پچ پنل شبکه را میتوان نوعی دستگاه غیرفعال دانست که تمامی کابل های ورودی و خروجی را روی یک شبکه متمرکز میکند. این دستگاه همانند نوعی سرور عمل مینماید و به طور معمول در ارگان های دولتی و یا شرکت های بزرگ به منظور مدیریت بهتر کابل های رایانه ها و روتر ها استفاده میشود. یکی از مزایای اصلی پچ پنل ها مدیریت بهتر کابل شبکه است. تصور کنید که در یک مکان چند صد سیستم کامپیوتری وجود دارد. چنانچه محلی برای قرارگیری این کابل های رابط وجود نداشته باشد، مدیریت و حتی عیب یابی آنها کاری بسیار سخت و دشوار خواهد بود. در این مطلب سعی بر این داریم آموزش نصب پچ پنل شبکه را به صورت کامل از صفر تا صد برای شما همراهان همیشگی توضیح دهیم.
انتخاب پچ پنل شبکه مناسب
در صورتی که جستجوی کوتاهی در اینترنت به منظور یافتن پچ پنل های شبکه انجام دهید، متوجه خواهید شد که مدل و برندهای مختلفی از آنها در بازار وجود دارد. به همین سبب نیز در ادامه برخی از ویژگی های یک پچ پنل خوب را به شما معرفی خواهیم کرد:
نخستین موردی که حین خرید پچ پنل مورد نظر خود باید به آن دقت نمایید، تعداد پورت های تعبیه شده در آن است. پچ پنل های شبکه در اندازه های مختلف با تعداد پورت های متنوع موجود هستند که شما نیاز دارید تا با توجه به اندازه شبکه و همچنین نیازهای خود پچ پنل مناسب را انتخاب نمایید. پچ پنل های شبکه معمولا دارای ۸، ۱۲، ۲۴ و ۴۸ پورت میباشد.
از دیگر مواردی که باید به آنها دقت کنید نحوه نصب پچ پنل شبکه است. پچ پنل های شبکه به طور معمول به دو صورت پایه رک شبکه یا دیواری نصب میشوند. پایه دیواری همانطور که از نام آنها نیز مشخص است به طور مستقیم به دیوار متصل میشود. از طرفی دیگر اما پچ پنل نصب رک به منظور نصب در کابینت طراحی شده اند.
علاوه بر مواردی که در بخش های بالاتر اشاره کردیم، نیاز دارید تا به مواردی نظیر فضای محل نصب پچ پنل، اندازه دستگاه، نوع پورت های تعبیه شده روی پچ پنل، برند آن و … نیز دقت کنید.
تعیین موقعیت برای نصب پچ پنل شبکه
قبل از نصب پچ پنل باید محل قرارگیری آن را بررسی کنید. در ادامه برخی نکات مهم را به شما معرفی خواهیم کرد:
- پس از نصب پچ پنل، نباید کابل هایی که به آنها متصل میشوند پیچ خوردگی داشته باشند. چرا که در این صورت ممکن است عملکرد کاهش پیدا کند.
- مکان موردنظر باید از تهویه خوب و کافی به منظور خنک کردن پچ پنل های شبکه برخوردار باشد. گرما نیز از دیگر عواملی است که میتواند روی عملکرد پچ پنل تاثیر بگذارد.
- به طور معمول توصیه میشود تا ارتفاع کابل و پچ پنل های شبکه از کف اتاق سرور حداقل ۶۰ سانتی متر باشد.
آماده سازی کابل شبکه
از مهمترین گام های شما که در آموزش نصب پچ پنل شبکه نیز بسیار روی آن تاکید میشود، آماده سازی کابل شبکه است. برای انجام این کار میتوانید مطابق دستورالعمل های زیر عمل کنید:
کابل های مسی
نخستین نکته مورد نظر طول کابل است. پس از اندازه گیری های انجام شده طول کابل را کمی بیشتر به منظور تنظیم بهتر آنها در نظر بگیرید. ضمن اینکه کابل ها پس از نصب نباید حالت کشیدگی داشته باشند. حتما توجه داشته باشید که در هر دو سر کابل های شما، کانکتورهای RJ45 قرار داشته باشند.
