تفاوت سوئیچ دسکتاپ با رکمونت
در این مقاله قصد داریم تا کمی در مورد تفاوت سوئیچ رکمونت با سوئیچ دسکتاپ بحث و بررسی کنیم، تفاوتهای این دو در این حقیقت نهفته شده است که در واقع یک managed switches همانطور که از اسمش پیداست قابلیت Configure شدن ) تنظیم شدن برای دستیابی به عملکردی خاص)، و همچنین قابلیت اولویتبندی ترافیک LAN را دارا میباشند به نحوی که اطلاعات با اهمیت بیشتر بتوانند سریعتر جابهجا شوند. و اما در طرف مقابل سوئیچ غیر مدیریتی Unmanaged switches همانند یک وسیله Plug & Play در شبکه عمل میکنند، یعنی فقط با اتصال به برق و بدون نیاز به هیچ گونه تنظیم اجازه می دهند تا تمامی تجهیزات متصل به آنها با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
انواع سوئیچها
- سوئیچ های قابل تنظیم – غیر مدیریتی Managed switches
- سوئیچ های غیرقابل تنظیم – مدیریتی Unmanaged switches

DGS-1016A
مزایای سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی
سوئیچ های غیر مدیریتی به شما کمک می کنند تا شما کنترل بهتری بر روی ترافیک عبوری در شبکه LAN داشته باشید و انتخاب ها و کنترل حرفه ای تری بر آن داشته باشید. این نوع سوئیچ ها تمامی مشخصات و قابلیت های Unmanaged Switches را دارا می باشند و علاوه بر آن توانایی تنظیم کردن، مدیریت کردن و مانیتور کردن را نیز دارا می باشد. پس این قابلیت ها به شما کمک می کند تا کنترل خیلی بیشتر و وسیعتر بر روی ترافیک عبوری دادها در شبکه خود داشته باشید.
اما شما نمی توانید Unmanaged switches را تنظیم کنید، در واقع آنها نمیتوانند از هیچ کدام از پنل های مدیریتی پشتیبانی کنند و شما هیچ کنترلی بر روی داده ها در شبکه نخواهید داشت. لازم به ذکر است اگر شما در شبکه محلی خودتان هیچ نرم افزار پیشرفته ای ندارید و یا هیچ احتیاجی به کنترل داده های عبوری ندارید، Unmanaged switches با قیمت پایین تر و راحت بودن کار با آنها گزینه می توانند گزینه خوبی باشند.
اما سوئیچ های مدیریتی دارای چندین مزیت کاملا کاربردی و خوب هستند، آنها می توانند از پروتکل های مثل SNMP(Simple Network Management Protocol ) برای مانیتور کردن تجهیزات داخل شبکه استفاده کنند، همچنین این پروتکل می تواند به تبادل تغییرات در شبکه کمک کند. در واقع با گزارشهایی که با استفاده از این پروتکل به دست میاد قابلیت بررسی وضعیت و آگاه شدن از سالم بودن تجهیزات فعال در شبکه برای شما وجود دارد. مهندسین و مدیران شبکه میتوانند با استفاده از پروتکل SNMP از یک مکان خارج از شبکه مانیتور و بررسی کنند وبا تشخیص هرگونه اشکال به درست کردن آن اقدام کنند، بدون نیاز به بررسی فیزیکی از سوئیچ شبکه و دیگر تجهیزات داخل شبکه.
Managed Switches همچنین از عملکردهای بیشتری پشتیبانی می کنند:
آنها قادر هستند لوپ های ایجاد شده در شبکه را از بین ببرند و یا با بالا بردن سطح امنیت شبکه به بهبود عملکرد آن کمک شایانی کنند و همچنین قادر به پشتیبانی از VLANING در شرایط مورد نیاز هستند.
DGS-3650
QOS -Quality of Service
شاخصه های کیفیت سرویس در Managed Switches به شما این توانایی رو می دهد تا ترافیک داده های عبوری از شبکه رو با اولویت دادن به داده های حیاتی کنترل و مدیریت کنید.
این قابلیت به شما کمک می کند تا عملکرد شبکه خودتان را بالا ببرید و انتقال داده هایی که محدوده زمانی دارند را برای شما ممکن می کند مانند: بسته های دادهReal time ، VOIP(Voice over IP). پس با اختصاص دادن بالاترین اولویت به داده های صدا، شما میتوانید مطمئن باشید که بسته های صدا بدون DROP شدن و یا داشتن تأخیر و یا از بین رفتن در حین انتقال به مقصد می رسند، با این امکان شما می توانید یک صدای کاملا واضح و شفاف و بدون نویز را در یک مکالمه داشته باشید.
