امروزه به لطف پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد عرضه و طراحی لوازم و تجهیزات بسیاری هستیم که دنیای صنعت را دگرگون کرده اند. یکی از وسایل و تجهیزات پسیو شبکه است که در شبکه بسیار پرکاربرد میباشد، پچ پنل است. پچ پنل از جمله قطعاتی به شمار میرود که قرار دادن آن در شبکه ضروری نیست. البته عدم قرار دادن آن در شبکه نیز میتواند مشکلات زیادی را برای شبکه شما ایجاد کند. در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما دوستان عزیز را بیشتر با پچ پنل و ویژگی و کاربرد های آن آشنا کنیم. پس تا انتهای این مقاله راهنمای خرید پچ پنل همراه ما باشید.
پچ پنل چیست و چه کاربردی دارد؟
قبل از راهنمای خرید پچ پنل و توضیح کاربرد های پچ پنل بهتر است تا با این وسیله الکترونیکی بیشتر آشنا شویم. چنانچه به شکل ظاهری آنها دقت کنید، متوجه خواهید شد که روی بدنه آنها تعدادی کیستون شبکه قرار گرفته است. به طور کلی پچ پنل ها به صورت ۲۴ یا ۴۸ پورت روانه بازار میشوند. در واقع تعداد پورت های پچ پنل بیانگر تعداد کیستون های تعبیه شده در آن میباشد.
در صورتی که بخواهیم پچ پنل را به زبان ساده به شما عزیزان توضیح دهیم، باید عرض کنیم که پچ پنل ها در واقع یک قطعه مستطیلی شکل هستند که با قرارگیری بین رک شبکه، ارتباط نود و سوئیچ شبکه را برقرار میکنند. حال شاید این سوال برای شما به وجود آید که پچ پنل چه کاربردی در یک شبکه دارد؟ در پاسخ به این سوال باید خدمت شما بیان کنیم که چنانچه ارتباط شما با سوئیچ به صورت مستقیم برقرار شود و در بین مسیر پچ پنل قرار نگیرد، احتمال سوختن سر سوکت بسیار افزایش پیدا میکند. اگرمیخواهید پچ پنل را بدرستی نصب کنید مقاله نصب پچ پنل شبکه را مطالعه کنید.
همانطور که میدانید و در مقالات راهنمای خرید پچ پنل نیز بسیار به آن اشاره شده است، تعویض و یا تعمیر سر سوکت کاری سخت و پیچیده میباشد. به همین دلیل نیز پیشنهاد میشود تا در شبکه های خود حتما از پچ پنل استفاده نمایید.
راهنمای کامل خرید پچ پنل
در ادامه این مقاله سعی داریم تا مهمترین نکاتی که قبل از خرید پچ پنل باید به آن توجه کنید را خدمت شما معرفی کنیم. پس در ادامه همراه ما باشید.
انواع پچ پنل
به طور کلی انواع متعددی از پچپنل در بازار وجود دارد اما ۳ گروه از آنها به عنوان کاربردی ترین مدل های پچ پنل شناخته میشوند. این ۳ مدل از پچ پنل عبارتند از پچ پنل های تلفنی، شبکه ای و فیبر نوری. پچ پنل های تلفنی دارای تعداد زیادی کیستون هستند. از طرفی دیگر اما پچ پنل های فیبرنوری به پچ پنل هایی گفته میشود که دارای پورت فیبرنوری میباشند.
پچ پنل Loaded یا Unloaded / بر اساس لودد و آنلودد
یکی از مواردی که در مقالات راهنمای خرید پچ پنل به آن اشاره شده است، لودد یا آنلودد بودن پچ پنل است. پچ پنل های لودد به پچ پنل هایی گفته میشود که به تعداد کیستون ها دارای پورت هستند. این ویژگی باعث میشود که شما دیگر نیازی به خرید و استفاده از کیستون های اضافه نداشته باشید. پچ پنل های آنلودد اما فاقد کیستون است. به همین دلیل نیز در صورتی که پچ پنل های آنلودد را خریداری کردید، نیاز خواهید داشت تا به تعداد مورد نیاز خود کیستون خریداری کنید.
بر اساس نوع کابل اترنت
همانطور که اطلاع دارید، کابل های شبکه ای که امروزه در بازار های جهانی موجود هستند به دو دسته CAT5 و CAT6 تقسیم بندی میشوند. با توجه به دسته بندی کابل های شبکه نیز پچ پنل ها به دو گروه Cat5e و Cat6a تقسیم میشوند. در مقالات راهنمای خرید پچ پنل تاکید شده است که حتما قبل از خرید پچ پنل حتما به نوع کابل شبکه خود دقت کنید. چرا که نوع کابل مورد استفاده شما باید با نوع پچ پنل خریداری شده متناسب باشد.
