سوئیچ (Switch) یکی از مهمترین ابزارهای موجود به منظور نصب انواع دوربینهای مداربسته محسوب میشود. اهمیت این بخش به حدی است که تمامی متخصصان همواره به دنبال بهترین گزینه از بین انواع سوئیچ دوربین مداربسته هستند و در این زمینه تحقیقات زیادی انجام میدهند. وجود این قطعه در هر نوع شبکه مربوط به سیستمهای محافظتی و نظارتی ضروری به نظر میرسد و نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.
به منظور برگزیدن بهترین سوئیچ شبکه لازم است چندین نکتۀ مهم از جمله سرعت و تعداد پورت را مورد بررسی قرار دهیم. علاوه بر این، باید با مشخصات محصولاتی که هم اکنون در بازار به فروش میرسند نیز آشنا باشید و اطلاعات کاملی را در مورد آنها به دست بیاورید. با ما همراه شوید تا در مجله تخصصی آی تی صاران مارکت، این ابزارها را به شما معرفی کنیم.
سوئیچ شبکه به ما اجازه میدهد تا به جای افزایش میزان کابلکشی از سمت دوربینهای مداربسته به سمت اتاق مانیتورینگ، تنها از یک کابل کمک بگیریم. با کمک این محصولات میتوان چندین دوربین مداربسته را به یک سوئیچ متصل کرد. در مرحلۀ بعد کابل مربوط به سوئیچ (و نه کابل هر یک دوربینها) را به اتاق مانیتورینگ میفرستیم. این موضوع شاید ساده به نظر برسد، اما میتواند منجر به صرفهجویی چشمگیری در هزینههای نصب و راهاندازی دوربینهای CCTV شود. مهمترین کاربرد سوئیچ ایجاد یک مسیر به منظور انتقال دیتا محسوب میشود. این امر باید به گونهای صورت بگیرد که کوچکترین اختلال و نقصی در کیفیت تصاویر ارسالی به وجود نیاید. انواع سوئیچ دوربین مداربسته که امروز در بازار قابل تهیه هستند به نحوی ساخته شدهاند که این موضوع را برای ما ممکن کنند. شایان ذکر است که بکارگیری این دسته از ابزارها میزان امنیت شبکۀ دوربینهای مداربسته را افزایش میدهد؛ زیرا از دسترسی نامناسب غیرقانونی افراد گوناگون جلوگیری خواهد کرد.
همانطور که بیان کردیم به منظور یافتن بهترین سوئیچ برای دوربینهای مداربسته باید به سرعت و تعداد پورت دقت کنید. هر دو موارد اهمیت بسیار بالایی دارند به نحوی که نمیتوان یکی از آنها را بر دیگری برتر دانست. به همین دلیل، کارشناسان حرفهای همواره در زمان انتخاب هر نوع سوئیچ به این دو پارامتر یا فاکتور مهم اهمیت میدهند و از آنها به عنوان دو گزینۀ بسیار مهم یاد میکنند. در پارهای از موارد، انتخاب سوئیچهایی با سرعت نامناسب اختلالات متعددی را به وجود میآورد. استفاده کردن از سوئیچهایی که سرعت بسیار کمی دارند انتقال اطلاعات را با مشکل روبرو میکند و به شدت بر روی کیفیت تصاویر اثر میگذارد. اگر چه برگزیدن بهترین سرعت به تعداد دوربینها، نوع شبکه و … بستگی دارد، اما بهتر است از سوئیچهایی با سرعت ۱۰/۱۰۰Mbps و ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰Mbps کمک گرفته شود. پورتهای موجود در انواع سوئیچ دوربین مداربسته به دو دستۀ اصلی ورودی و خروجی تقسیم میشوند. تعداد این پورتها باید به حدی باشد که کلیۀ نیازهای شما را رفع کند. بدین منظور، لازم از به سراغ سوئیچهایی بروید که پورتهایی بیشتر از تعداد کل دوربینهای مداربسته شما داشته باشند. این امر موجب میشود تا در آینده جهت نصب دوربینهای جدید با محدودیت خاصی مواجه نشوید. سوئیچهای مدرن از ۵ الی ۵۲ پورت مجزا پیروی میکنند.
