ها مدت زمان مطالعه مقاله : ۱۰ دقیقه
مودم دو بانده چیست؟ یکی از کاربردیترین وسایل دیجیتال که در اکثر منازل و شرکتها مورد استفاده قرار میگیرد، مودم است. نحوه دسترسی به اینترنت و کیفیت و سرعت آن، بستگی به انتخاب روتر یا مودمی مناسب دارد. مودمها انواع مختلفی دارند که مودم دو بانده، یکی از آنهاست. در این مقاله قصد داریم به بررسی ویژگیها و تفاوت مودمهای با دو باند و مودمهای تک بانده بپردازیم. اگر شما نیز قصد انتخاب و خرید مناسبترین مودم برای منزل و یا محل کار خود را دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
برای آشنایی دقیق با مودم دو بانده و نحوه کارکرد آن، باید با تعریف باند آشنایی داشته باشید. هنگامی که دستگاههای مختلفی مانند تلفنهای همراه، تبلت، کنسول و … را به Wi-Fi متصل میکنید، مودم سیگنالهایی را در دو باند فرکانسی ۲٫۴ GHz و ۵ GHz به دستگاه ارسال میکند. این تفاوت فرکانس، دلیل اصلی ساخت مودم های تک بانده، دو بانده و سه بانده است. مودم هایی با دو باند، روتری است که سیگنالها را با دو فرکانس مختلف ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز انتقال میدهد. با ارسال سیگنالها از طریق دو فرکانس جداگانه، اتصال به اینترنت کیفیت و انعطاف پذیری بالایی خواهد داشت و همچنین تداخل در استفاده از آن به مراتب کاهش پیدا میکند. همانطور که در بخش قبل نیز به آن اشاره شد، تفاوت اصلی مودم با دو باند با مودم تک بانده، نحوه ارسال و انتقال سیگنالهاست. مودمهای تک بانده که جزء قدیمیترین مودمهای موجود در بازار هستند، تنها از باندهایی با فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز پشتیبانی میکنند. در صورتی که از مودم تک بانده برای اتصال به اینترنت استفاده کنید، تمامی دستگاهها شامل موبایلها، تبلتها، لپتاپ های شخصی، کنسول های بازی و … روی این فرکانس به اینترنت متصل خواهند شد که این موضوع میتواند باعث کندی سرعت اینترنت شما شود. این نوع مودم ها علاوه بر پشتیبانی از فرکانسهای ۲٫۴ گیگاهرتز، قابلیت اتصال به اینترنت از طریق سیگنالهای ۵ گیگاهرتزی را نیز فراهم میکند. پشتیبانی از دو فرکانس به صورت هم زمان، باعث افزایش حداکثری سرعت انتقال اطلاعات میشود. همچنین با خرید و استفاده از مودمهای دو بانده، اختلال در اتصال به شبکه نیز کاهش چشمگیری مییابد؛ به همین دلیل این نوع مودم در شرکتهای مختلف و به منظور انجام کارهای اداری مورد استفاده قرار میگیرد. نوعی دیگر از روترها نیز که به تازگی به بازار عرضه شدهاند، مودمهای سه بانده نام دارند. این نوع مودمها از دو سیگنال ۵ گیگاهرتز و یک سیگنال ۲٫۴ گیگاهرتز میزبانی میکنند که این موضوع باعث استفاده از حداکثر ظرفیت پهنای باند شده و اتصالی پرسرعت را فراهم میکند.