بر اساس قابلیت ماژولار
در صورتی که بخش بالایی را با دقت مطالعه کرده باشید، متوجه شدید که برای هر پچ پنلی باید از کابل شبکه مخصوص به خود استفاده کرد. در این میان اما پچ پنل هایی نیز وجود دارند که با کابل های متفاوتی سازگار هستند که به آنها اصطلاحا پچ پنل های ماژولار گفته میشود. این مدل از پچ پنل ها قابلیت پشتیبانی انواع مختلفی از کابل های شبکه را دارند.
بر اساس مدل کابل
شرکت های سازنده پچ پنل، محصولات خود را به دو صورت شلیددار و یا بدون شیلد عرضه میکنند. پچ پنل های شیلددار قادر هستند تا از سرعت اینترنت بالاتری پشتیبانی کنند و این در صورتی است که پچ پنل های بدون شیلد سرعت اینترنت پایینتری را پشتیبانی میکند. نکته مهمی که قبل از خرید پچ پنل باید بدانید آن است که قیمت نهایی پچ پنل های شیلددار گران تر از پچ پنل های بدون شیلد است.
بر اساس شکل ظاهری
از دیگر نکات مهمی که قبل از خرید پچ پنل باید به آن دقت کنید، ظاهر آنها است! شاید در ابتدا برایتان عجیب به نظر برسد اما این در صورتی است که دو مدل مختلف یعنی پچ پنل های فلت و زاویه ای در بازار موجود هستند. همانطور که میدانید، پچ پنل های فلت، ظاهری صاف داشته و در سطوح هموار و مسطح مورد استفاده قرار میگیرند. پچ پنل های زاویه دار اما در مکان هایی که تراکم کابل بالا است استفاده میشود.
بر اساس تعداد پورت
در مقالات راهنمای خرید پچ پنل بیان شده است یکی از آشکارترین تفاوت های پچ پنل های موجود در بازار، تعداد پورت های آنها میباشد. پورت های تعبیه شده روی پچ پنل به عنوان درب های ورودی و خروجی دستگاه به شمار میروند. به همین سبب نیز از اهمیت بالایی در طراحی شبکه برخوردار هستند. به طور کلی پچ پنل هایی که در بازار موجود میباشند، تعداد پورت متفاوتی دارند و شما میتوانید با در نظر گرفتن نیازهای خود نسبت به خریداری پچ پنل مناسب اقدام کنید.
پچ پنل POE چیست؟
همانطور که میدانید امروزه در دوران طلایی پیشرفت علم و تکنولوژی قرار داریم و روز به روز با عرضه قطعات جدید نه تنها راندمان انجام فرایندهای مختلف افزایش میابد، بلکه انجام کارها راحت تر نیز میشود. پچ پنل POE نوعی از پچ پنل است که به منظور بهبود کارایی به آن فناوری Power over Ethernet اضافه شده است. پچ پنل POE در واقع به منظور تامین برق مورد نیاز شبکه مورد استفاده قرار میگیرد.
نکته مهمی که در مورد پچ پنل POE باید بدانید، نحوه برق رسانی آن به شبکه است. پچ پنل POE از طریق کابل های شبکه، برق مورد نیاز را تامین میکند. به این صورت نه تنها عملیات کابل کشی بسیار ساده تر میشود، بلکه در مصرف انرژی نیز صرفه جویی میشود.
معرفی برترین برندهای تولید کننده پچ پنل
در صورتی که به قصد خرید پچ پنل جستجوی کوتاهی در اینترنت داشته باشید، متوجه خواهید شد که برندهای متعددی در این زمینه فعالیت میکنند. به همین دلیل نیز شاید انتخاب یکی از این برندها کاری سخت و دشوار باشد. از جمله برندهای معروف تولیدکننده پچ پنل در بازارهای جهانی میتوانیم به لگراند، نگزنس، دی لینک، امپ، بلدن و … اشاره کنیم.
مدیریت و عیبیابی آسان با پچ پنل
در قسمت های بالاتر خدمت شما عرض کردیم که استفاده از پچ پنل مزایای زیادی در شبکه خواهد داشت. یکی دیگر از مزایای استفاده و کاربرد پچ پنل در شبکه امکان مدیریت راحت تر شبکه و همچنین عیب یابی آن میباشد. تصور کنید در یک شبکه تعداد زیادی کابل وجود دارد و در این میان یکی از آنها خراب شده است. در چنین شرایطی یافتن کابل خراب و تعویض آن، کاری سخت و وقتگیر میباشد. این در صورتی است که اگر کابل های شبکه شما منظم باشد، این کار تنها در چند ساعت انجام خواهد شد.
علاوه بر عیب یابی راحت، استفاده از پچ پنل مدیریت کابل های شبکه را نیز راحت تر میکند. هر چه کابل های شبکه شما منظم تر باشند، نه تنها جلوه ای حرفه ای به کار شما میدهند بلکه امکان مدیریت و عیب یابی آن را نیز بهبود میبخشد.