پیش گفتار
در انواع مودم ثابت ایرانسل چند چراغ وجود دارد که هر کدام معنی خاص خود را دارند، در این مطلب به دلیل چشمک زدن چراغ مودم می پردازیم و بررسی میکنیم کدام یک به معنی ایراد و مشکل است. تا سعی کنیم راه حل مناسبی برای آنها ارائه دهیم.
وقتی چراغ مودم شما پشت سر هم چشمک می زند و شما همچنان می توانید از آن برای دسترسی به وب استفاده کنید یعنی مشکلی نیست و اتصال برقرار است، ولی اگر مودم چشمک میزند و شما نمی توانید وارد وب شوید حتما مشکلی وجود دارد. با نکات عیب یابی که خواهیم گفت می توانید بسیاری از مشکلات مرتبط با مودم ثابت ایرانسل را برطرف کنید. تا زمانی که دستگاه Wi-Fi اطلاعات رد و بدل کند مودم ثابت ایرانسل سالم است و چشمک زدن چراغها اهمیتی ندارد و این یعنی داده ها برای پردازش به مودم ارسال شده اند و مشکلی نیست.
چرا چراغ مودم چشمک می زند؟
وقتی چراغ های مودم حتی در صورت عدم اتصال بی سیم دستگاه Wi-Fi چشمک می زنند یعنی مودم ثابت ایرانسل مشکلی ندارد (حتی چراغ مودم ثابت ایرانسل حتی آنهایی که توسط ARP تولید شده) که چشمک می زند. این فرایند به پروتکل حل و فصل آدرس معروف است که شامل تبدیل مودم به آدرس های ارائه دهنده اترنت ۳۲ بیتی به آدرس های اترنت ۴۸ بیتی است. (اترنت از همه دستگاه هایی تشکیل شده است که از طریق سیم یا کابل شبکه به مودم متصل می شوند) .
اتصالات و چشمک زدن مودم ثابت
دلیل چشمک زدن چراغ مودم این است که مودم در حال پردازش داده های داده های ARP است. بنابراین وقتی که دستگاه دیگری به وای فای وصل است، مودم داده های آن را پردازش میکند و چشمک زدن آن سریع تر میشود. اگر نمی توانید با دستگاه Wi-Fi به مودم دسترسی پیدا کنید اما چراغ های مودم ثابت ایرانسل به سرعت چشمک میزنند حتما مشکلی در اتصال دستگاه وجود دارد. پس اگر می خواهید تلفن همراه را به مودم ثابت ایرانسل متصل کنید مطمئن شوید که تنظیمات دستگاه شبکه Wi-Fi تلفن را فعال کرده اید.
اکثرا انواع مودم ثابت ایرانسل قادر به پشتیبانی همزمان از ارتباطات بی سیم برای حداکثر ۳۰ دستگاه Wi-Fi هستند، و با وصل شدن هر دستگاه سرعت چشمک زدن چراغ های مودم ثابت ایرانسل افزایش می یابد در نهایت وقتی به حداکثر تعداد میرسد چراغ های چشمک زن دائماً روشن می مانند زیرا وقتی سرعت بالا می رود دستگاه ها اطلاعات کمتری پردازش میکند. بنابراین اگر چراغ ها چشمک نزنند باید برقراری اتصال مشکوک شویم. اگر اینطور شد اول سیم های مودم را بررسی کنید تا مطمئن شوید به درستی به مودم و پریز برق متصل هستند. اگر باز هم کار نکرد به سایر نکات که خواهیم گفت توجه فرمایید.
چراغ Power
چراغ power باید به صورت ثابت روشن باشد و اصلاً نباید چشمک بزند. اگر دیدید که این چراغ در حال چشمک زن است باید اتصالات و آداپتور را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید مشکل را حل کنید.
