مدت زمان مطالعه مقاله : ۸ دقیقه
آموزش نصب کیستون شبکه برای آن دسته از افرادی که قصد دارند طول کابلکشی شبکه خود را افزایش دهند، بسیار مفید و کاربردی خواهد بود. یکی از راههای آن، کابلکشی کل شبکه است؛ اما این روش اصلاً اصولی نیست. شما میتوانید به کمک یک کیستون شبکه علاوه بر ایجاد باکس کیستون نودی، طول کابل شبکه خودتان را هم افزایش دهید.
با این وجود باید اشاره کرد که نصب چنین تجهیزاتی نیاز به دانش و اطلاعات مهمی دارد؛ زیرا کوچکترین اشتباه میتواند باعث قطع شدن شبکه شود. اگر شما هم با نصب کیستون شبکه آشنا نیستید، با ما همراه باشید؛ زیرا ما در ادامه قصد داریم تا به صورت کامل در خصوص خصوص آموزش نصب این تجهیزات صحبت کنیم.
کیستونها از جمله تجهیزاتی هستند که در پروژههای مختلف دوربینهای مداربسته یا شبکه مورد استفاده قرار میگیرند. اگر بخواهید تا طول کابلکشی شبکه خود را افزایش دهید یا یک باکس کیستون نودی ایجاد کنید، بدون شک باید با آموزش نصب کیستون شبکه آشنا باشید. امروزه مدلهای مختلفی از کیستون شبکه در بازار وجود دارند؛ برای مثال میتوان به کیستونهای توکار و کیستونهای روکار اشاره کرد که بسته به شرایط و موقعیت خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. کیستونها همچنین به دو دسته CAT5 و CAT6 نیز قابل دستهبندی هستند. از کیستونهای CAT5 در شبکههایی استفاده میکنیم که نهایت سرعت آنها ۱۰۰ مگابایت است. در حالی که میتوان از کیستونهای CAT6 در شبکههایی استفاده کرد که سرعت آنها به بیش از یک مگابیت بر ثانیه میرسد؛ از این رو نصب کیستون میتواند به صورت مستقیم بر سرعت و پهنای باند شبکه نیز تأثیر بگذارد؛ به همین دلیل نیاز است تا یک کیستون مناسب و مطابق با شبکه خود انتخاب کنید.
برای اینکه آموزش نصب کیستون شبکه را پیش ببریم، قبل از شروع کار باید یک سری لوازم و تجهیزات را گردآوری کنید. در واقع عملیات نصب کیستون به کمک این تجهیزات انجام خواهد شد. اگر آنها را در اختیار نداشته باشید، امکان نصب برای شما وجود ندارد. از مهمترین این لوازم میتوان به موارد زیر اشاره کرد: برای اینکه بخواهید کیستون شبکه را نصب کنید، باید کابل شبکه داشته باشید. این نکته را فراموش نکنید که اتصال همه کابل های شبکه (انواع کابل شبکه) به یک روش قابل انجام است یکی از لوازمی که در آموزش نصب کیستون شبکه به آن نیاز خواهید داشت، آچار پانچ است. این لوازم دارای انواع مختلفی بوده که قادرند وظایف مهمی را انجام دهند. هر جا که شاهد حضور سیم و کابل هستیم، بدون شک باید ابزاری به نام سیمچین نیز به همراه داشته باشیم. سیمچینها لوازم و تجهیزاتی هستند که از آنها میتوان برای برش دادن، قطع کردن و جدا کردن سیم و کابل استفاده کرد. مطمئن شوید که یک سیمچین با کیفیت در کیف ابزار شما وجود دارد. همانطور که نام این ابزار نیز پیدا است، از آنها برای لخت کردن سیم و کابلهای مختلف استفاده میشود. از مهمترین قابلیت این وسیله آن است که فرایند لخت کردن سیم و کابل را بدون آسیب زدن به آن انجام خواهد داد. خود این لوازم به دستهبندیهای مختلفی تقسیم میشوند. در این آموزش نصب کیستون شبکه، وجود یک سیملختکن مناسب کمک فراوانی به شما میکند. اصلیترین وسیلهای که باید داشته باشید، یک کیستون شبکه است. کیستونها دارای انواع مختلفی هستند که از لحاظ ظاهری با یکدیگر متفاوتاند. روی این تجهیزات برچسبهای رنگی وجود دارد که باید قبل از هرگونه اقدام به آنها توجه کرد. در واقع نوع سیمکشی شبکه بسته به رنگبندی کیستون، متفاوت خواهد بود. مطمئن شوید که کیستون مناسب و مطابق با شرایط و نیازهای خود تهیه کردهاید.
