مودم با سیم یا بدون سیم
قابلیت های استفاده از شبکه ی بی سیم و امکان استفاده آسان تر و سهل تر نسبت به نمونه با سیم، این نوع را بیشتر مورد اقبال مصرف کنندگان قرار داده است. امروزه دیگر از لحاظ قیمت هم این دو نوع تفاوت آنچنانی با یکدیگر ندارند پس منطقی است که هواداران بیشتری پیدا کرده است. به همین دلیل به بررسی راهنمای خرید مودم بی سیم می پردازیم تا بتوانید انتخاب بهتری در خرید مودم داشته باشید. با صاران مارکت همراه باشید.
اولین نکته در هنگام انتخاب مودم باید نوع اتصال به اینترنت شما باشد. اگر ADSL یا NBN (FTTN ،FTTC یا HFC) باشد، برای تهیه اتصال به اینترنت به مودم نیاز خواهید داشت. اکنون اکثر مودم ها قابلیت مسیریابی داخلی را دارند، اما ممکن است بخواهید برخی فاکتورهای دیگر را قبل از انتخاب دستگاه خود در نظر بگیرید:
راهنمای خرید مودم – فرکانس امواج مودم
برد زیاد از ویژگی های فرکانس ۴/۲ گیگاهرتز است. این فرکانس، فرکانس رایجی است و می تواند از موانع سخت مانند آهن، دیوار و اجسام سخت عبور کند اما دچار تداخل با امواج وسایلی خارجی که اطراف آن قرار دارند مانند تلفن بی سیم، ماکروویو و … می شود. معمولا دستگاه های بیسیم منزلتان از این فرکانس استفاده می کنند و ممکن است باعث ایجاد نویز روی این فرکانس شوند. فرکانس ۵ گیگاهرتز برد کمتری نسبت به فرکانس ۴/۲ گیگاهرتز دارد و هنگام برخورد با اجسام سخت، سریعا ضعیف می شود اما سرعت بالاتری در انتقال داده ها داراست و احتمال تداخل امواج کمتر است.
راهنمای خرید مودم – سرعت انتقال بی سیم محلی
حداکثر سرعت انتقال درون شبکه که معمولا واحد آن مگابیت بر ثانیه است، سرعت انتقال بی سیم درون شبکه می نامند که به صورت عددی بعد از نوع بی سیم (نوع استاندارد) نمایش داده می شود. دقت کنید که این معیار از پهنای باند شما کاملا جدا است و برای مثال N300 مودمی با سرعت ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه و از نوع n است. ممکن است دچار این اشتباه شوید که چرا هنگام دانلود با این نوع مودم و پهنای باند ۱ مگابیت بر ثانیه، دانلود منیجر به شما سرعت ۲۵۰ کیلوبایت بر ثانیه را نمایش می دهد؟
پاسخ این است که عدد ۳۰۰ بیانگر حداکثر سرعت مودم در انتقال داده ها است اما ممکن است ISP عامل محدود کننده سرعت باشد که ارتباطی به مودم ندارد و نباید تبلیغات و راهنمای خرید مودم و شرکت سازنده مودم را دروغگو خواند. برای درک بهتر این مسئله شما می توانید از شبکه ی بی سیم محلی (local) استفاده کنید تا به ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه دست پیدا کنید.
انواع پورت های LAN
پورتی در مودم مشاهده می کنید که شبیه به پورت تلفن است اما اندازه اش کمی بزرگتر از آن است و طبقه بندی آنها بر حسب حداکثر سرعتشان در انتقال انجام می گیرد که واحد آن مگابیت بر ثانیه است.
از بین سه نوع پورت LAN، یک نوع آن در تجهیزات بسیار حرفه ای کاربرد دارد که سرعت انتقالش ۱۰ گیگابیت بر ثانیه (۱۰GbE) است. نوعی دیگر که اسم آن پورت Fast Ethernet است با سرعت ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه مورد استفاده قرار می گیرد و اما پر کاربردترین آن LAN گیگابیتی است که سرعت انتقال ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه را ساپورت می کند.
تعداد پورت های LAN
مشخص کننده ی تعداد کاربرانی است که می خواهند از طریق کابل به دستگاه مودم (روتر) متصل شوند. برای مثال می خواهند در مورد راهنمای خرید مودم سرچ کنند. عده ای هنوز عقیده دارند که تنها این نوع ارتباط امن است و ارتباط وایرلس امنیت کافی ندارد و عده ای دیگر به این دلیل از کابل استفاده می کنند زیرا می گویند امواج برای سلامتیشان ضرر دارد و ترجیح می دهند از آسانی ارتباط با وایرلس دوری کنند. البته بعضی از دستگاه ها تنها از طریق کابل می توانند به مودم وصل شوند و راه دیگری برای اتصال به اینترنت ندارند مانند بعضی دوربین های مداربسته و تلویزیون ها.
تعداد آنتن های مودم
قدرت سیگنال بی سیم مودم به تعداد آنتن های آن بستگی دارد. یعنی با افزایش تعداد آن ها محدوده ی پوشش دهی بی سیم بیشتر خواهد شد. مودم ها دو نوع آنتن دارند: دسته ای آنتن درونی و عده ای آنتن بیرونی.
