حتماً می دانید ایرانسل و همراه اول بزرگ ترین اپراتورهای دیتای کشور هستند. چندسالی است این دو شرکت اقدام به ارائه اینترنت های خانگی پرسرعت و مودم نموده اند که مودم ایرانسل با برند ایرانسل و مودم همراه اول با برند همراه اول ارائه شده است.در این مقاله قصد داریم به مقایسه مودم ایرانسل و همراه اول بپردازیم به طوریکه پس از مطالعه متوجه می شوید مودم ایرانسل بهتر است یا همراه اول؟
پیش گفتار
حتماً می دانید ایرانسل و همراه اول بزرگ ترین اپراتورهای دیتای کشور هستند. چندسالی است این دو شرکت اقدام به ارائه اینترنت های خانگی پرسرعت و مودم نموده اند که مودم ایرانسل با برند ایرانسل و مودم همراه اول با برند همراه اول ارائه شده است. اگر قصد خرید مودم ارزان قیمت ایرانسل یا همراه اول را داشته باشید احتمالاً بر سر دو راهی گیر می کنید. چرا که طرفداران هر کدام دلایل محکم و زیادی برای استفاده از خدمات اپراتور خودشان دارند. جالب است که هر کدام از این شرکت های خدمات منحصر به فردی را ارائه می دهند و اینکه چرا این خدمات را از یکدیگر کپی نمی کنند کمی جای تعجب دارد. در این مقاله قصد داریم به مقایسه مودم ایرانسل و همراه اول بپردازیم به طوریکه پس از مطالعه متوجه می شوید مودم ایرانسل بهتر است یا همراه اول؟
هر دو شرکت یعنی هم ایرانسل و هم همراه اول، دو نوع مودم را به فروش می رسانند. مودم جیبی (همراه) یا مودم ثابت. در ابتدا کمی با این نوع مودم ها آشنا شویم و سپس به سراغ مقایسه آنها بپردازیم.
مودم ثابت چیست؟
مودم ADSL یا ثابت را می توان پرطرفدارترین نوع مودم در دنیا دانست. واژه ADSL از حروف اول جمله Asymmetric Digital Subscriber Line تشکیل شده است. منبع تغذیه مودم adsl برق می باشد و توسط یک آداپتور و اتصال آن به پریز می توان آن را روشن نمود. مودم های ثابت را به دو روش می توان به اینترنت متصل کرد : روش اول استفاده از کابل تلفن است؛ به صورتی که یک اشتراک اینترنت بر روی خط شما فعال باشد نمی توانید با متصل نمودن سیم اینترنت به درگاه ورودی مربوطه به مودم، آن را به اینترنت متصل کنید و روش دوم استفاده از سیم کارت است. روش دوم راحت تر از روش اول است و می توانید یک سیم کارت مخصوص از ایرانسل یا همراه اول تهیه کنید و اشتراک اینترنت را بر روی آن فعال کنید، سپس آن را در درگاه سیم کارت قرار دهید و استفاده کنید.
مودم جیبی یا همراه چیست؟
مودم جیبی یا همراه را می توان نسلی جدیدتر از مودم های ثابت دانست. این مودم ها ابعاد کوچک تری دارند و به راحتی قابل حمل می باشند. برای استفاده از آن ها کافیست یک سیم کارت مخصوص با اشتراک اینترنت فعال داشته باشید. طبیعتاً قیمت مودم جیبی نسبت به قیمت مودم ثابت کمتر است. یک ویژگی برتر و بسیار ساده این مودم جیبی نسبت به مودم adsl، استفاده در هر زمان و مکان است. فرض کنید پشتیبان یک سایت هستید و به مهمانی رفته اید. نیاز است تا سریعاً به یک اینترنت پرسرعت متصل شوید تا کاری را انجام دهید. مودم را از داخل کیف در آورید و به وای فای آن وصل می شوید.