چراغ LAN ,Ethernet ,WAN
این چراغ با روشن بودنش به این معنی هستش که مودم شما با استفاده از کابل شبکه به سیستم متصل می باشد. هر مودمی تعداد پورت LAN به خصوصی دارد که با توجه به تعداد پورت ها می توانید پورت لن خروجی را داشته باشید. اگر این چراغ را در حال چشمک زدن دیدید بدانید که پورت شما بدرستی کار میکند و انتقال داده و اطلاعات بین مودم و سیستم شما به درستی انجام می شود.
چراغ Wi-Fi , WLAN
هنگامی که این چراغ در حال چشمک زن و یا روشن باشد نشانگر این است که وای فای مودم و همینطور تبادل اطلاعات بین مودم و دستگاه ها با استفاده از وای فای به صورت فعال بوده و هیچ گونه مشکلی وجود ندارد. جهت روشن کردن وای فای کافیست که کلیدی که در پشت مودم قرار دارد و دقیقا کنار کلید POWER می باشد را فشار دهید. اگر به طور اشتباه دست شما به این کلید خورده و خاموش شده، کافیست که برای راه اندازی مجدد آن، کلید را به مدت ۲ ثانیه بفشارید.
چراغ ADSL یا Link
روشن بودن چراغ ADSL نشانگر ارتباط شما با سرویس دهنده اینترنت می باشد. در ابتدای راه اندازی مودم این چراغ چشمک می زند اما بعد از اینکه شما به درستی با مرکز ارتباط برقرار کردید به صورت ثابت روشن می ماند. اگر زمانی شما به اینترنت متصل نشدید و این چراغ به صورت متوالی خاموش می شود، باید تمامی دستگاه های متصل به مودم را جدا کرده و سپس مودم را به صورت مستقیم به خط تلفن وصل کنید.
چراغ کره زمین یا اینترنت
چراغ اینترنت یا همان چراغ کره زمین باید به صورت روشن و چشمک زن باشد تا عملکرد درست را داشته باشد. اگر این چراغ را در حال چشمک زن دیدید نگران نباشید چون در حین ارسال و دریافت اطلاعات مابین مودم و سرویس دهنده اینترنت شما می باشد. اگر زمانی مشاهده کردید که چراغ اینترنت شما خاموش است و چراغ ADSL روشن، این بدان معنی می باشد که ارتباط مابین مودم با سرویس دهنده اینترنت درست بوده و به علت مشکلاتی ارسال و دریافت اطلاعات برای مودم شما امکان پذیر نمی باشد. برای رفع این مشکل سعی کنید برنامه های جانبی مثل فیلتر شکن را ببندید و سپس با بخش پشتیبانی سرویس اینترنت خود تماس بگیرید.
چراغ WPS , QSS
اگر این چراغ روشن بود بدانید که وضعیت وای فای محافظت شده شما به صورت فعال می باشد.
چگونه چشمک زدن چراغ اینترنت در مودم را برطرف کنیم؟
از آنجایی که روترها هیچ نمایشگری روی خود ندارند هر مسئله ای را در مودم ثابت ایرانسل اتفاق بیفتد LED های نصب شده روی مودم آن را اطلاع می دهند. اگر می بینید باز هم چراغ اینترنت در مودم چشمک می زند باید مراحل زیر را طی کنید تا دلیل چشمک زدن مودم را پیدا کنید.
علت و برطرف کردن چشمک مودم و قطعی اینترنت
- وقتی تمام دستگاه های وای فای به شبکه دسترسی دارند چراغ مودم ثابت ایرانسل چشمک می زند وقتی اتصال دستگاه قوی نباشد چشمک زدن سریع تر می شود.
- با اتصال سایر دستگاه ها به شبکه مودم اتصال اینترنت را بررسی کنید اگر سایر دستگاه ها به اینترنت دسترسی دارند دستگاه متصل شده مشکل دارد پس دستگاه خود را دوباره راه اندازی کنید.
- اگر در سایر دستگاه ها نیز دسترسی به اینترنت وجود نداشته باشد مودم به مشکل برخورده است. دستگاه را دوباره ریستارت کنید.
