با رواج شبکه های LTE و افزایش تعداد دستگاه های جدید LTE به بازار، ظهور نوع دوم استاندارد، TD-LTE ممکن است گیج کننده به نظر برسد. بنابراین اینترنت TD-LTE چیست، چه تاثیری بر دنیای موبایل دارد و پیامدهای آن برای دیگرانی که با ان کار می کنند چیست؟
فناوری اینترنت TD-LTE
فناوری اینترنت TD-LTE جدیدترین نسل اینترنت پرسرعت در کشور میباشد که با سرعت بالای خود تا ۴۰ مگابایت بر ثانیه، با تکیه بر اینترنت نسل ۴٫۵G توسعه یافته و برای تمام کاربران خانگی و سازمانی قابل استفاده است. به عبارت دیگر این فناوری همان فناوری اینترنت ثابت است که ارتقا یافته و حالا میتواند بدون اتصال و به صورت بیسیم، به طور همزمان و بدون افت سرعت در اختیار چندین کاربر قرار بگیرد. TD-LTE از یک فرکانس حامل واحد برای هر دو لینک اتصال و پایین کشیدن استفاده می کند و فریم رادیو را به زیر فریم هایی تقسیم می کند که می تواند بر اساس نیاز فوری کاربر به لینک یا پایین ارتباط اختصاص یابد. این رویکرد پویا به خوبی برای نمایه قابل تغییر کاربران امروزی مناسب است، که در بیشتر قسمتها بیشتر از بارگذاری خود بارگیری می کنند، اما گاهی اوقات داده هایی مانند عکس یا فیلم را بارگذاری می کنند.
در واقع طیف ارتباطات سیار کالایی ارزشمند است و استفاده از TD-LTE از یک فرکانس منفرد به جای طیف زوج برای هر اپراتور در کشورهایی که طیف محدود است یا اپراتور فقط به یک فرکانس جفت نشده دسترسی دارد، سودمند می باشد. در مرحله آزمایش و اندازه گیری، حرکت TD-LTE به جریان اصلی طی سال گذشته شاهد فعالیت شدید در دسترس قرار دادن زیرساخت آزمایش لازم برای ورود دستگاه های جدید به بازار بوده است. ارائه دهندگان راه حل آزمون مانند Anite که توانایی TD-LTE را در سال ۲۰۰۹ تشخیص داده اند، قادر به پاسخگویی سریع و تسریع در دسترس بودن موارد آزمایشی بر اساس استاندارد ۳GPP برای تست انطباق پروتکل هستند.
اینترنت نسل گذشته
پس از نسل Dial-Up، اینترنت پرسرعتی که خیلی زود جایگزین آن شد اینترنت نسل ADSL بود. ADSL عملکرد خوبی داشت تا زمانی که تعداد کاربران استفاده کننده از آن افزایش یافت و رفته رفته سطح عملکرد آن پایین آمد؛ نداشتن پورت مخصوص برای هر سرویس و وابسته بودن به خط ثابت از جمله ویژگی های منفی ADSL بود.
نگاهی دقیقتر به TD-LTE
با افزایش تقاضا برای استفاده از اینترنت همراه، شبکه های تلفن همراه هوشمند، گسترش یافت و ارائه اینترنت پرسرعت و پایدار در راستای کار شرکت ها قرار گرفت؛ در نتیجه گزینه های مورد استفاده برای کاربران هم بیشتر شد. نتیجه تمرکز روی ویژگی هایی همچون پایداری، سرعت و قابل اطمینان بودن، در نهایت سبب تبدیل اینترنت نسل ۳ به نسل ۴ و دست آخر، ارائه فناوری اینترنت پرسرعت TD-LTE شد.
LTE یا به طور کامل، Long Term Evolution پروتکل استاندارد شدهای است که ۳GPP یا همان ۳rd Generation Partnership Project به عنوان جایگزینی بلند مدت و پرسرعت برای آیندهی ارتباطاتِ بر مبنای دیتا انتخاب و توجه خود را روی حفظ سرعت بالا در هنگام استفاده و همچنین حفظ اطمینان کاربر، متمرکز کرده است.
