مدت زمان مطالعه مقاله : ۱۰ دقیقه
نحوه تغییر فرکانس باند مودم به چه صورت می باشد؟ امروزه بسیاری از کارهای روزمره با اینترنت انجام میشوند بنابراین لزوم افزایش کیفیت اتصال به اینترنت و بهبود شبکههای وای فای به عنوان فناوری شبکه بیسیم از مواردی است که در انجام امور روزانه باید مورد توجه قرار بگیرد. اکثرا شبکههای وای فای از فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز استفاده میکنند، در نتیجه احتمال تداخل شبکهها با یکدیگر و کاهش کیفیت اتصال وجود دارد. یکی از اولین اقدامات برای بهبود کیفیت این شبکه تغییر فرکانس آن از ۲٫۴ گیگاهرتز به ۵ گیگاهرتز است. در این مقاله به بیان نحوه تغییر فرکانس باند مودم جهت افزایش کیفیت اتصال به اینترنت میپردازیم.
علت تغییر فرکانس باند مودم
شبکههای وای فای و مودمهایی که این شبکهها را ساپورت میکنند از دو فرکانس ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز استفاده کرده و به کمک آنها کار میکنند. با توجه به اینکه فرکانس ۵ گیگاهرتز پهنای باند بیشتری دارد، پایداری بهتر و ترافیک کمتری داشته، در نتیجه سرعت اتصال آن بیشتر خواهد بود. هر چند در پهنای باند فرکانس ۵ گیگاهرتز نیز احتمال تداخل امواج با دستگاههای اطراف وجود دارد اما با توجه به اینکه دستگاههای کمتری از این فرکانس استفاده میکنند، تداخل فرکانس کمتر اتفاق میافتد.
فرکانس ۲٫۴ یک موج رادیویی کوتاه با ۱۴ کانال ۲۰ یا ۴۰ مگاهرتز است و با توجه به اینکه اکثر دستگاههای بیسیم مانند مودمها به صورت پیش فرض روی کانالهای این فرکانس تنظیم هستند، بنابراین این پهنای باند آن ترافیک بالایی دارد.
یکی از بهترین راههای افزایش سرعت اتصال به اینترنت تغییر فرکانس دستگاه مودم است. برای تغییر فرکانس باید از نرمافزارهای خاصی مانند NetSpot استفاده کنید. این نرمافزار امکان مشاهده کانالهای رادیویی اطراف مودم را برای شما فراهم میکند. بنابراین میتوانید کانال خلوتی را انتخاب و با تغییر فرکانس دستگاه خود روی آن، سرعت اتصال را ارتقاء دهید.
نحوه تغییر فرکانس باند مودم
اگر با کمک NetSpot نتوانستید مسیر خلوتی را انتخاب و مشکل خود را حل کنید باید از روش تغییر فرکانس شبکه از ۲٫۴ گیگاهرتز به ۵ گیگاهرتز استفاده کنید. برای انجام این کار دو راه پیشرو دارید. راه اول غیر فعال کردن تنظیمات دریافت فرکانس ۲٫۴ بر روی دستگاه مودم یا روتر است. در این صورت دستگاه فقط فرکانس ۵ گیگاهرتز را شناسایی و در اختیار کلاینتها قرار میدهد.
برای نحوه تغییر فرکانس باند مودم باید از طریق مرورگر اینترنت وارد پنل تنظیمات کاربری دستگاه مودم خود شده و اقدام به تغییر فرکانس تعریف شده روی دستگاه کنید. باید در نظر داشته باشید که احتمال دارد طراحی صفحه رابط کاربری برندهای مختلف با هم فرق داشته باشند ولی در نهایت برای انجام مراحل کار باید وارد تنظیمات دستگاه شوید.
پس از ورود به پنل، تنظیمات وایرلس دستگاه را پیدا کنید و در آنجا تیک گزینه ۲٫۴ را برداشته و فقط فرکانس ۵ گیگاهرتز را فعال نگه دارید. این راهکار را زمانی میتوانید استفاده کنید که تمام دستگاه مورد نظر از فرکانس ۵ گیگاهرتز استفاده کرده و کلاینتها برای اتصال به مودم از یکدیگر دور نباشند. در غیر این صورت اگر بر روی دستگاه فقط فرکانس استاندارد ۲٫۴ یا N 802.11 تعریف شده باشد، این روش کارایی نداشته و باید راهکار بعدی را امتحان کنید.
بیشتر بخوانید : مودم مناسب اینترنت مخابرات
انتخاب اتصال دستگاه در نحوه تغییر فرکانس باند مودم
در این روش با حق انتخاب فرکانس اتصال به اینترنت، متناسب با کلاینت مورد استفاده میتوانید سرعت خود را افزایش دهید. به این ترتیب که باید در رابطه کاربری دستگاه مودم، فرکانس ۵ گیگاهرتز را با نام دیگری ذخیره نمایید. در این صورت هنگام اتصال، دستگاه دو فرکانس را در اختیار شما قرار میدهد که با گزینش فرکانس مورد نظر میتوانید با سرعت بیشتری به شبکه وای فای وصل شوید.
