اینترنت TD-Lte چیست و چرا باید از اینترنت ۳G به اینترنت ۴G مهاجرت کنم؟ در ابتدا به سوال بعدی پاسخ دهید: آیا به نظر شما انتخاب یک اینترنت با سرعت بالا برای محل کار یا منزل سخت است؟ جواب این سوال بستگی به توقع و تصور شما از اینترنت پرسرعت دارد. شاید سوالاتی مانند پرسرعت ترین سرویس اینترنتی چیست؟ و یا چه اینترنتی برای محل کار یا خانه مناسب است؟ ذهنتان را درگیر کرده باشد. در این مقاله قصد داریم به معرفی فناوری TD-LTE که در حال حاضر بهترین جواب برای سوالات قبلی بود بپردازیم.
اینترنت Dial Up و اینترنت ADSL
اگر یادتان باشد زمانی اینترنت Dial-Up را می توانستید پرسرعت ترین اینترنت زمان خودش بدانید. اینترنتی که با سرعت بسیار پائینش برای بارگذاری یک عکس به چند دقیقه زمان نیاز داشت. پس از Dial Up اینترنت های ADSL روی کار آمدند و بازار را به دست گرفتند. سرعت اینترنت ای دی اس ال به مراتب بهتر از دایال آپ بود و به همین دلیل خیلی سریع بین مردم جا افتاد. اولین شرکت ارائه دهنده این سرویس مخابرات ایران بود و سپس دیگر شرکت های خصوصی با خدمات بهتر و قیمت های بالاتر روی کار آمدند. اما ضعف های این سرویس پس از مدتی با توجه به زیاد شدن تعداد کاربران استفاده از آن آشکار شد. از این موارد می توان زیر اشاره کرد :
- عدم وجود پورت برای جداسازی اشتراک
- وابسته بودن اشتراک به شماره تلفن ثابت
و دیگر مشکلاتی که به تدریج باعث کاهش محبوبیت اینترنت adsl شد. اما خرید مودم ایرانسل که با فناوری های جدید سازگار است، تا حد بسیار زیادی این مشکل را برطرف می کند.
اینترنت TD-Lte چیست
وسیع تر شدن شبکه موبایل و بیشتر شدن تمرکز تلفن های همراه بر ارائه و خدمات اینترنتی با سرعت بیشتر و معتمدتر، باعث به وجود آوردن گزینه های جدید برای کاربران شد. از آنجایی که تمرکز کاربر بر روی سرعت و اعتماد بیشتر بود، باعث مهاجرت از اینترنت ۳G به اینترنت ۴G شد؛ اما پس از مدتی کاربران حق خود را بیشتر می دانستند و همین امر موجب به معرفی و راه اندازی اینترنت LTE در ایران شد. استاندارد این نسل اینترنت به دست ۳GPP (۳rd Generation Partnership Project) توسعه یافت و در فعالیت های فناوری ارتباطی بسیار قدرتمندتر است و سرعت بیشتری دارد. LTE از حروف اول کلمان Long Term Evolution تشکل شده است. LTE (اینترنت ثابت ایرانسل) یک راهکار بلندمدت که توسط پروژه ۳GPP برای افزایش و بهبود سرعت ارتباطات داده ها در نظر گرفته شد.
ارتباط دو طرف
استاندارد LTE برای برقراری ارتباط دو طرفه (Duplexing) از دو تکنیک متفاوت استفاده میکند. تکنیک اول یعنی FDD (Frequency Division Duplexing) از دو باند فرکانس جداگانه برای ارسال (Uplink) و دریافت (Downlink) اطلاعات استفاده میکند. از سوی دیگر، TDD (Time Division Duplexing) برای هر دو منظور فوق به یک باند فرکانس واحد متکی است که آن را در فواصل زمانی به جریان ارسال یا دریافت اطلاعات تخصیص میدهد.
استاندارد LTE از دو راهکار برای برقراری ارتباط دوطرفه یا Duplexing استفاده می کند. اولین راه کار FDD (Frequency Division Duplexing) که از دو باند فرکانسی مستقل برای ارسال (Uplink) و دریافت (Downlink) داده ها استفاده می کند؛ و راه کار دوم TDD (Time Division Duplexing) است که به جای مستقل کردن باندهای فرکانسی، از یک باند به صورت مشترک استفاده می شود که ارسال و دریافت اطلاعات را در فاصله های زمانی جداسازی می کند.
اگر طیف فرکانسی Td Lte به زمان های مشخصی تقسیم بندی شود، می توان ظرفیت را به شکلی پویا اختصاص دهد. اگر ساده تر بخواهیم بیان کنیم یعنی تی دی ال تی ای می تواند با توجه به نیاز، زمان مشخص شده برای هریک از جریانات Uplink و Downlink را تحت کنترل قرار دهد. به همین صورت قابلیت کنترل کردن پویای مختص ظرفیت برای جا به جایی داده ها در هر قسمت از این جریان ها فراهم می شود. این ویژگی یک ویژگی منعطف و چشم گیر برای راه کار TDD را فراهم می کند. اما استفاده از یک طیف فرکانسی تکی و اختصاص دادن ظرفیت به شکلی پویا، td lte را به ویژگی بسیار ارزان تر و مقرون به صرفه تری برای جواب دادن به درخواست تقاضا برای پهنای باند و ترافیک بیشتر تبدیل کرده است.
مزایای استفاده از TD Lte
از قابلیت های فوق العاده اینترنت TDLTE می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- ظرفیت بیشتر
- هزینه کمتر
- منعطف بودن طیف های فرکانسی
- بهبود تجربه کاربری
ظرفیت بیشتر :
با توجه به نرخ بالای جا به جایی اطلاعات، گنجایش زیادی در جهت جا به جایی این داده ها توسط این فناوری استفاده شده است که در نتیجه باعث بهتر شدن تجربه کاربری می شود.