حالا که با مودم ثابت و مودم جیبی آشنا شدید به مقایسه این دو مودم توسط اپراتورها بپردازیم.
مودم ثابت ایرانسل
مودم ثابت ایرانسل که چند سالی است وارد بازار شده توانسته سهم قابل توجهی از مودم های ثابت موجود در بازار را به خود اختصاص دهد. برخی از ویژگی ها به طور مشترک در بین تمامی این مودم ها وجود دارد. مواردی مانند :
- منبع تغذیه : آداپتور
- تعداد کاربران : ۱۰+ نفر
- ورودی سیم کارت : دارد
- MIMO WIFI میمو وای فای : ۲*۲
- سرعت دانلود : ۱۰۰MB/s+
- سرعت آپلود : ۳۰BM/s+
موارد بالا را می توان جزو مهمترین موارد یک مودم با کیفیت دانست. البته اینها تنها برخی از ویژگی های مودم های ایرانسل بودند و هر کدام از این مودم ها دارای ویژگی های منحصر به فرد است. در زیر می توانید عکسی از نمای صفحه فروش مودم ایرانسل ببینید :
مودم ثابت همراه اول
مودم ثابت همراه اول تنها یکی از رقیب های مودم ایرانسل است. همراه اول پس از روی کار آمدن ایرانسل و مشاهده پیشرفت چشمگیر این شرکت اقدام به بازاریابی برای مودم های خود نمود که تا حدودی هم موفق شد اما دیگر دیر شده بود. زیرا ایرانسل هر روز درحال پیشرفت خود و خدماتش است و همراه اول پشت سر ایرانسل در حال حرکت است و جا پای قدم های این شرکت بزرگ می گذارد.
کافیست نگاهی به صفحه فروشگاه مودم همراه اول بیندازید تا تفاوت را احساس کنید. در حال حاضر که این مقاله نوشته می شود تنها ۵ نوع مدل در این سایت وجود دارد که می توانید در عکس زیر مشاهده کنید :
همانطور که به نظر می رسد، همراه اول تنها دارای دو نوع مودم ثابت می باشد درحالیکه ایرانسل حداقل دارای ۱۰ نوع مودم ثابت است. نکته قابل توجه اینجاست که مودم های همراه اول توسط خود این شرکت تولید و روانه بازار می شود؛ درحالیکه مودم های ایرانسل با همکاری کمپانی بزرگ Huawei وارد کشور و عرضه می شوند.
البته نکته جالبی که می توان به آن اشاره کرد، سرعت دانلود و آپلود مودم های همراه اول نسبت به مودم های ایرانسل است. به طوری که سرعت دانلود این مودم ها حداکثر ۱۵۰MB/s و سرعت آپلود حداکثر ۳۰MB/s می باشد. همچنین تعداد کاربران نیز حداکثر ۳۲ است. لازم به ذکر است که مودم های ایرانسل نیز دارای چنین سرعت دانلود و آپلودی می باشند اما در موارد بالا فقط مواردی که مشترک بود ذکر شده است. به عنوان مثال سرعت دانلود مودم ۴G/TD-LTE ایرانسل مدل TF-i60 H1 حداکثر ۳۰۰MB/s و سرعت آپلود حداکثر ۵۰MB/s است. امیدوارم تا این جای کار متوجه شده باشید که مودم ایرانسل بهتر است یا همراه اول؟
در تصاویر زیر می توانید مقایسه مودم TF-i60 ایرانسل را با مودم تی پی لینک TL-MR ۶۴۰۰ مشاهده کنید :
مشخصات مودم TF-i60 :
مشخصات مودم TL-MR 4600:
همانطور که در تصاویر بالا مشخص است یک مودم ثابت از هر کدام از این شرکت ها انتخاب و مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته شد. با توجه به امکاناتی که مودم ثابت ایرانسل در برابر قیمت مناسبش به شما می دهد، به صرفه است تا از محصولات این شرکت استفاده کنید.
