مدت زمان مطالعه مقاله : ۸ دقیقه
این مقاله به شما کمک می کند تا با انواع پچ کورد شبکه آشنا شوید و بنا بر نیاز خود بهترین پچ کورد را برای کار خود انتخاب نمایید. همانطور که می دانید پچ کابل یا همان پچ کورد یکی از مهمترین تجهیزات شبکه محسوب می شود و در همه جا مورد استفاده قرار می گیرد. از این وسیله برای اتصال تجهیزات شبکه استفاده می شود. امروزه استفاده از این وسیله در تمامی شبکه های خانگی فارغ از کوچک بزرگی آن و همچنین در شبکه های صنعتی بسیار رواج دارد.
با گسترده شدن استفاده از شبکه در تاسیسات، منازل و کسب و کارها، نیاز بازار به این وسیله بیشتر شد و امروزه شرکت های بسیاری اقدام به تولید و عرضه این وسیله می کنند. با توجه به کارایی های مختلف این نوع کابل شبکه، انواع مختلفی از آن تولید شده که در ادامه مقاله به بررسی آن میپردازیم. بی شک هدف شما از مطالعه این مقاله آشنایی با انواع پچ کورد شبکه و یا خرید آنها است، پس پیشنهاد می کنم تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
مهمترین سوالی که باید برای افرادی که آشنایی کمتری با تجهیزات شبکه دارند پاسخ داده شود این است که پچ کورد شبکه چیست؟ این وسیله یکی از تجهیزات پسیو شبکه است که برای ارتباط و اتصال اجرای مختلف شبکه و تبادل داده و اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد. از پچ کابل ها برای ارتباط بین سوئیچ شبکه، مودم، پچ پنل شبکه و … با سرور و یکدیگر استفاده می شود. همانطور که اشاره کردیم با این وسیله می توانید داده ها را در شبکه انتقال دهید. جالب است بدانید که برای انتقال داده های صوتی و تصویری نیز می توانید از این وسیله استفاده نمایید. یکی از مزیت های استفاده از پچ کوردها این است که باعث نظم در شبکه و همچنین عیب یابی بسیار ساده تر می باشد. در واقع وظیفه پچ کورد انتقال داده و اطلاعات شبکه در میان دستگاه های مختلف است. پچ کوردها نوعی کابل شبکه هستند که با سوکت ارائه می شوند. همچنین متراژهای این کابل ها نیز اندازه مشخصی دارد که بنا بر نیاز خود می توانید آن را تهیه کنید. این وسیله در رنگ های مختلف به بازار عرضه می شود که این تنوع رنگ به تکنسین های شبکه کمک می کند با بتوانند در شبکه آنها را از یکدیگر تفکیک کنند.
همانطور که اشاره کردیم پچ کوردها انواع مختلفی دارند که طبیعتا هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند. پچ کوردهای شبکه را می توان بر اساس معیارهای متفاوتی دسته بندی نمود. این تجهیزات از نظر جنس، نوع روکش، متراز، پهنای باند، نوع شیلد، برند و… دسته بندی می شوند. در ادامه مقاله به بررسی انواع پچ کورد شبکه می پردازیم. یکی از مهمترین فاکتورهای در انتخاب این وسیله سرعت و پهنای باند آن است. پهنای باند کابل یکی از فاکتورهای بسیار مهم در انتخاب پچ کابل است، پس لازم است این قسمت از مقاله را با دقت مطالعه کنید تا بتوانید کابلی تهیه کنید که پاسخگوی نیازهای شما باشد. پچ کوردها نیز همانند کابل های شبکه تقسیم بندی مختلفی در این زمینه دارند. این محصول از نوع پچ کورد Cat1 تا پچ کورد Cat8 به بازار عرضه می شود. طبیعتا هر چقدر عدد قرار گرفته در مقابل Cat بیشتر باشد سرعت انتقال و پهنای باند نیز بالاتر است. بعنوان مثال: نوع Cat5 صد مگابایت سرعت در انتقال داده ها دارد و با ۱۰۰ مگاهرتز پهنای باند در اترنت مورد استفاده قرار می گیرد. انواع پچ کورد شبکه را براساس سرعت و پهنای باند بررسی میکنیم: پچ کورد Cat5e: سرعت انتقال: حداکثر ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه، پهنای باند: حداکثر ۱۰۰ مگاهرتز پچ کورد Cat6: سرعت انتقال: حداکثر ۱۰۰۰۰ مگابیت بر ثانیه، پهنای باند: حداکثر ۲۵۰ مگاهرتز پچ کورد Cat6a: سرعت انتقال: حداکثر ۱۰۰۰۰ مگابیت بر ثانیه، پهنای باند: حداکثر ۵۰۰ مگاهرتز پچ کورد Cat7: سرعت انتقال: حداکثر ۱۰۰۰۰ مگابیت بر ثانیه، پهنای باند: حداکثر ۶۰۰ مگاهرتز پچ کورد Cat8: سرعت انتقال: حداکثر ۴۰۰۰۰ مگابیت بر ثانیه، پهنای باند: حداکثر ۲۰۰۰ مگاهرتز موضوع دیگری که باید در این مقاله بررسی کنیم انواع پچ کورد در شبکه بر اساس شیلد آنهاست. این وسیله از نظر فویل و شیلد نیز به چند دسته تقسیم می شود که اصلی ترین آن به شرح ذیل می باشد : پچ کورد شبکه UTP یکی از پرکاربرد ترین انواع آن است که می توان تهیه کرد. این نوع از پچ کورد هیچگونه شیلد و فویلی ندارد. نوع FTP پچ کوردی است که فویل، ۴ جفت را دربر گرفته و از کابل حفاظت می کند. نوع STP پچ کوردی است که در ساختار داخلی خود یک شیلد دارد. این نوع از کابل در مقابل نویز بسیار عملکرد خوبی دارد و انتخاب مطمئنی است. نوع SFTP نیز پچ کوردی است که از نظر کارایی از ۳ نوع قبل بهتر است. این نوع هم به شیلد و هم به فویل مجهز است. این پچ کورد در مقابل نویز و امواج الکترومغناطیسی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. یکی از مهمترین قسمت های این وسیله روکش آن است. روکش از کابل در مقابل فشار، کشیدگی، نور خورشید و… حفاظت می کند. تمامی محتویات انواع پچ کورد شبکه شامل رشته های مسی، فویل، شیلد و عایق همگی داخل این روکش قرار می گیرند. روکش ها در دو نوع از جنس PVC و LSZH عرضه می شوند.
