید، باید امن و دارای شرایطی استاندارد باشد. به طور کلی قبل از انتخاب یک مکان به منظور قرار دادن رک های شبکه میتوانید به موارد زیر دقت نمایید:
۱٫ مکان: مکانی که قصد گذاشتن رک های شبکه در آنها را دارید، مهمترین موردی است که باید به آن توجه کنید. مکان مورد نظر شما باید دارای تعداد کافی پریزهای برق باشد. همچنین مساحت اتاق باید آنقدر بزرگ باشد که شما بتوانید به راحتی به منظور کابل کشی در آن حرکت نمایید. بزرگ بودن مساحت اتاق از آن نظر نیز حائز اهمیت است که پس از اتمام کار، شما قادر خواهید بود تا سیم و کابل شبکه را به طور بهتری مدیریت کنید. در این صورت چنانچه پس از تمام شدن نصب، عیبی برای سیستم به وجود آمد، عیب یابی بسیار راحت تر خواهد شد.
۲٫ دما: همانطور که میدانید قطعات الکترونیکی به دما بسیار حساس هستند. همین عامل هم سبب شده تا دمای مکانی که قصد نصب سوئیچ شبکه داخل رک شبکه در آن را دارید، جلوه مهمتری به خود بگیرد. دمای استاندارد اتاقی که قصد قرار دادن سوئیچ های شبکه در آن را دارید باید در محدوده ۰ الی ۴۰ درجه سانتی گراد باشد.
۳٫ بارگذاری مکانیکی: یکی از نکاتی که حین نصب و پس از تمام شدن کار باید به آن دقت کنید، عدم قرار دادن وسایل بالای رک های شبکه است. رک های شبکه از قیمت بالایی در بازار امروز ایران برخوردار هستند و گذاشتن وسایلی بالای آنها میتواند باعث آسیب دیدنشان شود.
۴٫ بارگذاری بیش از حد مدار: از جمله نکات مهمی که بسیاری از افراد حین نصب سوئیچ شبکه داخل رک شبکه به آن توجهی نمیکنند، بار مدار تغذیه رک است. دقت داشته باشید که این مدار دارای محدودیتی به منظور تحمل بار میباشد. چنانچه بیش از حد معمول روی آن فشار وارد کنید، احتمال آسیب های جدی به آن وارد شود، وجود دارد.
۵٫ اتصال به زمین: سیم های اتصال به زمین سبب میشوند تا حین بروز اتصالی در دستگاه های الکتریکی، به انسان شوک وارد نشود. اتصال به زمین در واقع یک نکته ایمنی بوده که در موارد بسیار مشاهده شده است که توانسته جان انسان ها را نجات دهد. به همین سبب پیشنهاد میشود تا حتما از اتصال رک های شبکه به طور کامل به زمین اطمینان حاصل کنید.
آموزش گام به گام نصب سوئیچ شبکه داخل رک شبکه
اکنون با هم مراحل نصب سوئیچ شبکه داخل رک شبکه را به صورت مرحله به مرحله پیش میرویم و کامل توضیح میدهیم تا با نحوه نصب سوئیچ شبکه در داخل رک آشنا شوید:
گام اول : اتصال براکت ها به سوئیچ
نخستین مرحله به منظور نصب سوئیچ شبکه داخل رک شبکه، متصل نمودن براکت ها به سوئیچ ها میباشد. شما برای انجام این کار میتوانید با استفاده از پیچ هایی که در جعبه سوئیچ های شبکه وجود دارد، براکت ها را به دو طرف سوئیچ وصل نمایید. همانطور که میدانید در بازار دو نوع رک مختلف وجود دارد که برخی از آنها دارای ۲ ستون هستند و برخی دیگر دارای ۴ ستون.
به هر حال قصد نصب هر یک از آنها را که دارید، نحوه وصل کردن براکت ها به سوئیچ های ۲ و ۴ ستون تفاوتی با یکدیگر ندارند. هر دو نوع براکت دارای ۶ جفت سوراخ به منظور قرار گرفتن پیچ در آنها هستند. میتوانید پس از تراز کردن براکت ها با سوراخ هایی که روی سوئیچ قرار دارد، پیچ ها را در جای خود سفت نمایید. در صورتی که به ظاهر براکت ها دقت کنید، متوجه خواهید شد که سوراخ هایی که روی براکت تعبیه شده است، به طور افقی هستند و فاصله یکسانی از هم دارند. شما قادر خواهید بود تا براکت را با پنل های عقب و جلو تراز کنید و همچنین میتوانید براکت را در وسط سوئیچ نصب نمایید.
گام دوم : نصب سوئیچ شبکه داخل رک شبکه
در مرحله بعدی نیاز خواهید داشت تا سوئیچ های شبکه را درون رک قرار دهید. دقت داشته باشید که حتما سوراخ های روی براکت را با پانچ هایی که روی آداپتور وجود دارد هماهنگ نمایید. سپس میتوانید با استفاده از پیچ هایی که در جعبه همراه با سوئیچ خریداری کرده اید، سوئیچ و رک را با هم متصل کنید.
نکته مهمی که حین نصب سوئیچ شبکه داخل رک شبکه باید حتما رعایت کنید، سفت کردن پیچ های بخش پایینی است. سفت کردن این پیچ ها در همان مراحل اولیه نصب سبب میشود تا براکت ها زیر وزن سوئیچ های شبکه خم نشوند.
