اینترنت به بخش جدایی ناپذیر زندگی بشر امروزی تبدیل شده و در بیشتر کسب و کارها، امور شخصی روزانه، آموزش و … از این ابزار استفاده میشود. به همین دلیل اکثر افراد، حتی افراد غیرمتخصص هم با برخی اصطلاحات مرتبط مانند اینترنت ۴G، LTE و … آشنایی دارند. حتی اگر مفهوم این اصطلاحات را ندانید هم قطعا بارها آنها را در تلویزیون، سایتها و مباحث مربوط به فناوری مشاهده کردهاید. البته اگر از علاقهمندان به این حوزه باشید یا کسب و کاری در این زمینه داشته باشید، باید از اطلاعات تخصصیتری در مورد مباحث مربوط به اینترنت برخوردار باشید و یکی از این اطلاعات، آشنایی جزئی و دقیق با مباحث این حوزه مانند FDD ،TDD و … است. در این مطلب به بررسی FDD و TDD در اینترنت TD-LTE، تفاوت و ویژگیهای آنها میپردازیم.
TD-LTE چیست؟
بیشتر ما تجربه فعالسازی اینترنت روی گوشی هوشمند را داشتهایم. در فرآیند فعالسازی اینترنت چند شبکه با قدرت و سرعت مختلف، بسته به پوشش منطقه پیشنهاد میشود که در نهایت اینترنت روی قویترین شبکه فعال میشود. یکی از این شبکهها LTE است که در بیشتر اپراتورهای اینترنت قابل مشاهده است. بیشتر افراد تصور میکنند که LTE همان ۴G است، در حالی که این دو با هم تفاوت دارند. ۴G چهارمین نسل اینترنت و فناوری ارتباطات از نظر تکامل و سرعت است اما LTE نوع پیشرفتهتر این فناوری است.
تکنولوژی ۴G امکان دسترسی به اینترنت با سرعت و کیفیت بالاتر را برای کاربران فراهم میکند. اتصال به این اینترنت راحتتر و دسترسی به محتوای سایتها یا نرمافزارهای متصل به اینترنت با استفاده از آن سادهتر است. LTE اما حالت پیشرفتهتر اینترنت ۴G است. LTE در واقع مسیر تکامل یافتهتر اینترنت ۴G و زمینهساز اینترنت ۵G است که از سرعت بالاتری برخوردار است.
FDD و TDD در اینترنت TD-LTE چیست؟
هر نسل اینترنت نسبت به نسل قبلی خود، سرعت و کیفیت بیشتری داشته و پهنای باند بیشتری را ارائه میدهد. اینترنت ۳G نسبت به E کیفیت و پهنای باند بهتر و LTE نسبت به فناوریهای قبل از خود پهنای باند بهتری ارائه میدهد. این موضوع سبب میشود که سرعت دانلود و آپلود در اینترنت LTE بهتر از نسلهای قبلی باشد و کاربران بیشتری قادر به اتصال به اینترنت این نسل باشند. اتصال کاربران بیشتر نیز طبیعتا، استفاده از این شبکه را بیشتر میکند. اجرا و پیادهسازی این نسل اینترنت برای اتصال تعداد کاربران بیشتر و ارائه خدمات بهتر به دو روش FDD و TDD انجام میشود. در ادامه با مفهوم FDD و TDD در اینترنت TD-LTE آشنا خواهید شد.
بیشتر بخوانید : بهترین ترفندهای افزایش سرعت اینترنت TD-LTE
روش FDD
یکی از روشهای ارائه خدمات به کاربران اینترنت TD-LTE، روش FDD است. در این روش ارائه خدمات و دیتای اینترنت بر اساس تقسیم فرکانس انجام میگیرد. در واقع بخشی از فرکانس شبکه برای دانلود کاربران و بخشی فرکانس برای آپلود اطلاعات توسط کاربران استفاده میشود. با توجه به اینکه حتی مرور یک مطلب متنی، شامل دانلود دیتای آن متن میشود، حجم و دیتای مصرفی در بخش دانلود بیشتر از آپلود است. به همین دلیل مقدار فرکانس اختصاص داده شده به بخش دانلود نسبت به آپلود بیشتر است.
در روش FDD همیشه بخشی از فرکانس را به صورت خالی، نه برای آپلود و نه برای دانلود هم در نظر میگیرند. فرکانس خالی به منظور جلوگیری از اختلال بخش دانلود و آپلود است و گاهی مقداری از حجم آن صرف دانلود و گاهی صرف آپلود میشود. الگوریتم در روش FDD تا حد زیادی به عملیات Full Dublex شباهت دارد.
روش TDD
دومین روش یا حالت ارائه خدمات در اینترنت TD-LTE، زمانبندی ارسال و دریافت دیتا در نظر گرفته میشود. در واقع اولویتی که بازدهی خدمات را بررسی میکند، زمانی است که یک فایل با حجمی مشخص دانلود شده یا فایلی با حجمی مشخص آپلود میشود. دوره زمانی در نظر گرفته شده، کیفیت شبکه را مشخص میکند و هر شبکهای که دوره زمانی کوتاهتری برای آپلود یا دانلود داشته باشد، از کیفیت بالاتری برخوردار است. در زمان خرید یک اپراتور برای اتصال به اینترنت و استفاده از آن باید به پشتیبانی از هر دو روش توجه کنید. در واقع FDD و TDD در اینترنت TD-LTE هر دو به یک اندازه اهمیت داشته و نبود آنها دسترسی به اینترنت LTE را مختل میکند.