برای این کار ابتدا وارد تنظیمات رابط کاربری دستگاه خود شوید. پس از پیدا کردن تنظیمات وایرس و ورود به آن باید فیلد Network Name (SSID) را پیدا کرده و در مقابل آن نام فرکانس اول یعنی ۲٫۴ را وارد کنید. سپس مجدد مقابل فیلد دوم Network Name (SSID) نام شبکه دوم یعنی فرکانس ۵ گیگاهرتز را نوشته و ذخیره نمایید. در این صورت دو شبکه مجزا از یکدیگر داشته و در صورت لزوم میتوانید یکی را انتخاب کرده و روی آن سوئیچ کنید. این نحوه تغییر فرکانس باند مودم از کارایی بالایی برخوردار است.
روش سوئیچ کردن روی شبکه موردنظر
شاید سوال ایجاد شود که چطور میتوان بر روی شبکه یا فرکانس انتخابی سوئیچ کرد و از آن استفاده نمود. در کلاینتها به طور خودکار اینکار انجام میشود و به شبکه وای فای که قدرت بیشتری دارد متصل میشوند. اما در صورتیکه به هر دلیلی، دستگاه مورد نظر اینکار را انجام ندهد باید تنظیمات دستگاه را تغییر دهید تا به سیگنال قویتر متصل شود.
به طور مثال برای کامپیوتری که تحت ویندوز است باید وارد صفحه Device Manager شده و از آنجا تنظیمات نرمافزاری کارت شبکه نصب شده بر روی کامپیوتر را انتخاب نمایید. با ورود به گزینه Advanced در صفحهای که باز میشود، وارد گزینه Wireless Mode شوید.
به صورت پیشفرض فیلد Wireless Mode بر روی وضعیت خودکار قرار دارد. به این معنا که دستگاه میتواند قویترین سیگنال را انتخاب کرده و به آن وصل شود. برای تغییر حالت این گزینه باید بر روی فیلد Value که در سمت چپ صفحه وایرلس مد قرار دارد کلیک نموده و گزینه IEEE 802.11ac را انتخاب کنید. با اینکار کارت شبکه کامپیوتر دیگر به فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز متصل نخواهد شد و یک اتصال پایدار با پهنای باند بیشتر در دسترس خواهید داشت.
در صورتی که در این فیلد گزینه IEEE 802.11 a/n/ac را انتخاب کنید، به دستگاه اجازه خواهید داد که بین پهلوی باند ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتزی، هر کدام که قویتر است را انتخاب و به آن وصل شود. البته باید بدانید در صورتی میتوانید به فرکانس ۵ گیگاهرتز متصل شوید که دستگاه کلاینت شما قابلیت پشتیبانی این شبکه را داشته باشد.
رابط کاربری مودم چیست؟
پس از آشنایی با نحوه تغییر فرکانس باند مودم، بهتر است در خصوص رابط کاربری آن مطالبی را برای شما بیان نماییم. مودمها دارای یک رابطه کاربری ساده هستند که به کمک آن میتوانید تنظیمات مودم را تغییر دهید. برای دسترسی به رابط کاربری، باید از طریق مرورگرهای اینترنت اقدام کنید. برای ورود به تنظیمات دستگاه مودم جهت تغییرات پیکربندی و تغییر تنظیمات اتصال به اینترنت، تغییر نام شبکه وای فای (SSID) و محدود کردن دسترسی به شبکه باید مراحل زیر را انجام دهید.
ابتدا باید به شبکه اینترنت وصل شوید. سپس باید آدرس IP مودم که داخل دفترچه راهنمای دستگاه یا زیر آن نوشته شده است را پیدا کنید. سپس باید در کامپیوتر مرورگر وب خود را باز کرده و آدرس آی پی را وارد نمایید. پس از وارد کردن آدرس IP صفحه ورود به رابط کاربری مودم نمایش داده میشود. در این قسمت با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور میتوانید وارد بخش مدیریت مودم خود شوید.
این نکته را باید بدانید که نام کاربری و کلمه عبور به صورت پیش فرض بر روی مودمها درج گردیده است و معمولاً از واژه admin برای هر دو گزینه استفاده میشود. پس از وارد شدن به صفحه اصلی میتوانید وارد تنظیمات مختلف دستگاه شده و تغییراتی را که مد نظر دارید اعمال نمایید.
نتیجه گیری
در این مقاله در خصوص فرکانسهای مختلف ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز که برای اتصال به اینترنت استفاده میشود صحبت نمودیم. فرکانس ۲٫۴ بیشتر برای وبگردی در اینترنت و دانلود محتواهای مختلف صوتی و تصویری مورد استفاده قرار میگیرد و از ۱۴ کانال مجزا تشکیل شده که قدرت سیگنال هر کدام متناسب با موقعیت جغرافیایی و محل قرارگیری مودم متفاوت است. فرکانس ۵ گیگاهرتز که از ۲۴ کانال با پهنای باند ۲۰ مگاهرتز تشکیل شده است بیشتر برای استریم کردن محتوای ویدئویی استفاده میشود.
این اطلاعات در انتخاب نحوه تغییر فرکانس باند مودم تاثیر بسیاری دارد. با این توضیحات شما میتوانید برای کاربریهای مختلف و دستگاههای گوناگون از کانالهای متعدد هر فرکانس یا فرکانسهای متفاوت انتخاب نموده تا سرعت اتصال شما افزایش پیدا کند.