شما عزیزان به منظور نصب سوئیچ های شبکه در رک های ۲ ستون، میتوانید ابتدا براکت ها را به طرف سوئیچ متصل کنید. پس از آن شما به لوازمی مانند ۲ تا براکت نصب و ۱۲ عدد پیچ سرتخت M4x5 نیاز خواهید داشت. هنگامی که در حال نصب سوئیچ های شبکه در رک های ۲ ستون هستید، دقت کنید که براکت ها به هیچ عنوان نباید از شاسی های سویئچ جلوتر بروند. همچنین پیشنهاد میشود تا ابتدا ۶ عدد از پیچ ها را در براکت و سوئیچ با فاصله قرار دهید. در این صورت میتوانید محل تقریبی قرار گرفتن سوئیچ روی براکت را مشاهده نمایید.
چنانچه قصد دارید تا سوئیچ های شبکه خود را در رک های ۴ ستون نصب نمایید، به وسایل بیشتری نیاز خواهید داشت. از جمله لوازمی که به منظور نصب سوئیچ در رک های ۴ ستون نیاز دارید میتوانیم به ۴ پیچ M4x5 برای اتصال براکت به شاسی، ۲ عدد براکت، ۲ تا ریل و همچنین ۲ عدد پیچ M4x5 به منظور نصب ریل به شاسی اشاره کنیم.
اینکه براکت را در بخش عقب و یا قسمت جلویی شاسی نصب کنید انتخاب شما است. شما با در نظر گرفتن نیاز خود، براکت را در بخش های عقبی یا جلویی شاسی نصب نمایید. چنانچه میخواهید بخش عقب شاسی ابتدا وارد شود، میتوانید براکت ها را در قسمت جلویی شاسی نصب کنید. در صورتی که میخواهید بخش جلویی براکت ابتدا وارد شاسی شود، نیاز دارید تا براکت را در قسمت عقب شاسی قرار دهید.
گام سوم : اضافه کردن دیگر سوئیچ ها به رک
تاکنون مراحل نصب و قرار دادن یک سوئیچ شبکه در رک را خدمت شما دوستان عزیز توضیح دادیم. در صورتی که قصد نصب چندین و چند سوئیچ را دارید، پس از اتمام نصب آنها، دقت داشته باشید که قبل از متصل نمودن آنها به جریان برق حتما یک سوئیچ دیگر را در بالای سوئیچ نخست در قفسه نصب نمایید.
پاور ماژول ها نوعی از انواع لوازم جانبی سوئیچ های شبکه هستند که به منظور تامین جریان الکتریسیته در قسمت های مختلف شبکه تعبیه میشوند. از جمله بخش هایی که میتوانید از پاور ماژول ها به منظور تامین نیروی برق استفاده کنید میتوانیم به سوئیچ ها، روتر ها، سرور ها و … اشاره کنیم.
گام چهارم : اتصال کابل های برق
پس از آنکه تمام سوئیچ های شبکه را در رک های مورد نظر نصب کردید، زمان وصل کردن سیم های برق و اتصالات دیگر میباشد. قبل از اتصال سوئیچ ها به جریان برق حتما ورودی AC، ورودی DC و وات صحیح شبکه خود را بررسی کنید و از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل نمایید.
ایجاد اتصالات سیم کشی شبکه
پس از آنکه تمامی دستورالعمل هایی که در بخش های بالاتر این مقاله خدمت شما معرفی کردیم را انجام دادید، نوبت به سیم کشی شبکه میرسد. در این مرحله از نصب سوئیچ شبکه داخل رک شبکه، میتوانید مطابق نیازهای خود سیم کشی های شبکه را انجام دهید. نوع سوئیچ مورد استفاده در شبکه از اهمیت چندانی برخوردار نبوده و در این قسمت از مراحل نصب تنها توجه کنید که سوئیچ ها به طور کامل در رک های شبکه قرار گرفته اند.
پس از آنکه از قرار گرفتن سوئیچ های شبکه در رک ها اطمینان حاصل کردید، میتوانید تمامی سیم و کابل ها را مرتب کنید. همچنین طبق نظر کارشناسان سایت ما، حتی بهتر است تا با استفاده از سیستم هایی مانند شماره گذاری و مشخص کردن رنگ برای هر سیم، آنها مرتب نمایید. شاید اما این سوال برای شما به وجود آید که چرا مرتب سازی سیم و کابل ها پس از اتمام مراحل نصب تا این حد مهم است؟
در پاسخ به این سوال باید خدمت شما عرض کنیم که پس از تمام شدن نصب سوئیچ های شبکه در رک های شبکه، حجم زیادی از کابل پیش روی شما قرار خواهد گرفت. بدیهی است که پس از مدتی نیز احتمال دارد تا بخش هایی از سیستم با مشکلاتی روبهرو شود. در صورتی که کابل هایی که در اتاق قرار دارند، مرتب نباشند، یافتن ایراد و طی کردن مراحل عیب یابی میتواند بسیار زمانبر و خسته کننده باشد. چنانچه از روش های مدرن و نوین مانند شماره گذاری و تعیین رنگ برای کابل های شبکه استفاده نمایید، در کوتاهترین زمان ممکن شما قادر خواهید بود تا مشکلات سیستم را پیدا کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم تا شما دوستان عزیز را به طور کامل با مراحل نصب سوئیچ شبکه داخل رک شبکه آشنا کنیم. دقت داشته باشید که انجام این مراحل نیازمند دقت و مهارت بالایی میباشد. همچنین حین نصب سوئیچ های شبکه، نکات ایمنی را رعایت نمایید تا مراحل نصب به خوبی و با دقت بیشتری انجام شود.
یک دیدگاه
saeed
سلام.برای نصب سوئیچ شبکه از چه نرم افزاری باید استفاده کنیم؟
صاران مارکت
با سلام خدمت شما دوست بزرگوار. معمولا از نرم افزار Cisco Network Assistant برای نصب سوئیچ شبکه استفاده می کنند.