ضمن اینکه شما قادر خواهید بود تا با گره زدن و کدگذاری تمامی کابل هایی که در به پشت پچ پنل های شبکه متصل میشوند، سازماندهی و مدیریت آنها را برای خود راحت تر کنید.
کابل های فیبر نوری
پس از انجام برش، بررسی کنید که انتهای الیاف آن فاقد هر گونه زباله و یا باقی مانده های الیاف باشد. حتی کارشناسان صاران مارکت پیشنهاد میکنند که در صورت امکان از میکروسکوپ برای این منظور استفاده نمایید. به منظور بهبود مدیریت و نظم دهی به سیم کشی های انجام شده، پیشنهاد میشود تا روی هر دو سر کابل متصل شده برچسب نصب کنید. این برچسب میتواند شامل اطلاعاتی نظیر شناسه و همچنین نوع فیبر باشد.
رسم کردن نمودار سیم کشی
رسم نمودار سیم کشی در حین و پس از اتمام مراحل نصب پچ پنل به شما برای عیب یابی و سیم کشی بهتر کمک میکند. نمودار و نقشه های مورد نظر را در نرم افزارهای نقشه کشی حرفه ای طراحی نمایید. پیشنهاد میشود تا سخت افزار و پچ پنل های شبکه را در جایی مخصوص و از پیش تعیین شده و به دور از عوامل محیطی قرار دهید.
ابزارهای مورد نیاز برای نصب پچ پنل شبکه
بدیهی است که به منظور نصب پچ پنل های شبکه نیاز به برخی از ابزارآلات و تجهیزات خواهید داشت:
- بست کابل: این بست ها به منظور نظم دادن و قرار دادن کابل ها در سر جای خود استفاده میشوند.
- کیت های تمیز کردن کابل فیبر نوری: کابل های فیبر نوری را در طی فواصل زمانی مشخص باید تمیز کنید. از این کیت ها میتوانید برای این کار استفاده نمایید.
- از دیگر لوازمی که برای نصب پچ پنل نیاز دارید میتوانیم به پیچ گوشتی، ابزار برش، تستر کابل و … اشاره کنیم.
- ضمن اینکه به همراه داشتن ابزارهای دیگری مانند چراغ قوه، ذره بین و پیچ های قفسه ای نیز میتوانید به روند انجام کار سرعت بخشند.
راهنمای نصب پچ پنل شبکه
در آموزش نصب پچ پنل های شبکه میتوانید مطابق دستورالعمل زیر عمل نمایید:
قرار دادن پچ پنل در رک
در ابتدا باید وصله پنل را به وسیله پیچ هایی که در اختیار دارید به ریل قفسه جلویی متصل کنید. به ارتفاع کابل و قفسه ها از زمین توجه نمایید.
وصل کردن کابل ها
پس از آماده سازی کابل ها، آنها را در مسیرهایی که از قبل مشخص کرده اید به پچ پنل های شبکه متصل کنید. توجه داشته باشید که کابل ها را به پورت هایی که در پشت پچ پنل تعبیه شده اند وصل نمایید.
برچسب زدن پورت ها
برچسب زدن پورت ها میتواند در آینده به منظور عیب یابی و نظم دادن به سیم ها کمک شایانی به شما کند.
نصب کردن مدیریت کابل
در این بخش از آموزش نصب پچ پنل شبکه، میتوانید از تجهیزاتی مانند حلقه های فلزی D، شکاف و میله ها برای نظم دادن به کابل های خود استفاده کنید. سپس با استفاده از بند کابل، سیم های رابط را در پشت پچ پنل های شبکه محکم نمایید.
