مدت زمان مطالعه مقاله : ۱۵ دقیقه
در این مقاله سعی داریم به مشکلات رایج در تعمیر مودم بپردازیم و شما را با این مشکلات و نحوه رفع آنها آشنا کنیم. با توجه به اینکه مودم به عنوان بخش مهمی برای ورود به دنیای اینترنت و وب می باشد، پس وجود مودم در خانه و یا سازمان ضروری می باشد. گاهی اوقات با مشکلاتی در مودم مواجه می شویم که نمی توانیم آن را برطرف کنیم. بنابراین یا فکر خرید مودم دیگر می کنیم یا اینکه میخواهیم آن را تعمیر کنیم. متخصصان حرفه ای در صاران مارکت در اولین فرصت و کمترین زمان مشکلات مودم شما را رفع می کنند. تعمیرات تخصصی انواع مودم TD-LTE / 4G / ADSL توسط تیم حرفه ای صاران مارکت با تجهیزات پیشرفته صورت می گیرد.
مشکلات رایج در تعمیر مودم
امروز همگی شاهد پیشرفت سریع علم و تکنولوژی هستیم و همینطور اینترنت توانسته جایگاه به خصوصی را در زندگی ما پیدا کند و به عنوان اصلی ترین بخش زندگی ما به شمار می رود. دستگاه مودم به عنوان یکی از راههای ارتباطی به اینترنت محسوب می شود. بنابراین برای استفاده از اینترنت از دستگاهی به نام مودم استفاده می شود. مودم به عنوان یک وسیله مهم در هر شرکت، سازمان و همینطور منزل شما به شمار می رود. حال اگر این دستگاه مشکلاتی برایش به وجود بیاید و از کار بیفتد چه کاری انجام دهیم؟ آیا باید سریع اقدام به خرید مودمی نو بکنیم یا می توانیم به تعمیر مودم فکر کنیم تا بتوانیم مجدد از آن استفاده کنیم. مشکلات رایج در تعمیر مودم به شرح ذیل می باشند:
روشن نشدن چراغ های مودم
روی هر مودمی تعدادی چراغ به کار رفته است. حال یکی از مشکلات رایج در تعمیر مودم روشن نشدن چراغ های مودم می باشد. هر کدام از این چراغ ها عملکرد خاصی دارند. چراغ اینترنت به عنوان بخش مهم مودم می باشد. اگر این چراغ خاموش شود و روشن نشود مطمئن باشید که مودم شما خراب است. البته اول مطمئن شوید که اینترنت شما قطع نباشد یا اینکه اینترنت حالت قطع و وصلی نداشته باشد. چون در این دو حالت چراغ اینترنت خاموش خواهد بود. اما اگر مشکل از این دو مورد نبود به احتمال خیلی زیاد مودم شما خراب می باشد. البته به احتمال زیاد مشکل از آی سی بایاس و یا نرم افزار آن باشد.
حال چراغ دیگری که به عنوان بخش مهم مودم محسوب می شود، چراغ وای فای می باشد. این چراغ اگر خاموش باشد و روشن نشود، مسلماً وای فای مودم شما خراب شده است. این خاموشی وای فای می تواند به علت سوختگی آی سی بایاس باشد و یا به احتمال زیاد ظرفیت خازن های SMD و الکترونیکی خالی شده باشد. اگر این چراغ خاموش باشد مسلماً شما نمی توانید به مودم از طریق وای فای متصل شوید و فقط توسط کابل می توانید از اینترنت استفاده کنید.
اگر کل چراغ های مودم شما خاموش باشد، راه حل پیشنهادی ما این است که آداپتور را چک کنید که به درستی به برق متصل شده باشد. اگر آداپتور را چک کردید و مشکل خاموشی کل چراغ ها برطرف نشد، احتمال دارد مشکل از آداپتور و یا اینکه قطعات ورودی برد سوخته باشد. اگر شما از آداپتور غیر استاندارد استفاده کنید و یا اینکه به دفعات زیاد برق منزل یا شرکت نوسان داشته باشد، باعث سوختن قطعات ورودی برد مودم شما می شود.