سوئیچهای دوربین مداربسته در مدلهایی همچون POE، POE پلاس، POE انجکتور و … به تولید میرسند. هر یک از این محصولات دارای مشخصات فنی و کاربردهای مختص به خود است. اگرچه برخی از آنها از نظر ساختار شبیه به یکدیگر هستند، اما نمیتوان از تمایز نحوۀ عملکرد آنها چشمپوشی کرد. بهتر است هر یک از این موارد را به صورت جداگانه بررسی کنیم تا بتوانید از بین آنها بهترین گزینهای را که با نیازهای شما همخوانی دارد بیابید. همانطور که از نام این دسته از انواع سوئیچ دوربین مداربسته میتوان حدس زد، وظیفۀ اصلی آنها انتقال نیروی الکتریسیته به دیتا است. از آنجا که امروزه بسیاری از دوربینهای مداربسته دارای این ویژگی به خصوص (POE) هستند، چنین سوئیچهایی به فروش بالایی دست یافتهاند. با استفاده از سوئیچهای POE دیگر نیاز نیست یک مسیر مشخص را برای کابل برق در نظر داشته باشید و یا حتی چنین کابلهایی را تهیه کنید. مهمترین کاربرد سوئیچهای پی– او– ای را میتوان کاهش میزان هزینههای نصب دوربینهای مداربسته دانست. طبیعتاً وقتی که نیازی به خریداری کابل برق جداگانه وجود نداشته باشد، هزینۀ شما به بهترین شکل ممکن کاهش مییابد. کاربرد دیگر، امکان دسترسی به دوربینها از راه دور است به نحوی که میتوان هر دوربین را خاموش و روشن کرد. این سوئیچها را میتوان در فروشگاهها، مدارس، دانشگاهها و … به کار گرفت. برخی از دوربینهای مداربسته به میزان بسیار زیادی از انرژی الکتریکی نیاز دارند. این انرژی به منظور انجام اموری همچون ضبط تصاویر با کیفیت بیشتر و یا حرکت مداوم دوربین به کار گرفته میشود. در این شرایط، نمیتوان از سوئیچهای عادی POE استفاده کرد و باید به دنبال خریداری سوئیچهایی باشیم که به آنها POE پلاس گفته میشود. این نامگذاری به قابلیت آنها جهت انتقال مقدار بیشتری از انرژی الکتریکی اشاره دارد که خود امری مهم تلقی میشود. این دسته از انواع سوئیچ دوربین مداربسته را میتوان در مراکزی که تعداد بسیار زیادی از دستگاه نظارتی در یک محیط به خصوص قرار گرفتهاند (مثلاً انبارها) به کار گرفت. سوئیچهای POE پلاس میتوانند امکان انتقال برق به میزان ۳۰ وات را در اختیار ما قرار دهند که یک ویژگی حیاتی محسوب میشود. البته نصب و بکارگیری سوئیچهای مذکور باید با دقت صورت بگیرید. در غیر این صورت، انتقال داده و انتقال انرژی الکتریکی به صورت همزمان انجام نمیشود. یکی دیگر از انواع سوئیچهای دوربین مداربسته که باید به آن اشاره کنیم، POE انجکتور است. این مدل از سوئیچها نیز همانند دو گزینۀ دیگری که به آنها اشاره کردیم امکان انتقال برق را به همراه دیتا فراهم میکنند و تنها از نظر ساختار کمی با هم متفاوت هستند. جالب است بدانید که در پارهای موارد از همین سوئیچها به منظور استفاده از دستگاههای VOICE OVER IP نیز استفاده میشود.