Vlaning
Managed Switches می توانند در تنظیم کردن VLANs مورد استفاده قرار بگیرند تا بطور منطقی یک گروه از تجهیزات را به عنوان یک واحد کاری قرار دهد و این سوئیچ ها می توانند برای ایزوله کردن ترافیک ارتباطی بین این گروه های مختلف استفاده شود. این ایزوله سازی و بخشبندی ترافیک درون شبکه ای می تواند کمک زیادی در کاهش ترافیک های غیر ضروری کنند، برای مثال شما می توانید ترافیک بین بخش مالی و بخش فروش و بازاریابی خود را مجزا کنید. به نحوی که اطلاعات حیاتی بخش مالی بتوانند بدون تاخیر به سوی کاربران بخش مالی جریان داشته باشند؛ بدون گیر افتادن در بین ترافیک های بخش بازاریابی و فروش .
با این روش تغییر قابل توجهی در سطح عملکرد و امنیت شبکه خودتان مشاهده خواهید کرد. زیرا با این تحلیل از Vlaning کاربران بخشهای مختلف هیچ گونه دسترسی به اطلاعات گروه ها و بخش های دیگر ندارند.
Redundancy
Redundancy یکی دیگر از مشخصه های Managed Switches می باشد. Redundancy یعنی فراهم کردن یک مسیر عبور داده جایگزین برای عبور ترافیک شبکه برای بالا بردن سطح امنیتی یک شبکه در مواردی که ارتباط ما به طور کامل قطع بشود. برای این کار Managed Switches میتوانید با به کارگیری پروتکل STP( Spanning Tree Protocol ) یک مسیر جایگزین در شبکه را ایجاد کنند همچنین با این پروتکل در کنار ایجاد یک مسیر جایگزین از بروز LOOP که ممکن است با ایجاد مسیرهای جایگزین مختلف در شبکه به وجود بیاد جلوگیری کند.
این پروتکل فقط و فقط به یک مسیر فعال در یک زمان مشخص بین دو دستگاه در شبکه اجازه فعالیت می دهد و با این روش از ایجاد Loop جلوگیری می کند در کنار Redundancy می توان از قابلیت Load Balancing نیز استفاده کرد تا ترافیک عبوری در شبکه رابین سوئیچ ها تقسیم کرد تا همزمان از تمامی تجهیزات شبکه استفاده شود. اینگونه مزیتها کار را برای مدیران شبکه راحت میکند و شرایط بهتری برای انجام کارها فراهم میکند.
نتیجه
Managed Switches گرانتر از Unmanaged Switches هستند ولی خوب این سوئیچ ها مزیتهای بیشتر و قابلیتهای فوقالعادهای در کنترل و مدیریت شبکه نسبت به Unmanaged Switches دارا هستند و مطمئناً می توانند عملکرد شبکه مورد نظرتان را کاملاً بهبود بخشند. با بررسی کامل تمامی جوانب مثبت و منفی هر دو مدل از سوئیچ ها و تفاوت سوئیچ رکمونت با سوئیچ دسکتاپ، به این نتیجه خواهیم رسید که در هر شبکه ای ابتدا بایستی تمامی نیاز های آن مجموعه کاری کاملاً بررسی شود و اینکه با رشد کردن نیازهای شبکه آن مجموعه مسلماً آنها نیاز به کنترل کردن و مانیتور کردن ترافیک عبوری در شبکه خودشان را دارند پس بایستی این نکته رو مدنظر داشته باشند که به Managed Switches نیاز پیدا خواهند کرد.
همچنین زمانی که یک مجموعه در حال برنامهریزی برای گسترش دادن سرویسهای پیشرفته تحت شبکه مانند Wireless LAN و یا IP Telephony در آینده نزدیک باشند آنگاه Managed Switches میتوانید انتخاب مناسبی برای این فنّاوریهای جدید باشند. اما تا زمانی که نیازهای یک مجموعه ساده باشند مانند مصارف خانگی و یا استفاده در ادارات کوچک، Unmanaged Switches میتوانید گزینهای مناسب باشند.