از نظر جنس می توانیم این ابزار شبکه را به دو دسته زیر تقسیم کنیم: این نوع از پچ کوردها با تمامی شبکه ها سازگاری دارند. همانطور که از اسم آنها مشخص است همان کابل های شبکه مسی هستند که زوج های آنها به هم تابیده شده. سوکت استفاده شده در این نوع کابل ها از نوع RJ45 است که در کارخانه زده می شود. از این نوع پچ کوردها در شبکه های فیبر نوری استفاده می شود. در دو سر این پچ کابل ها، کانکتورهای فیبر نوری متصل شده است. کانکتورهای فیبرهای نوری در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. به دلیل وجود تنوع در کانکتورها، پچ کوردهای فیبر نوری در انواع مختلفی در بازار یافت می شوند. پچ کوردها در سایزهای مشخصی به بازار عرضه می شوند که بنا بر نیاز خود می توانید آنها را انتخاب نمایید:
شاید این سوال در ذهن شما نیز شکل گرفته که تفاوت کابل شبکه با پچ کورد شبکه در چیست؟ باید بدانید که تقریبا کاربرد هر دوی این تجهیزات شبیه به هم است ولی تفاوت هایی هم دارند که به بررسی آنها میپردازیم. اولین تفاوت در سوکت این کابل ها است. سوکت زدن انواع پچ کورد شبکه کاری تخصصی است که در کارخانه انجام می شود ولی کابل شبکه هیچ گونه سوکتی ندارد و تکنسین شبکه باید در هنگام نصب اقدام به سوکت زدن آن کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این تفاوت ها به مقاله تفاوت پچ کورد و کابل شبکه مراجعه کنید. دومین تفاوت در متراژ این دو نوع کابل است. انواع کابل شبکه بصورت کلاف عرضه می شوند و تکنسین شبکه می تواند بسته به متراژ مورد نیاز از آن استفاده کند ولی پچ کوردها متراژ های مشخصی دارند. کابل های شبکه رنگ بندی محدودی دارند، در حالی که پچ کوردها رنگ بندی متنوعی دارند که به نظم دهی در شبکه کمک بسزایی می کند. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامعی از پچ کوردها را در اختیار شما قرار دهیم. با تفکیک این ابزار شبکه از نظر سرعت و پهنای باند، شیلد، روکش، جنس، سایز و… می توانید وسیله ای که نیاز دارید را به بهترین شکل تهیه کنید. این مقایسه ها به شما کمک می کند در هنگام خرید پچ کورد شبکه و سفارش به سراغ کالایی بروید که نیاز شما را برطرف کند و مانع از پرداخت هزینه بابت ابزاری شود که کارایی برای شما ندارد. شما می توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی صاران مارکت، انواع پچ کورد شبکه را مشاهده و مورد بررسی قرار دهید و براساس نیاز خود آن را تهیه کنید. ۱٫ تفاوت پچ کورد و کابل شبکه چیست؟ طول پچ کورد معمولاً نسبت به کابلهای شبکه (اترنت) کوتاهتر هستند. هر دو سمت پچ کورد شبکه سوکت دارد ولی کابل شبکه فاقد سوکت است. ۲٫ سرعت و پهنای باند آخرین cat پچ کورد چه اندازه هست؟ پچ کورد Cat8 دارای حداکثر سرعت انتقال ۴۰۰۰۰ مگابیت بر ثانیه و حداکثر پهنای باند ۲۰۰۰ مگاهرتز میباشد.
یک دیدگاه
mahmoud
سلام.
پچ کورد مسی سرعت بیشتری داره یا فیبر نوری؟
صاران مارکت
با سلام خدمت شما دوست بزرگوار
سرعت کابل فیبرنوری تقریبا ۲۰ برابر سرعت کابل مسی هست.