تفاوتهای FDD و TDD در اینترنت TD-LTE چیست؟
همانطور که گفته شد، FDD و TDD دو روش در اینترنت TD-LTE هستند که هر کدام با ساز وکاری متفاوت ارائه خدمات و پوشش این اینترنت را انجام میدهند. نبود هر کدام از این دو روش در سرویس ارائه دهنده اینترنت، موجب میشود که آن سرویس از نوع LTE نباشد. در واقع شرط LTE بودن وجود هر دو روش در ارائه خدمات سرویس است.
بیشتر بخوانید : اینترنت TD-Lte چیست و چرا بهتر از ۳G است؟
تنها تفاوت روش یا شبکههای FDD LTE و شبکههای TDD LTE در ساز و کار آنها نیست و این دو در موارد دیگری هم تفاوت دارند که عبارتند از:
- شبکههای FDD LTE به طور همزمان از فناوری uplink و downlink استفاده میکنند. این موضوع موجب میشود که FDD ترافیک متقارنی داشته باشد. در شبکههای TDD LTE اما فناوری uplink و downlink همزمان مورد استفاده قرار نمیگیرد. این موضوع موجب میشود که ترافیک در این شبکه نامتقارن باشد و در یک بخش ترافیکی بیشتر و در بخش دیگر ترافیک کمتری مورد استفاده قرار گیرد.
- FDD شبکهای Full Duplex است که آپلود و دانلود را در فرکانسهای مختلف انجام داده و دیتا و لینک هر دو را به طور همزمان نمایش میدهد. TDD اما time Division Duplex است و آپلود و دانلود در یک فرکانس انجام شده و در یک بازه زمانی تنها دانلود یا آپلود را نمایش میهد.
- در FDD آپلود و دانلود با تقسیم فرکانس به طور همزمان هم انجام میشوند اما در TDD آپلود و دانلود به صورت متناوب انجام شده و دوره زمانی همزمان ندارند.
- FDD در اینترنت ۳G نیز موجود بوده است و مسیر پیشرفت و تکامل را طی کرده و به LTE رسیده است، در حالیکه TDD از TD-SCDMA گرفته شده است.
- دیگر تفاوت FDD و TDD در اینترنت TD-LTE از نظر هزینه است که TDD نسبت به FDD ارزانتر است.
بیشتر بخوانید : تفاوت اینترنت ADSL و VDSL و فیبر نوری (UFB)
کاربرد FDD یا TDD در اینترنت TD-LTE، کدامیک بیشتر است؟
با مقایسه دو شبکه FDD و TDD در فناوری LTE تا حدودی مشخص شد که مزایای استفاده از FDD به جز مبحث قیمت بیشتر از TDD است. این موضوع سبب میشود که کاربردهای شبکه FDD-LTE نیز بیشتر باشد و در اکثر تکنولوژیهای وابسته به اینترنت از این روش استفاده شود، برای مثال:
- در بیشتر تلفنهای همراه هوشمند که قابلیت اتصال به اینترنت دارند و سیستم عاملهای جدید از FDD استفاده میشود.
- در تلویوزیونهای کابلی که قابلیت اتصال به ایتترنت را دارند نیز از FDD استفاده میشود.
- انتقال دادهها به صورت بیسیم در بیشتر تکنولوژیها و ابزارها با استفاده از FDD انجام میشود.
- در اکثر سیستمهای WIFI و WiMAX از TDD استفاده میشود.
- در تلفنهای بیسیم از TDD استفاده میشود.
مقایسه FDD و TDD در اینترنت TD-LTE از نظر سرعت
در نهایت میتوان دو روش FDD و TDD را از نظر سرعت هم مقایسه کرد. در مقایسه این موضوع میتوان گفت که سرعت FDD نسبت به TDD بیشتر بوده و این موضوع موجب میشود که استفاده از این روش به صرفهتر باشد. بیشتر ارائه دهندگان اینترنت LTE برای جلب رضایت کاربران خود و بهرهگیری بهتر آنها از اینترنت این روش را مورد استفاده قرار میدهند.
نتیجه گیری
در این مطلب به بررسی FDD و TDD در اینترنت TD-LTE پرداختیم و در مورد هر کدام از این روشها، عملکرد و ساختار آنها در اینترنت LTE و لزوم استفاده و وجود آنها صحبت کردیم. به علاوه در مورد تفاوتهای هر کدام نیز توضیحاتی ارائه دادیم تا اگر قصد آشنایی تخصصی با این فناوری را دارید، با جزئیات بیشتری در مورد آن آشنا باشید. امیدواریم نکاتی که در این مطلب به آنها پرداختیم برای شما مفید واقع شده باشد. در صورتی که دارای کسب و کاری مربوط با اینترنت یا فناوری اطلاعات هستید یا به این حوزه و کسب اطلاعات در مورد آن علاقه دارید، این مطلب را با دقت بیشتری مطالعه کنید و برای کسب اطلاعات بیشتر، سایر مطالب مجله صاران مارکت را دنبال کنید.