- ببینید آیا اتصالات سخت افزاری (سیم و کابل) مودم ثابت ایرانسل ایمن هستند.
- برای بررسی اتصال، باز هم مودم را ریستارت کنید.
- دستگاه را با استفاده از کابل اترنت به مودم وصل کنید و بررسی کنید ببینید که اتصال اینترنت برقرار است یا خیر
- در رایانه شما. برنامه هایی که در پس زمینه اجرا می شوند می توانند باعث خطای اتصال به اینترنت شوند بنابراین رایانه خود را مجدداً راه اندازی کنید تا امکان دسترسی به اینترنت را بررسی کنید.
- مودم ثابت ایرانسل را در حالت هواپیما قرار دهید و سپس از این حالت خارج کنید.
- برای پشتیبانی فنی با ارائه دهنده خدمات اینترنت مودم ثابت ایرانسل خود تماس بگیرید.
- اطمینان حاصل کنید که تنظیمات مودم ثابت ایرانسل برای سرویس اینترنتی ارائه شده صحیح است.
- آداپتورهای شبکه در دستگاه شما می تواند دلیل عدم اتصال به اینترنت باشد. ببینید آداپتورهای شبکه به درستی کار می کنند؟ آداپتورها را برای دسترسی به اینترنت غیرفعال و فعال کنید اگر اتصال اینترنت اتفاق نمی افتد ممکن است مشکلی در کارت های شبکه وجود داشته باشد.
- اگر مودم ثابت ایرانسل دارای محدودیت آدرس مک است، آدرس مک دستگاه های خود را به لیست اضافه کنید.
- با استفاده از Command Prompt می توانید تنظیمات TCP / IP را در رایانه خود بازنشانی کنید. خط فرمان “netsh int ip reset” را به عنوان ادمین اجرا کنید. بعد رایانه خود را ری استارت بزنید.
- دستگاه خود را با استفاده از آنتی ویروس اسکن کنید تا ببینید ویروسی مانع از اتصال شما به اینترنت نشده باشد.
به چراغ نشان دهنده سیگنال که در کنار مودم و قسمت بالای آن است نگاه کنید و از دفترچه راهنمای مودم بررسی کنید که وقتی اتصال قطع می شود چه تعداد خط آنتن نمایش داده می شود، اگر تلفن همراه شما به همان ارائه دهنده خدمات مودم ثابت ایرانسل وصل شده است، چند آنتن پر شده در اینجا در مقایسه با آنچه مودم نشان می دهد قدرت سیگنال روی آن را بررسی کنید دفترچه راهنما چه آنتنی نمایش داده می شود و وقتی اتصال قطع می شود چقدر است.
چراغ مودم ثابت چه رنگی است؟
اگر چشمک زن یکی از رنگ های آبی یا سبز یا نارنجی باشد مشکلی نیست. اگر چراغ WLAN همزمان چشمک می زند یعنی انتقال داده ها از مودم ثابت ایرانسل به شبکه در حال انجام است. اگر چراغ سفید رنگ چشمک می زند یعنی مودم سعی در اتصال یا اتصال مجدد به شبکه ارائه دهنده دارد و به قدرت سیگنال بستگی دارد. اگر هیچ ستونی نشان داده شود یعنی ارتباط قطع شده است.
برای دریافت سیگنال بهتر ممکن است مجبور به تغییر مکان مودم شوید دفترچه راهنما نشان می دهد که آنتن های خارجی می توانند متصل شوند پس تلفن همراه شما به مودم وصل شده است که باید قدرت سیگنال را روی آن بررسی کنید
منابع :
سوالات متداول
۱٫ چرا چراغ مودم چشمک می زند؟
دلیل چشمک زدن چراغ مودم این است که مودم در حال پردازش داده های داده های ARP است.
۲٫ روشن بودن چراغ WPS , QSS به چه معناست؟
اگر این چراغ روشن بود بدانید که وضعیت وای فای محافظت شده شما به صورت فعال می باشد.