چشمک زدن چراغ مودم
اگر چراغ های مودم شما به صورت پشت سر هم چشمک می زند و مشکلی در دسترسی شما به اینترنت به وجود نیامده است، پس مودم شما مشکلی ندارد و همچنان به اینترنت متصل هستید. اما اگر شما به اینترنت دسترسی ندارید مسلماً مودم شما دچار مشکل شده است. مودم می تواند مشکلاتی از قبیل خرابی کابل و یا مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری و همچنین به روز نبودن سیستم عامل آن داشته باشد. اگر مودم شما دارای مشکلات سخت افزاری باشد می توانید مودم خود را به تیم حرفه ای مجموعه صاران مارکت با تجهیزات پیشرفته که تعمیرات تخصصی انواع مودم همراه و ثابت TD-LTE/4G/ADSL را انجام می دهد، بسپارید.
روشن نشدن مودم ADSL
اگر مودم شما روشن نشود، امکان دارد مشکلش در تغذیه و اتصال آن به برق باشد. خب برای این مورد اگر چراغ پاور مودم روشن نشود به احتمال خیلی زیاد مربوط به تغذیه و اتصال به برق است. بنابراین آداپتور مودم را چک کنید و همچنین قطعات سخت افزاری داخل مودم را که به تغذیه برق ارتباط دارد را بررسی کنید. پس ابتدا آداپتور و سپس پریز برق و قطعات سخت افزاری مربوط به آن را بررسی کنید، اگر مشکل برطرف نشد مودم خود را باید به تعمیرکار حرفه ای مودم بسپارید تا بتواند مشکل مودم را برطرف کند و تعمیر مودم شما را انجام دهد.
متصل نشدن دستگاه به اینترنت
خب اینکه دستگاه شما به اینترنت متصل نمی شود، دلایل مختلفی دارد. بعضی مواقع این قطعی اینترنت می تواند از شرکتی که خدمات اینترنت را به شما ارائه داده باشد. مسلماً شما باید منتظر باشید تا آن شرکت مشکل را پیدا کرده و آن را رفع کنند. راه حل دیگری که وجود دارد این است که وضعیت اتصال به اینترنت را تست کنید. برای این کار شما می توانید از پینگ استفاده کنید تا بدانید که آیا اینترنت دارید یا خیر؟ کافی است که در خط فرمان ping 8.8.8.8 را تایپ کنید و بعد از آن کلید Enter را بزنید. اگر این پینگ نتیجه درستی را نشان دهد پس اینترنت برای شما متصل می باشد. اما اگر پیغامی مبنی بر Request timed out در صفحه خود دیدید، مطمئناً مشکل از کامپیوتر شما می باشد.
حال مشکل دیگری که باعث عدم اتصال به اینترنت می شود این است که امکان دارد مودم، روتر و یا کارت شبکه مشکل داشته باشد. برای اینکه روتر خود را تست کنید، کامپیوتر را با استفاده از کابل اترنت به روتر وصل کنید، خب اگر اینترنت داشتید، مشکل از روتر و یا گیرنده وای فای کامپیوتر شما خواهد بود. البته در بعضی مواقع با خاموش و روشن کردن روتر مشکل آن برطرف می شود. البته این نکته را فراموش نکنید که فایروال ویندوز را حتماً غیر فعال کنید، این مسئله باعث می شود مشکل عدم اتصال به اینترنت را برطرف می کند.
خرابی آنتن مودم
گاهی اوقات برای شما پیش آمده که مودم ایرانسل آنتن نداشته باشد در حالی که شما در همان مکان می توانید با گوشی به اینترنت متصل شوید. خب برای رفع این مشکل بهتر است که مودم را در جایی قرار دهید که بیشترین سیگنال رو داشته باشد و از وسایل و دیواری که باعث می شود این سیگنال ضعیف شود خودداری کنید. حال می توانید توسط تنظیمات مودم این مشکل را برطرف کنید و بهترین مکان را برای قرار دادن مودم انتخاب کنید. بنابراین وارد تنظیمات مودم خود شوید. سپس وارد قسمت Mobile Network،LTE Information یا General Information شوید. حال مکانی را پیدا کنید که مقدار RSRP0 در حدود -۵۰dB و مقدار SINR0 بیشتر از ۱۴dB باشد. اگر آن مکان را پیدا کردید دیگر مشکل آنتن را ندارید.
