مدت زمان مطالعه مقاله : ۸ دقیقه
اغلب شبکهها نیازمند تجهیزاتی هستند که شما را قادر کنند تا از امکانات مختلف آن استفاده کنید. به عنوان مثال پورت SFP در سوئیچ شبکه این قابلیت را به شبکه شما میدهد که بتوانید آن را به کابل فیبر یا اترنت متصل کنید. این پورتها در واقع همان رابطهای قابل تغییری هستند که پشت دستگاه شما قرار دارد و واژه SFP بر روی آن حک شده است.
این پورتها در سوئیچ شبکه میتوانند اطلاعات را از ۱ گیگ بر ثانیه تا ۴۰ گیگ بر ثانیه بسته به نوع کابل یا فرستنده و گیرندهای که اختیار کردهاید انتقال دهند. برای موارد صنعتی، نظامی و البته تجاری میتوانید از این پورتها استفاده کنید و انتقال دادههای خود را با اطمینان بیشتری انجام دهید. همه شبکهها امروزه بین دو یا چند پورت دارند و باعث میشوند تا شبکهها به کمک فیبر نوری یا این پورتها به یکدیگر متصل شوند. اگر شما هم تمایل دارید تا با این پورتها بیش از گذشته آشنا شوید با ما باشید تا با هم نگاهی دقیقتر به این پورتها بیندازیم.
اگر به مودم یا شبکه رایانه خود نگاهی بیندازید، متوجه شکافهای کوچکی میشوید که کلمه SPF در کنار آن حک شده است. این پورتها که به عنوان پورت SFP در سوئیچ شبکه شناخته میشوند فرستندههای کوچکی هستند که به کابلهای مخصوص متصل میشوند. این فرستندهها که به عنوان ماژول نیز در نظر گرفته میشوند، مانند قطعه فلزی کوچکی دیده میشوند که قابل تعویض با کابلها و رابطهای دیگر بوده و با اتصال به سایر دستگاهها انتقال اطلاعات را ممکن میکنند. این پورتها اغلب در دستگاه شبکهای مانند سوئیچ شبکه، سرور، روتر، یا حتی کارت رابط شبکه یا رایانه دیده میشود. اغلب رایانهها و سوئیچهایی که در شبکه های کاربردی وجود دارند این پورت را نیز دارند و میتوانید آن را روی این دستگاهها بیابید. پورت SFP در سوئیچ شبکه اغلب یا فیبرهای تک است یا آنها را در مدل چند حالته میتوانید پیدا کنید. اما اغلب آنها از چند جفت سیم مسی تشکیل شدهاند که به یکدیگر تاب خوردهاند. طراحی این ماژولها به نحوی انجام شده است که با همه طول موجها سازگاری دارند. بیشتر این مازولها اگر از نوع چند حالته باشند تا ۲ کیلومتر و نوع تک حالته آنها تا ۴۰ کیلومتر را پشتیبانی میکند. انواع مختلف این پورتها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. به عنوان مثال Cat6a را در محدوده ۱۰۰ متری میتوانید استفاده کنید، اما نوع Cat7 دارای محافظ اضافی است که همین امر باعث میشود نصب آن کمی دشوار باشد. انتخاب هر کدام از این کابلها بسته به شرایطی است که دارید.
پورتها و ماژولهای SFP به این دلیل مورد استفاده قرار میگیرند که بتوانند ارتباطات دادهای را با سرعت بالا یا در فواصل بسیار طولانی، البته در نوع مخابراتی آن، انتقال دهند. علاوه بر سرعت، قابل اطمینان بودن و عدم درز دادهها از ویژگیهای این پورت SFP در سوئیچ شبکه است. برای اینکه اندازه و شبکه افزایش یابد و عملکرد آن بهبود یابد، میتوان از اتصالات سوئیچ شبکه یک گیگابایتی استفاده کرد. این مورد باعث میشود در تنظیماتی که برای اموری مانند نظامی، صنعتی و تجاری قابل پیش بینی است، بسیار حیاتی و مفید باشد. برای درک بهتر این مثال را در نظر بگیرید. یکی از سرورها میتواند به یک روتر متصل شود. این روتر نیز به نوبه خود با یک پورت SFP در ارتباط است. این پورت با کمک فرستنده مخصوص و البته کابل کشی مناسب، میتواند به سایر دستگاهها متصل شود و به این ترتیب ارتباطات با سرعتی چند برابر منتقل شود. حتی در صورتی که مشتریان تمایل داشته باشند مادربردها میتوانند با پورت اس اف پی و از طریق کارت پلاگین متصل شوند که برد بیشتری خواهد داشت. پورت SFP در سوئیچ شبکه باعث میشود تا دو دستگاه به یکدیگر متصل شوند و دادهها از یکی به دیگری منتقل شود. این کار توسط یک گیرنده و کابل کشی مناسب قابل اجرا است. به عبارت سادهتر باید بدانید که پورت گیرنده و فرستنده باعث میشود تا دو دستگاه با فاصله با یکدیگر منتقل شوند و دادههای آنها به یکدیگر منتقل شود. فاصلهای که بین دو دستگاه وجود دارد، بسته به سرعتی که قرار است دادهها منتقل شوند ممکن است متفاوت باشد و نمیتوان حداکثر یا حداقلی را برای آن متصور شد. همین امر میتواند تعیین کننده کابل برای برقراری اتصال نیز باشد.
جنس این کابلها بسته به قابلیت انتقال داده از فرستنده به گیرنده میتواند مسی یا فیبر نوری باشد. برای انتقال ۱ گیگ اطلاعات در ۱ ثانیه، ۱۰۰ متر کابل اترنت Cat 6 نیاز دارید. این همان میزانی است که ای اف پیهای سنتی بر اساس آن ساخته شدهاند و تطابق با این دستگاه میتواند سرعت را افزایش داده و هماهنگی را ارتقا بدهد. برای بهره بردن از سرعتهای بالاتر، باید فرستنده خود را به مدل SFP+ یا QSFP+ ارتقا دهید و از فیبر نوری استفاده کنید. این مدل میتواند تا ۱۰۰ متر را تحت پوشش خود قرار دهد و در عوض کارایی را نیز کاهش نمیدهد. حداکثر نرخ این مدلها ۱۰ و ۴۰ گیگ بر ثانیه است که امتیاز مطلوبی به نظر میرسد. تنها عیب آن محدودیت ۳۰ متری کابل کشی است. اگر نیاز به ارتباطات پر سرعت و انتقال داده در محیطهای بزرگ دارید، میتوانید از پورت SFP در سوئیچ شبکه استفاده کنید. هدف نهایی استفاده از این پورتها، انتقال داده با سرعت بالا، قابل اطمینان، از طریق سیم، ساده و با کمک کابل مسی یا فیبر نوری بین دو دستگاه است. این پورتها مزایای زیادی دارند و بسته به نوع فرستنده و گیرنده میتوانند محدوده قابل توجهی را پوشش دهند. بسته به هدفی که از انتقال اطلاعات برای خود تعریف کردهاید، میتوانید از پورتهای مختلفی استفاده کنید. گاه ۱ گیگ در ثانیه برای شما مفید است و گاه نیازمند استفاده از ۴۰ گیگ در ثانیه نیاز دارید تا بتوانید اطلاعات را منتقل کنید. این پورتها بر روی سوئیچ شبکه، روتر، سرور، مودم یا انواع این تجهیزات شبکه وجود دارد و به شما در رسیدن به خواستهای که دارید کمک میکند.