مودم جیبی ایرانسل
رایتل را می توان اولین شرکت ارائه دهنده این محصول در ایران دانست. پس از آنکه این محصول کمی در بین مردم محبوب شد اپراتورهای دیگر (ایرانسل و همراه اول) نیز اقدام به تولید و عرضه مودم های جیبی کردند. اما با توجه به اینکه ایرانسل توانست از همراه اول در سرعت اینترنت و کیفیت محصولات پیشی بگیرید، بازار را به دست گرفت و مودم های ثابت و جیبی این شرکت بیشتر از بقیه شرکت ها در فروشگاه فروخته می شود.
از ویژگی های یکسان بین مودم ۳G/4G می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- قابل شارژ بودن
- ابعاد کوچک برای حمل آسان
- آنتن دهی قوی
- اتصال چندین کاربر به صورت همزمان
- دارای نمایشگر
مودم جیبی همراه اول
همراه اول نیز یکی از تولیدکننده های مودم جیبی در کشور است. شاید بتوان همراه اول را در ارائه خدمات آنتن دهی قوی، برتر از ایرانسل دانست؛ اما در قضیه محصولات و مودم برعکس است. این ایرانسل است که بازار را به دست گرفته و خدمات بهتر و محصولات با کیفیت ارائه می دهد.
مودم های جیبی همراه اول ابعاد کوچکتری نسبت به مودم های جیبی ایرانسل دارند اما از طرفی نهایتا تا نسل ۳G اینترنت را پشتیبانی می کنند و به نحوی می توان آن ها را خارج از رده به حساب آورد.
خرید مودم همراه
یکی از مزیت های خرید مودم همراه این است که مودم های همراه برخلاف مودم های ثابت به راحتی قابل حمل هستند و قیمت آن نیز به نسبت ثابت ارزان تر می باشد. شما با خرید مودم جیبی، در هر مکان و هر زمانی به اینترنت دسترسی دارید. در ضمن شما با داشتن مودم همراه دیگر نگران قطعی اینترنت و همینطور تمام شدن باتری گوشی خود نخواهید بود. با استفاده از سیم کارت درون مودم به راحتی به اینترنت متصل شده و از آن بهره مند می شوید. در هنگام خرید مودم جیبی باید به نکاتی توجه کرد که خیلی حائز اهمیت می باشد. این نکات به شرح زیر می باشد :
- شبکه های قابل پشتیبانی مودم همراه
- قابلیت SMS
- باتری مودم همراه
- آنتن مودم
- تعداد دستگاه قابل پشتیبانی
سخن پایانی
تشخیص اینکه کدام شرکت محصولات بهتری را ارائه می دهد سخت است، اما همانطور که در ابتدا گفته شد پس از مطالعه این مقاله می توانید تشخیص دهید از کدام شرکت خدمات بگیرید. با توجه به گزارشاتی که طبق وب سایت های این دو اپراتور به دست آمده است، ایرانسل گوی سبقت را از همراه اول و رایتل گرفته تا بتوان او را پیشروترین اپراتور کشور دانست. در صورتی که شما قصد تهیه مودم ایرانسل دارید، می توانید از طریق همین سایت اقدام نمایید.
یک دیدگاه
علیرضا
البته لازم به ذکر است: منطقه ای افراد میخوان از مودم همراه استفاده کنن خیلی مهم است… مثلا دفتر کار بنده ایرانسل خیلی بد خط میده… ولی همراه اول عالیه… بنابراین همراه اول بدرد من میخوره
سجاد
البته همراه اول بخاطر اینکه مربوط به شرکت مخابرات ایران است بجای بالا آوردن کیفیت آنتن دهی و کیفیت و پهنای باند شبکه خودش جدیدا اومده اینترنت و پوشش شبکه ایرانسل رو محدود و یا بی ثبات میکنه که بتونه با استفاده از قدرت خودش جلوی پیشرفت و گسترش مودم های ایرانسل رو بگیره .