مدت زمان مطالعه مقاله : ۱۰ دقیقه
تجهیزات شبکه وایرلس چیست؟ تجهیزات شبکه وایرلس به تجهیزاتی گفته می شود که در آن برای انتقال سیگنال و اطلاعات بین دستگاه ها از کابل شبکه استفاده نمی شود. در این مقاله سعی بر این داریم تا شما را با تجهیزات شبکه بی سیم و انواع آن و همینطور شبکه وایرلس و مزایا و معایب آن آشنا کنیم. بنابراین با ما همراه باشید.
تجهیزات شبکه وایرلس چیست؟
تجهیزات شبکه وایرلس به تجهیزاتی گفته می شود که در آن برای انتقال سیگنال و اطلاعات بین دستگاه ها از کابل استفاده نمی شود. در واقع دیگر نیازی به کابل کشی و هزینه کابل کشی نمی باشد. این مورد باعث شده است که هزینه بسیار قابل توجهی در زمینه کابل کشی را دیگر نداشته باشند. این تجهیزات شبکه براساس امواج رادیویی، مادون قرمز و مایکروویو عمل می کنند. تجهیزات شبکه وایرلس در لایه فیزیکی ساختار شبکه پیاده سازی می شوند.
انواع تجهیزات شبکه وایرلس چیست؟
تجهیزات شبکه بی سیم دارای انواع مختلفی می باشد که آنها به شرح ذیل می باشند :
- آنتن وایرلس : این دستگاه از اکسس پوینت سیگنال الکتریکی را دریافت می کند و آن را در محیط انتشار می دهد. قطعات به کار رفته در آنتن وایرلس به فرکانس بستگی دارد و اندازه آن نیز کسری از طول موج آنتن می باشد.
- رادیو وایرلس : رادیو وایرلس به عنوان مهمترین تجهیزات شبکه محسوب می شوند. از رادیو وایرلس برای پوشش مسافت های طولانی استفاده می شود.
- اکسس پوینت : اکسس پوینت، به عنوان یک دستگاه فرعی در شبکه محلی استفاده می شود و مکان دیگری را برای اتصال دستگاه ها فراهم می کند و دستگاه های بیشتری را در شبکه امکان پذیر می کند.
- انواع آنتن ها با برد بلند
- آنتن وایرلس با برد کوتاه
- انواع آنتن های تمام جهته با برد بلند
روتر و آنتن جزء مهمترین تجهیزات شبکه وایرلس محسوب می شوند. به طور کلی تجهیزات شبکه وایرلس به دو دسته تقسیم می شود که این دو دسته شامل : تجهیزات وایرلس داخلی (indoor) و تجهیزات خارجی وایرلس (outdoor) می باشد.
تجهیزات وایرلس داخلی به دستگاه هایی مانند اکسس پوینت ها و همینطور آنتن های تقویتی وایرلس و دیگر دستگاه ها گفته می شود. همچنین تجهیزات خارجی وایرلس شامل آنتن های وایرلس و رادیو وایرلس و تجهیزات بی سیم اینترنت می باشد. البته تجهیزات وایرلس اینترنت شامل دو نوع رادیوهای آنتن وایرلس نقطه به نقطه و همینطور انواع آنتن های همه جهته وایرلس با برد بالا می باشد.
ساختار شبکه وایرلس
ساختار شبکه وایرلس به صورتی می باشد که در آن از کابل به هیچ عنوان برای ارتباط بین تجهیزات استفاده نمی شود و در واقع از سیگنال و امواج رادیویی استفاده می شود. به این نوع شبکه ها، شبکه های وایرلس، شبکه وای فای و شبکه رادیویی گفته می شود. این شبکه ها با استفاده از پروتکل IEEE 802.11 و در فرکانس های ۲٫۴GHZ و ۵GHZ برای برقراری ارتباط استفاده می کنند. برای این دو فرکانس نیازی نیست که از سازمان تنظیم مقررات رادیویی مجوز دریافت شود. چون این دو فرکانس، جزء فرکانس های آزاد محسوب می شوند. همچنین پهنای باندی که در شبکه های وایرلس به کار گرفته می شود در اندازه های ۲۰MHZ و ۴۰MHZ است.
ساختار شبکه وایرلس به صورت دید مستقیم جهت تولید لینک مستقیم می باشد. یعنی باند رادیویی که در این شبکه استفاده می شود، به خط دیدی مستقیم بین فرستنده و گیرنده نیاز دارد. این شبکه از نظر امنیتی بسیار مطمئن می باشد. در این شبکه رمزگذاری را حتما انجام دهید، چون در آن به راحتی می توان دسترسی داشت و متصل شد. بنابراین بعد از نصب، حتماً رمز امنیت را تنظیم کنید. شما توسط این شبکه می توانید با دستگاه های متفاوتی ارتباط برقرار کنید و از امکانات آن بهره ببرید.