مودم دو بانده نیز همانند سایر مودمها، دارای برخی مزایا و معایب است که با بررسی آنها میتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید. در این بخش به بررسی این مزایا و معایب میپردازیم : اولین مزیت این نوع مودمها، سرعت بالاتر و اتصالی مطمئنتر نسب به مودمهای تک بانده است. مودم دو بانده به دلیل داشتن پهنای باندی دو برابر بیشتر نسبت به مودم تک بانده، میتواند اتصالی پایدارتر را برای شما فراهم کند. همچنین با استفاده از این نوع مودم میتوانید اتصال اینترنت به دستگاههایی که با فرکانسهای ۵ گیگاهرتز سازگاری دارند، مانند پلی استیشن ۴ پرو، گوشیهای گوگل پیکسل و آیفون ۷ را ممکن سازید. مزیت دیگر این نوع مودم، قیمت مناسب و مقرونبهصرفه آنهاست. هر چند این مودمها قیمتی به مراتب بالاتر نسب به مودمهای تک بانده دارند، اما میتوانید با صرف هزینهای بیشتر از ویژگیها و مزایای مختلف این روتر بهرهمند شوید. هر چند مزایای مودمی با دو باند استفاده از آنها را افزایش داده است، این نوع مودم نیز دارای برخی معایب است که میتواند باعث تردید شما در خرید آن شود. به عنوان مثال سرعت اتصال به اینترنت در این نوع مودم، تأثیر زیادی در تعداد دستگاههای متصل به آن خواهد داشت و در صورت افزایش دستگاههای متصل، سرعت اینترنت کاهش قابل توجهی خواهد یافت. همچنین هنگام خرید مودم دو بانده، باید توجه داشته باشید که برد فرکانس ۵ گیگاهرتز این روتر، در مواجه به موانعی مانند دیوار، مبلمان و … نسبت به فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز به مراتب کمتر است. از طرفی با افزایش خرید این نوع مودم توسط کاربران، باند ۵ گیگاهرتز نیز ممکن است عملکردی منفی پیدا کند. خرید مودم دو بانده EDIMAX مدل BR-6675ND از صاران مارکت امروزه برای اتصالی بهتر به اینترنت و تجربه سرعت و امنیتی بالاتر، استفاده از مودمهای تک بانده نمیتواند جوابگو باشد؛ به همین دلیل نیز خرید و استفاده از مودمهای دو بانده برای مکانهای مختلف، با افزایش چشمگیری روبرو شده است. با این وجود برای خرید مودم دو بانده مناسب، نیاز است به برخی ویژگیها و نکات مهم توجه داشته باشید. در این بخش به بررسی مهمترین ویژگیهایی که هنگام خرید این نوع مودم باید مدنظر قرار دهید میپردازیم : یکی از مهمترین مواردی که در هنگام خرید این نوع مودم باید به آن توجه داشته باشید، نسل ساخته شده مودم است. مودمهای دو بانده در دو نوع مختلف ساخته شدهاند؛ نسل اول آنها از پوششدهی محدودی برخوردارند و هم چنین قابلیت پشتیبانی از استاندارد MU-MIMO نیز در آنها وجود ندارد. از طرفی نسل دوم مودمهای دو بانده که به wave 2 معروفاند، برخلاف نسل اول دارای پوششدهی منطقهای بوده و از فناوری MU-MIMO نیز پشتیبانی میکنند.
از دیگر ویژگیهای مهمی که این نوع مودم باید داشته باشد، بهرهمندی از فناوری و استاندارهای AC11 و هم چنین MI-MIMO است. مودمهایی که از فناوری AC11 برخوردار باشند، دارای پهنای باند بیشتر و سیگنالهایی پایدارتر بوده و مناطق بیشتری را پوشش میدهند. همچنین به وسیله فناوری MU-MIMO، امکان اجرای بازیهای سنگین و اتصال همزمان دستگاههای مختلف، بدون کاهش سرعت فراهم میشود. ویژگی دیگری که در این نوع مودمها از اهمیت بالایی برخوردار است، بهرهمندی از استانداردهای ad 802.11 و wiGig است. این دو ویژگی تأثیر زیادی روی سرعت انتقال اطلاعات خواهند داشت و برای اتصالات نزدیک بسیار کاربردی هستند. اتصال بسیاری از دستگاهها مانند کامپیوترهای رومیزی، تلویزیونهای هوشمند، کنسولهای بازی و … به اینترنت توسط درگاه LAN انجام میشود. با استفاده از این درگاه میتوانید به سادگی و به وسیله کابل، از اینترنت پرسرعت استفاده کنید. انتخاب مودمی مناسب برای منزل و یا محل کار، میتواند موضوعی چالشبرانگیز باشد. گاهی ممکن است برای اتصال به اینترنت و بهرهمندی از اینترنت پرسرعت، مودم تک بانده کافی باشد و گاهی نیز، مودمهای تک بانده پاسخگوی نیازهای شما نیستند و نیاز به خرید مودم دو بانده خواهید داشت. اگر شما نیز تردید به خرید میان مودمهای دو بانده و تک بانده را دارید، میتوانید با توجه به عواملی که در این بخش به بررسی آنها میپردازیم، انتخاب و خرید مناسبی را انجام دهید.