آزمایش کردن اتصالات
پس از اتصال کابل ها به پچ پنل های شبکه، باید کابل ها را بررسی کنید. اگر از کابل های فیبر نوری استفاده میکنید از تمیزی کانکتور ها اطمینان حاصل نمایید.
نهایی کردن اسناد
در انتها نیز نمودار و نقشه های رسم شده به همراه الگوهای رنگبندی و سیم کشی را به مدیران خود تحویل دهید.
نحوه نصب پچ پنل شبکه
در ادامه با آموزش نصب پچ پنل شبکه CAT6 24، همراه ما باشید.
جمع آوری ابزار موردنیاز
از جمله وسایلی که نیاز دارید میتوانیم به CAT6 24، پیچ های قفسه ای، بند کابل، برچسب، پنل مدیریت کابل رک و … اشاره نماییم.
نصب پچ پنل شبکه در رک
در ابتدای از آموزش نصب پچ پنل شبکه، سوراخ هایی روی ریل های قفسه ایجاد کنید. مهره ها ارتفاع خاصی ندارند و میتوانند در هرجایی نصب شوند. سپس پچ پنل های شبکه را با پیچ های قفسه ای روی ریل ببندید.
آموزش گام به گام نحوه نصب پچ پنل
متصل کردن کابل ها و مدیریت آنها
نخستین گام شما در آموزش نصب پچ پنل شبکه، هدایت کابل ها به پشت دستگاه است. سپس کابل ها و پورت ها را نام و شماره گذاری کنید. قبل از سیم کشی، کابل ها را با تسمه های Velcro در جای خود محکم نمایید. پس از آن پنل های مدیریت کابل را نصب کنید. در آخر نیز پس از عبور کابل از حلقه و کانال های تعیین شده، کانکتور و پورت پچ پنل های شبکه را تمیز کنید.
اتصالات را آزمایش کنید.
اتصالات هر سیستم را به وسیله پینگ کردن روتر ها بررسی کنید. در صورتی که هر مشکلی در کابل پیش آمد، کابل مدنظر را قطع و دوباره وصل نمایید. با انتقال فایل های مورد نظر میان چندین دستگاه نیز سرعت را آزمایش کنید.
اسناد را نهایی کنید.
در انتهای آموزش نصب پچ پنل شبکه، آدرس IP تمامی دستگاه هایی که به پچ پنل های شبکه متصل هستند را چک کنید. همچنین به منظور آسان تر شدن دسترسی تمامی اسناد و مدارک را در جایی ذخیره نمایید.
اتصال کابل ها به پچ پنل
حین نصب حتما نکات زیر را رعایت کنید:
- کابل ها را مطابق نمودار و نقشه ای که رسم کرده اید وصل نمایید.
- حین وارد شدن کابل به پورت صدایی مانند کلیک به گوش شما میرسد.
- کابل ها را به صورت مساوی در میان پورت هایی که در پشت پچ پنل های شبکه وجود دارد متصل کنید.
- لوازم جانبی نیز برای کمک به کاربران در زمینه مدیریت کابل و نصب وجود دارد که میتوانید از آنها کمک بگیرید.
اتصال پچ پنل و کابل سوئیچ
قبل از اتصال و نصب پورت پچ پنل به سوئیچ شبکه موارد زیر را رعایت کنید:
- برای اتصال آسان تر کابل به پورت از کابل هایی با پچ کوتاه استفاده نمایید.
- حتما به کابل های شبکه برچسب بزنید.
- اتصالات را از نظر استحکام و سرعت بررسی کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را بیشتر با نحوه نصب پچ پنل شبکه آشنا کنیم. دقت کنید که مراحل انجام این کار پیچیده بوده و نیاز به دقت بالایی دارد. همچنین قبل از شروع نصب باید نمودار و نقشه ای برای مدیریت بهتر کابل ها رسم کنید.