اکنونکه تمامی ابزار و لوازمی لازم برای نصب کیستون شبکه را گردآوری کردهاید، زمان آن رسیده است تا با مراحل آموزش نصب کیستون شبکه آشنا شوید. این مراحل بسیار ساده اما در عین حال حساس هستند؛ از این رو سعی کنید تا به دقت و با وسواس زیادی آنها را پیادهسازی و اجرا کنید. از مهمترین قدمها برای نصب کیستون شبکه میتوان به موارد زیر اشاره کرد. بهصورت کلی کیستونها دارای دو مدل سیمبندی نوع A و نوع B هستند. به یاد داشته باشید که اگر از کیستونهایی با سیمبندی نوع B استفاده میکنید، رنگهای موجود در آن، با آن چیزی که در سوکت زدن مورد استفاده قرار خواهد گرفت، متفاوت است. برای آشنایی بیشتر باید اشاره کرد که سیمبندی کلاس B کیستونها از سمت راست با رنگهای سفید، نارنجی و … تا قهوهای خواهد بود. حال که به رنگبندی کیستون نیز توجه کردید، زمان سوکت زنی خواهد بود. برای سوکت زدن نیاز است تا کابل موردنظر خود را به کمک سیم لخت کن، لخت کرده و لایه محافظ آن را خارج کنید. درنهایت از کابل ۳ تا ۴ سانتیمتری شما، تنها یک رشته سیم باقی میماند. در این مرحله از آموزش نصب کیستون شبکه، نیاز است تا رشته سیمهایی که به صورت جفت جفت به یکدیگر پیچیده شدهاند را به کمک ابزار مناسب و با دقت بالا، از یکدیگر جدا کنید. در این نوبت به چیدن سیمها درون کیستون خواهد رسید. شما باید بر طبق رنگبندی که پشت کیستون شبکه وجود دارد، مراحل چیدن سیم را به دقت انجام دهید. این قسمت یکی از حساسترین قسمتهای نصب کیستون شبکه است. پس مطمئن شوید که آن را به درستی اجرا میکنید. برای آشنایی بیشتر ما مثالی از کیستونهای نوع B و نحوه چینش سیمها درون آن را به شما توضیح میدهیم.
برای چیدن سیمهای درون کیستون نوع B، سیمهایی با رنگ سبز و سفید یا سبز وجود دارند که باید سیم با این رنگ را در قسمت بالا و سمت راست قرار دهید؛ سپس سیمهای آبیرنگ یا آبی و سفید را در سمت چپ بگذارید. حال باید سیمهای قهوهای رنگ یا قهوهای و سفید را در قسمت پایین سمت راست گذاشته و بعد از آن سیمهای نارنجی و سفیدرنگ یا نارنجی را در سمت چپ پایین قرار دهید. اکنون نوبت به پانچ کردن سیمها رسیده است. ممکن است پانچی که از آن استفاده میکنید، به صورت خودکار قسمتهای اضافی سیم را در زمان پانچ و فیکس کردن، جدا کند. در غیر این صورت خودتان این کار را انجام دهید. در نهایت مطمئن شوید که سیمها به درستی و به صورت کامل در جای خودشان نصب شدهاند. اکنون که آموزش نصب کیستون شبکه به پایان رسید، زمان آن خواهد بود تا کیستون خودتان را تست کنید. برای این کار میتوانید از یک کابل پچ کورد یا یک کابل شبکهای که از پیش آماده شده است، کمک بگیرید. یک سر کابل پچ کورد را به کیستون وصل کرده و سمت دیگر کیستون خود را به سوکت نصب کنید. حال سر آزاد کابل پچ کورد خود را به دستگاهی که از اتصال آن اطمینان دارید، وصل کنید. در صورتی که کیستون خود را به درستی نصب کرده باشید، اتصال برقرار خواهد شد. کیستون شبکه وسیلهای برای افزایش طول کابل شبکه به سادهترین شکل ممکن و ایجاد باکس کیستون نودی است. امروزه انواع کیستون شبکه در بازار موجود بوده که باید بسته به شبکه و نیاز خود، یکی از آنها را انتخاب کنید. در زمان انتخاب کیستون شبکه به رنگبندی آن دقت کرده تا بسته به نوع رنگبندی آن، کابل و سیم خود را تهیه کنید. برای نصب کیستون شبکه نیاز به ابزارآلاتی مانند پانچ شبکه، سیمچین، کابل شبکه، کیستون و … دارید. اکنون که همه آنها را جمعآوری کردید، ابتدا کابل خود را لخت کرده و جفت سیمها را جدا کنید. در قسمت بعدی آموزش نصب کیستون شبکه نیاز است تا سیمها را طبق رنگبندی کیستون، درون این قطعه قرار داده و درنهایت آنها را پانچ کنید. برای اطمینان از کیستون نصب شده، باید آن را مورد تست قرار دهید.