آن دستگاه هایی که آنتن درونی دارند از قدرت کمتری برخوردار هستند و برای فضای های کوچک مناسب اند در مقابل از آن دسته که آنتن خارجی دارند می توان برای فضاهای بزرگتر و پوشش دهی بیشتر بهره گرفت. توصیه ی راهنمای خرید مودم به شما این است که اگر این آنتن قابل جدا شدن باشد، آن را با آنتنی با برد بیشتر تعویض کنید تا در محدوده بیشتری بتوانید از آن استفاده کنید. محدوده ی متعارف برای مصارف خانگی بین ۲dBi تا ۸dBi است. (dbi واحد اندازه گیری قدرت آنتن ها می باشد) و نباید از حداکثر آن تجاوز کند زیرا می تواند تاثیرات مخربی روی سلامتی شما داشته باشد. اگر از این راهنمای خرید مودم نیز نتیجه ای حاصل نشد می توانید گسترش دهنده ی محدوده ی بی سیم را به کار ببرید.
WPS & QSS
دکمه ای که روی بدنه اغلب مودم ها موجود است و این امکان را می دهد تا بدون پسورد به شبکه ی بی سیم دستگاه وصل شد. مودم دی- لینک این دکمه را WPS و تی پی-لینک آن را QSS نام گذاری کرده است.
Usb port
دستگاه هایی که این پورت (ها) را دارند، می توان یک مودم دانگلی را به آن متصل کرد یا یک پرینتر را بوسیله ی آن درون شبکه به اشتراک گذاشت. در ادامه ی راهنمای خرید مودم می گوییم که پیشرفته تر از این قابلیت این است که شما می توانید بدون نیاز به کامپیوتر یا موبایل از اینترنت دانلود کنید (!) بله در مدل های جدیدتر می توانید به این شیار یک هارد اکسترنال یا فلش مموری متصل کنید و موارد مد نظرتان را دانلود کنید.
استفاده از سیم کارت
اینترنت ADSL نیازمند کابل کشی مسی و اشتراک خط تلفن از طرف شبکه ی مخابرات است که این سرویس را با محدودیت هایی مواجه می کند و ممکن است شما به دلیل نقص در کابل کشی یا عدم ترمیمم درست کابل با قطعی روبرو شوید. علاوه بر این باید هر چند مدت یکبار سیم کشی منزلتان را نیز چک کنید تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل نمایید. این مشکلات باعث شد تا کارشناسان این حوزه یک شیار برای سیم کارت در مودم ها تعبیه کنند تا بدون نیاز به سیم کشی تا درب منزل بتوان به اینترنت دست یافت. طبق راهنمای خرید مودم می توانید با گسترش پوشش ۴G از سرعت بیشتری نسبت به قبل استفاده کنید. اگر به دنبال خرید مودم ۴G هستید، به شما پیشنهاد می کنیم مقاله راهنمای خرید مودم ۴G ارزان قیمت را بخوانید.
با تعبیه ی یک باطری داخلی درون مودم می توان از دو شاخ برق نیز رها شویم و بتوانیم آن را هر کجا که دوست داریم بدون نیاز به پریز برق ببریم که به این نوع، مودم های همراه یا پرتابل می گویند. سادگی و راحتی در حمل و نقل از ویژگی های این نوع مودم است اما مودم های سیم کارتی تعداد افرادی که می توانند به مودم دسترسی داشته باشند را تا ۱۰-۱۵ نفر محدود می کند.
مودم در شبکه WiFi چگونه کار می کند؟
مودم از طریق یک خط تلفن، فیبر نوری یا کابل کواکسیال در خانه شما اطلاعات را از ارائه دهنده خدمات اینترنت شما دریافت می کند و آنها را به یک سیگنال دیجیتال تبدیل می کند. همچنین روتر، سیگنال را به دستگاه های متصل شما هدایت می کند تا دسترسی اینترنت به آنها فراهم کند. همچنین دستگاه هایی به نام Modem Routers هستند، این دستگاه واحد می تواند هر دو کار را برای شما انجام دهد. ارائه دهندگان خدمات اینترنت اغلب مورد پسند این دستگاه ها قرار می گیرند، اگرچه ممکن است لازم باشد بهترین دستگاه را برای اتصال خود بررسی کنید.
راه های زیادی برای دستیابی به Wi-Fi قوی و پایدار از طریق خانه وجود دارد. این راه حل مش اخیراً بسیار محبوب شده است زیرا راه اندازی آن آسان است و با استفاده از یک سیستم روترهایی که در اطراف خانه قرار گرفته اند، یک شبکه قوی و بدون درز ایجاد می کنند و نقاط مرده در خانه شما را از بین می برند. این خواسته های شما را هم اکنون و هم در آینده برآورده می کند. موارد دیگری که باید در نظر گرفت ویژگی هایی مانند Family Protection و Parental Controls، عملکرد، سرعت و دامنه Wi-Fi است.