هزینه کمتر :
با توجه به معماری ساده این فناوری، این قابلیت را به شما می دهد تا اجرا کردن و استفاده کردن از آن بسیار سریع، آسان و با هزینه کمتر باشد.
منعطف بودن طیف های فرکانسی :
از آنجایی که این فناوری روی طیف های فرکانسی زیادی می تواند اجرا شود، بنابراین پهنای باند آن می تواند به ۲۰۰MHz برسد. اندازه بزرگ بلوک های طیف فرکانس قابلیت انتقال راحت تر، دسترسی به گنجایش بیشتر و نرخ جابجایی بالاتری را به کاربران می دهد.
بهبود تجربه کاربری :
گاهی اپراتورها از دو تکنیک FDD و TDD، به طور جداگانه برای سرویسدهی به کاربران موبایل یا کاربران خانگی و اداری استفاده میکنند. به این ترتیب، اختلال میان سرویسهای مختلف به حداقل میرسد و هر یک از این گروهها میتوانند از کیفیت سرویس بالاتری بهره ببرند.
اختصاص دادن گنجایش موجود به ارسال و دریافت به صورت پویا، قابلیت استفاده بهینه از پهنای باند موجود بر اساس نیازهای کاربر را ایجاد می کند. این کار در نتیجه تجربه کاربری بهینه و بهتری را ایجاد می کند. اما گاهی سرویس دهنده ها از دو راه کار TDD و FDD به طور مستقل برای ارائه خدمات به کاربران تلفن های همراه یا تلفن های ثابت خانگی و اداری استفاده می کنند. در نتیجه اختلالات میان سرویس های متفاوت به کمترین حد می رسد و هریک سرویس دهنده ها می توانند اشتراک های پرسرعت تری را ارائه دهند.
امیدوارم تا اینجا مقاله با فناوری td lte آشنا شده باشید. در ادامه قصد بررسی تفاوت های این دو فناوری را داریم.
تفاوت TD-LTE با ۳G
بسیاری از کاربران از تکنولوژی بالا فقط اسم های شان را بلدند اما با مفهوم و قابلیت هایشان آشنا نیستند. این دو واژه، واژه های مرموزی در بین کاربران موبایل است. این در حالی است که کاربران از فروشنده های تلفن های هوشمند درباره ۳g یا ۴g بودن آن سوال می کنند. اگر بخاطر تری جی بودن موبایل خودتان قصد خرید یک اسمارت فون جدید دارید در ادامه به شما متوجه می شوید که شما به کدام فناوری نیاز دارید؟
توضیح فناوری ۳G و ۴G
اگر هدف شما از اینترنت فقط وب گردی و مخصوصاً تماشای ویدیو می باشد بهتر است به سراغ فناوری ۴G بروید. اگر با لپ تاپ به اینترنت متصل هستید به وضوح می توانید کیفیت این فناوری را احساس کنید. به صورت کلی هر کاری که نیاز به جا به جایی حجم وسیعی از اطلاعات داشته باشد، با فناوری ۴G راحت تر و سریع تر می توانید آن را انجام دهید. اما نکته مهم اینجاست که این فناوری همانطور که سریع تر است، ترافیک اینترنت شما را بیشتر مصرف می کند! اما شما می توانید از طریق تنظیمات موبایل خود، برای استفاده از ترافیک اینترنت محدودیت ایجاد کنید.
اینطور که پیش بینی می شود پوشش سراسری اینترنت ۴G هر روز در ایران بهتر می شود و از آنجایی که اپراتورهایی مانند ایرانسل در حال سرمایه گذاری روی این فناوری هستند، در آینده طیف وسعی از افراد به این تکنولوژی روی می آورند. یادتان باشد که تمام گوشی هایی از فناوری ۴G پشتیبانی می کنند، از ۳G و ۲G نیز پشتیبانی می کنند.
هرچه نسل این تکنولوژی جلوتر می رود، گنجایش این شبکه برای تامین اطلاعات بیشتر برای کاربران و پتانسیل کیفیت صدای بهتر را نیز به شما می دهد. آنطور که پیداست قرار بود سرعت اینترنت نسل ۴G بسیار بیشتر از چیزی که هست باشد اما بنا به دلایلی نشد. در نهایت اتحادیه جهانی مخابرات اعلام کرد که قصد دارد برای اعطای عنوان ۴G یک سری ملزومات منتشر کند که اپراتورها به آن توجه نکردند و آن را نادیده گرفتند. بعضی ها معتقدند که اصل و واقعیت فناوری LTE همان ۴G است و بعضی افراد با دلایلی که دارند معتقد به این نظر نیستند.
اگر نیاز شما به اینترنت کم است و از موبایل خود بیشتر برای گفتگو استفاده می کنید، می توانید از تکنولوژی ۳G استفاده کنید.
نتیجه گیری
با توجه به توضیحات می توانید تصمیم بگیرید که از کدام فناوری استفاده کنید. اما چیزی که ما به شما پیشنهاد می دهیم سرویس جدید یعنی TD-LTE است. چرا که نسبت به تکنولوژی قبلی خود آپدیت تر است و خیالتان از بابت که هنوز منسوخ نشده راحت است. اگر موبایل شما از این فناوری پشتیبانی نمی کند، می توانید با خرید مودم های ایرانسل از این تکنولوژی برای لپ تاپ، موبایل، تبلت و … استفاده کنید.