شبکه وایرلس به صورت یکپارچه بوده و فقط نیاز به یک آنتن دارد. شبکه وایرلس توسط تجهیزات وایرلس به دو صورت زیر تعریف می شوند:
- شبکه وایرلس همه جهته
- شبکه وایرلس یک جهته
این دو شبکه در فاصله کلاینت ها از یکدیگر در شبکه و در ارتباط مستقیم با تجهیزات وایرلس تعریف می شوند. شبکه های محلی وایرلسی که indoor بوده و در فواصل کوتاه استفاده می شوند، از نوع شبکه وایرلس همه جهته هستند. اما در فواصل طولانی تجهیزات وایرلس باید از تجهیزات شبکه بی سیم یک جهته باشد.
مزایای شبکه وایرلس
از شبکه های وایرلس در موارد و حوزه های مختلفی استفاده می شود. از کاربردهای این شبکه می توان به برقراری تماس تلفن های همراه، مشاهده ایمیل توسط دستگاه های دستیار دیجیتال و دریافت پیام توسط دستگاه های پیجر اشاره کرد. شبکه وایرلس، داده ها و اطلاعات را در دسترس گیرنده می گذارد. بنابراین جهت انتقال اطلاعات و داده ها به شبکه و تجهیزات وایرلس نیاز خواهیم داشت. شبکه و تجهیزات وایرلس را در هتل ها، رستوران ها و دانشگاه ها و دیگر مجموعه ها به کار می برند.
مزایا و ویژگی هایی که شبکه وایرلس و تجهیزات بی سیم دارند به شرح زیر می باشد :
- نصب و راه اندازی آسان : یکی از مزیت های مهم این نوع شبکه در راحتی نصب و راه اندازی آن می باشد. چون دیگر اثری از کابل و کابل کشی وجود ندارد.
- هزینه : با توجه به اینکه دیگر نیازی به کابل و کابل کشی نیست، بنابراین در هزینه صرفه جویی میشود.
- قابلیت اطمینان
- کارایی بالا
معایب شبکه وایرلس
یکی از معایبی که این نوع شبکه ها دارند، برآورده نکردن امنیت مورد نیاز کاربر می باشد. و مشکل دیگری که وجود دارد این است که اگر تعداد سیستم ها در شبکه افزایش پیدا کند، بنابراین پهنای باند کافی را نخواهید داشت. عیب سومی که این شبکه ها دارند این است که به دلیل تغییر مداوم استانداردهای وای فای، مسلماً باید به فکر عوض کردن اکسس پوینت و یا کارت بی سیم خود باشید.
انواع تجهیزات بی سیم
تجهیزات وایرلس به سه مدل ثابت، مادون قرمز، و قابل حمل مورد استفاده قرار میگیرند. حال هر کدام را به صورت مختصر شرح می دهیم:
تجهیزات وایرلس ثابت
این تجهیزات از امواج رادویی استفاده کرده و جایگزین شبکه های کابلی شده است. البته برای اینکه بتواند ارتباط برقرار کند نیاز به یک مسیر مستقیم دارد. اگر تمایل به ارتباط پرسرعت اینترنت و یا تلویزیون دارید می توانید از تجهیزات وایرلس ثابت استفاده کنید. با این تجهیزات هزینه کاهش پیدا کرده و اطلاعات نیز بیشتر انتقال می یابد.
تجهیزات وایرلس قابل حمل
این نوع تجهیزات را می توانید در بیرون از منزل و شرکت خود به کار ببرید. خب موبایل، لپ تاپ و دستگاه پیغام گیر جزء این تجهیزات می باشد. این تجهیزات برای انتقال اطلاعات از امواج رادیویی استفاده می کنند.
تجهیزات وایرلس مادون قرمز
این تجهیزات جهت انتقال سیگنال محدود به کار می رود. کاربرد این تجهیزات در سیستم های کنترل از راه دور، تجهیزات کامپیوتر شخصی و تشخیص دهنده حرکت می باشد.
نتیجه گیری
در این مطلب به مفهوم تجهیزات شبکه وایرلس چیست؟ پرداختیم. با توجه به اینکه در تجهیزات شبکه بی سیم از کابل استفاده نمی شود، بنابراین هزینه کابل در آن کاهش پیدا می کند. با استفاده از تجهیزات شبکه بی سیم، وای فای به ارسال جریان داده ها به شبکه رادیویی دسترسی خواهد داشت. شما می توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی صاران مارکت با لیست تجهیزات شبکه آشنا شوید و جهت خرید تجهیزات شبکه نیز بر روی دکمه اضافه کردن به سبد خرید کلیک کنید تا بتوانید از خرید خود لذت ببرید.
یک دیدگاه
مریم
سلام .ممنون بابت مطلب خوب و مفیدتون. امکانش هست در مورد تجهیزات مورد نیاز اینترنت وایرلس هم مطلبی بنویسید؟