کانفیگ نشدن مودم
برای اینکه بتوانید وارد تنظیمات مودم شوید، ابتدا آدرس ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱ را در مرورگر خود وارد کرده و سپس وارد تنظیمات مودم می شوید. حال صفحه ای باز می شود که نام کاربری و رمز عبور را می خواهد و بعد از وارد کردن آنها شما به راحتی می توانید به تنظیمات مودم دسترسی داشته باشید. اگر صفحه تنظیمات که مربوط به نام کاربری و رمز عبور می باشد برای شما باز نمی شود، امکان دارد آدرس را به صورت اشتباه در مرورگر تایپ کردید و احتمال دیگر این است که آدرس با آی پی مودم شما متفاوت باشد. البته این نکته رو هم در نظر بگیرید که استفاده از پروکسی نیز موجب کانفیگ نشدن مودم می شود.
پیدا نشدن شبکه وای فای
اگر سیستم شما شبکه وای فای را نشان نمی دهد، به احتمال خیلی زیاد شما تنظیمات مودم را به درستی انجام نداده اید و یا اینکه شبکه مخفی شده باشد، البته می تواند به دلیل مشکل در مودم هم باشد. بنابراین سعی کنید مشکلاتی که مربوط به وای فای می باشد را کنترل کنید، یا مودم خود را ریست کنید، همچنین کنترل کنید که شبکه وای فای پنهان نشده باشد. بنابراین برای رفع مخفی شدن وای فای به تنظیمات مودم خود بروید و سپس به قسمت Network and Internet بروید و گزینه wifi را کلیک کنید. بعد از آن هم به قسمت Manage Known Networks بروید. سپس گزینه Add a New Network را انتخاب کرده و در کادر مربوط به Network Name نام SSID را بنویسید. بنابراین شبکه شما در دسترس خواهد بود.
نویز داشتن ADSL
یکی از مشکلاتی که در اکثر تعمیر مودم های ADSL دیده می شود، داشتن نویز روی تلفن متصل به اینترنت می باشد. این مشکل باعث می شود که سرعت اینترنت کاهش پیدا کند. اگر خط تلفن دارای نویز باشد، برای رفع این مشکل اسپلیتر یا فیلتری را که از آن استفاده می کنید را چک کنید. بنابراین مطمئن شوید که اسپلیتر به طور درست وصل شده باشد. اگر اسپلیتر شما مشکل داشته باشد حتماً اسپلیتر دیگری را امتحان کنید تا از درست بودن اسپلیتر مطمئن شوید تا بتوانید مشکل نویز را برطرف کنید. مورد دیگری که به شما برای رفع نویز ADSL پیشنهاد می کنیم این است که Firmware یا همان نرم افزار مودم را به بروزرسانی کنید. تا حد امکان سعی کنید که از سیم های برق در نزدیکی مودم ADSL خود استفاده نکنید چون باعث نویز می شود. برای کاهش نویز بهتر است از کابل مفتولی مسی با عایق ضد نویز برای خط تلفن خودتان استفاده کنید.
هک شدن وای فای
شما با چند روش می توانید به هک وای فای خود پی ببرید. اینکه اگر هزینه اینترنت برای شما بالا باشد و همچنین حجم اینترنت شما از زمان موعد آن زودتر تمام شود مسلماً وای فای شما هک شده است. روش دیگر، سرعت اینترنت به شدت پایین می آید. برای جلوگیری از هک وای فای، باید روتر را بررسی کنید. چون در روتر تمام فعالیتها نشان داده می شود. برای این مورد به تنظیمات مودم یا روتر وارد شوید و به قسمت Attached Devices بروید. در این قسمت لیست تمام دستگاه هایی که به روتر شما وصل شده اند و از اینترنت شما استفاده می کنند نشان داده می شود. سپس لیست آن دستگاه هایی که برای شما ناآشنا هستند را حذف کنید. راه حل دیگری برای مقابله با هک شدن وای فای، تغییر نام SSID یا همان شبکه اینترنت می باشد. شما می توانید با این کار امنیت شبکه وای فای خود را افزایش دهید. همچنین WPS را در تنظیمات مودم غیر فعال کنید. راه حل دیگر استفاده از فیلتر کردن مک آدرس می باشد. شما توسط مک آدرس می توانید کسانی که از اینترنت شما به صورت غیر مجاز استفاده می کنید را شناسایی کنید.