با بهرهگیری از سوئیچهای پی– او– ای انجکتور میتوان اطمینان یافت که دوربینهای مداربسته در هر شرایطی نیروی برق موردنیاز خود را دریافت میکنند. این موضوع باعث خواهد شد تا دسترسی به دوربینها قطع نشود و هیچ مشکلی از این نظر پدید نیاید. کاربرد و مزیت مهم دیگر این سوئیچها، نصب بسیار راحت آنها محسوب میشود. آنها به ما اجازۀ افزایش فواصل بین دوربینها را ارائه میدهند بدون اینکه نیازی به نصب منبع برق وجود داشته باشد. در بین انواع سوئیچ دوربین مداربسته، شاهد مدلهایی هستیم که به صورت بیسیم یا وایرلس مورد استفاده قرار میگیرند. بیسیم بودن این محصولات موجب میشود تا هیچ نیازی به کابلکشی نداشته باشیم. شاید این پرسش در ذهنتان شکل بگیرید که در چه مواقعی باید از این مدل سوئیچها کمک گرفت؟ در پاسخ باید بگوییم که سوئیچهای وایرلس بیشتر در مواردی به کار گرفته میشوند که به دلیل صعبالعبور بودن مسیر، نمیتوان کابل دیتا را به صورت مناسب نصب کرد.
با بکارگیری سوئیچهای بیسیم میتوانیم چندین دوربین مختلف را به یک شبکۀ مرکزی متصل کنیم، بدون اینکه هیچگونه اختلالی در روند انتقال تصاویر توسط آنها به وجود آید. سوئیچهای بیسیم از شلوغ شدن محیط به دلیل قرارگیری تعداد بالای کابل جلوگیری میکنند. شایان ذکر است که این سوئیچها نیز دارای سرعت بالا و پورتهای متعدد هستند تا در زمان افزایش دوربینهای شبکه با ایرادات فنی روبرو نشویم. در نسل جدید به صورت بیسیم، سیستمهای رمزگذاری خاصی پایهگذاری شده است که با کمک آنها امنیت شبکه به شکل قابلتوجهی افزایش مییابد. دستۀ بعدی از سوئیچهای مخصوص شبکه و دوربینهای مداربسته، Wireless Power over Ethernet نامیده میشوند. این محصولات همان سوئیچهای POE عادی به شمار میآیند، اما علاوه بر دیتا، برق را نیز انتقال میدهند. سوئیچهای POE وایرلس جزء مدرنترین محصولات موجود در حوزۀ نصب دوربینهای مداربسته هستند به نحوی که تنها چند شرکت به خصوص توانایی تولید آنها را دارند. با به کارگیری این سوئیچها قابلیتهایی همچون افزایش تعداد دوربینها، بهبود سرعت انتقال تصاویر، جلوگیری از قطع تصاویر بهعلت مشکل در کابلهای برق و … را در اختیار خواهیم داشت. هر یک از این موارد برای افرادی که قصد دارند شبکههای بسیار گسترده را توسعه دهند، اهمیت بالایی دارد. مهمترین کاربرد سوئیچهای POE بیسیم (همانند مدل باسیم) تأمین برق در کنار دیتا است. این موضوع شما را از خرید کابل برق و یا منابع ذخیرهسازی نیروی الکتریسیته بینیاز میکند. سوئیچهای POE وایرلس نیز بهسادگی در محل مدنظر شما نصب میشوند و بهکارگیری آنها به راحتی صورت میگیرد. سوئیچ قطعهای مهم جهت نصب دوربینهای مداربسته به شمار میآید که اهمیت فوقالعاده زیادی در این زمینه دارد. به منظور خریداری انواع سوئیچ دوربین مدار بسته لازم است مشخصات فنی این محصولات را به خوبی مدنظر قرار دهید تا هیچ مشکلی در زمان بهکارگیری آنها به وجود نیاید. خوشبختانه قیمت سوئیچهای مختلف در سالهای اخیر کاهش یافته است و اکثر کاربران میتوانند به راحتی نسبت به تهیۀ آنها اقدام کنند. در صورتیکه نیازمند کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، حتماً با کارشناسان ما در صاران مارکت تماس بگیرید تا به کلیۀ پرسشهای شما کاربران گرامی پاسخ دهند. صاران مارکت همواره در کنار شماست.