اگر قصد صرفهجویی در هزینههای خود را دارید و یا نمیخواهید برای خرید مودم، هزینه زیادی انجام دهید، مودمهای تک بانده میتوانند انتخاب مناسبی برای شما باشند. توجه داشته باشید که بهرهمندی از کیفیت بالا و همچنین سرعت و امنیت بیشتر، ارتباط مستقیمی با میزان هزینه صرف شده شما خواهد داشت. شما میتوانید با صرف هزینهای بیشتر که البته مناسب نیز هست، از مودمی دو بانده استفاده کرده و از ویژگیها و مزایای مختلف آن بهرهمند شوید. نحوه استفاده از اینترنت نیز تأثیر زیادی روی انتخاب شما خواهد داشت. به عنوان مثال اگر از اینترنت به منظور تماشای ویدئوهای آنلاین با کیفیت بالا و یا انجام بازیهای آنلاین استفاده میکنید، خرید مودم تک بانده مشکلات مختلفی را برای شما به وجود خواهد آورد؛ به همین دلیل نیاز است که از این مودم ها استفاده کنید. انتخاب مودم برای مکانهای مختلف نیز میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال اگر قصد خرید یک مودم مناسب برای محل کار خود را دارید، بهتر است از مودمهایی با دو باند که فضای بیشتری را پوشش میدهند استفاده کنید. مودمهای تک بانده نیز برای مصارف خانگی و یا مکانهایی که فضای کوچکتری دارند نیز میتواند گزینه مناسبی باشد. امروزه خرید مودم برای منازل و یا محل کار، الزامی است. با توجه به افزایش تکنولوژی و نیاز بیشتر مردم به اینترنت پرسرعت، ساخت مودمها نیز پیشرفت قابلتوجهی داشته است. در این مقاله به بررسی ویژگیهای مودم دو بانده، کارایی و نحوه عملکرد آنها و همچنین تفاوت آنها با سایر مودمها پرداختیم. اگر قصد خرید انواع مودمهای تک بانده و یا دو بانده را دارید، میتوانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی صاران مارکت، با توجه به نیاز خود، خرید مودمی باکیفیت و قیمت مناسب را تجربه کنید. ۱٫ تفاوت مودم دو بانده و تک بانده چیست؟ تفاوت اصلی مودم دو بانده با مودم تک بانده، نحوه ارسال و انتقال سیگنالهاست. مودمهای تک بانده تنها از باندهایی با فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز پشتیبانی میکنند. در صورتی که از مودم تک بانده برای اتصال به اینترنت استفاده کنید، تمامی دستگاهها شامل موبایلها، تبلتها، لپتاپ های شخصی، کنسول های بازی و … روی این فرکانس به اینترنت متصل خواهند شد که این موضوع میتواند باعث کندی سرعت اینترنت شما شود. ۲٫ هنگام خرید مودم دو بانده به چه نکاتی باید توجه کرد؟ هنگام خرید مودم دو بانده به نسل مودم، استانداردهای AC11 و MU-MIMO، استاندارهای ad 802.11 و wiGig،درگاه LAN توجه لازم را داشته باشید.