مزایای اینترنت TD-LTE
با توجه به حفظ پایداری و سرعت بالا، نرخ انتقال داده نیز افزایش پیدا میکند و ظرفیتی که این فناوری با توجه به این نرخ از خود نشان میدهد سبب افزایش رضایت کاربران میشود. تخصیص این ظرفیت ها به جریان های Uplink یا Downlink نیز به نحوی پویا امکان استفادهی بهتر از بیشترین پهنای باند را بر اساس نیاز موجود فراهم میکند که این خود سبب بهبود تجربه کاربری خواهد شد. معماری و سیستم این فناوری بسیار ساده و راحت است که این موضوع سبب میشود تا بهره برداری از آن سریع، راحت و با کمترین هزینه صورت بگیرد.
TD-LTE روی طیف های متعددی از فرکانس، قابلیت اجرا دارد که میتوان پهنای باندشان را به ۲۰۰ مگاهرتز افزایش داد؛ این اندازهی قابل توجه و بزرگ طیف های فرکانس به مرور زمان، امکان جابهجایی و انتقال آسانتر و سریعتر، دست یافتن به ظرفیت بالاتر و نرخ انتقال داده بیشتری را فراهم میکند. میتوانیم بگوییم این انعطاف پذیری در طیف فرکانس از مهمترین ویژگی های این فناوری است. تمامی این مزایا به شما این امکان را میدهد که با راهاندازی آسان، سرعت دسترسی عالی و هزینه های پایین و به صرفه، رفته رفته از سرویسهای ADSL به سمت استفاده از سرویس های اینترنت TD-LTE بروید و به این ترتیب دیگر نه خبری از کندی اینترنت خواهد بود و نه قطع شدن یا سایر مشکلاتی که در این سرویس های قدیمی وجود دارد.
تکامل شبکه TD-LTE
در گذشته مرز مشخصی بین شبکه های تلفن همراه با استفاده از فناوری ۳G از یک سو و شبکه های BWA ثابت با استفاده از فناوری های اختصاصی و WiMAX از طرف دیگر وجود داشت. پذیرش فناوری ۴G LTE در بازار واقعیت جدیدی را ایجاد کرده است، معروف به Fixed Mobile Convergence (FMC)، جایی که اپراتورها اکنون ممکن است با استفاده از همان فناوری LTE در نظر بگیرند تا همگرایی زیرساخت ها را برای سرویس های تلفن همراه و ثابت در شبکه خود امکان پذیر کند.
گراهام فینی، تحلیلگر ارشد Heavy Reading، این همگرایی را به خوبی مشخص کرد و گفت:
“FMC قول می دهد برخی از موانع فیزیکی را که هم اکنون مانع از ارائه ارتباطات ارائه دهندگان خدمات مخابراتی به تمام مشتریان بالقوه خود با انواع خدمات است، از بین ببرد.”
این هدف صحیح و مطمئناً جذاب است، اما اپراتورها همچنین باید محدودیت های واقعی مربوط به زمان بندی صنعت، بلوغ اکوسیستم، ویژگی های رادیویی، در دسترس بودن فرکانس، انواع برنامه ها و سایر نگرانی ها را در نظر بگیرند. هماهنگی WiMAX Advanced با TD-LTE اپراتورها را قادر می سازد تا از صرفه اقتصادی مقیاس مرتبط با اکوسیستم بزرگتر دستگاههای LTE مقرون به صرفه بهره مند شوند. اپراتورها در بازارهای بالغ، با دسترسی به طیف اضافی، قبلاً شبکه های TD-LTE را به موازات شبکه های WiMAX موجود خود آغاز کرده اند.
در کل می توانیم اینطور بگوییم که فناوری TD-LTE به عنوان بهترین و پر سرعت ترین فناوری برای دسترسی به اینترنت ثابت در ایران می باشد که میتوانید از این فناوری استفاده نمایید. برای اطلاعات بیشتر درباره انواع سرویس های اینترنت به وب سایت صاران مارکت مراجعه کنید.