مدت زمان مطالعه مقاله : ۱۰ دقیقه
اگر به هر دلیلی قصد خریداری یک اکسس پوینت (access point) را دارید تا آن را جایگزین روتر (router) خود کنید، بهتر است دست نگه دارید؛ زیرا نیازی به این هزینه اضافی نیست! شما میتوانید با تبدیل روتر به اکسس پوینت، بدون نیاز به هیچگونه هزینه اضافی، نیاز خود را برآورده کنید. در این مقاله به توضیح کامل چگونگی و مراحل انجام این کار خواهیم پرداخت. همچنین آموزشهای مرتبط دیگری را نیز در این راستا ارائه خواهیم کرد که مطالعه آنها برایتان خالی از لطف نخواهد بود.
روتر ابزاری است که معمولاً بر روی مودمهای بیسیم (wireless) یا داخلشان نصب میشود. این ابزار، این امکان را فراهم میکند تا شما از طریق مودم خود، به دادههای مربوط به اینترنت، دسترسی بیابید؛ اما عواملی وجود دارند که میتوانند موجب نیاز کاربران به جایگزینی آن با اکسس پوینت شوند. از آن جمله میتوان به عدم امکان دسترسی چند کاربر از طریق یک روتر اشاره کرد. همچنین عامل دیگر میتواند ناکافی بودن دامنه پوشش روتر باشد. در واقع اگر شما به استفاده همزمان چند کاربره از مودم یا استفاده از آن در محدوده بیشتر نیازمند هستید، با تبدیل روتر به اکسس پوینت، میتوانید نیاز خود را رفع کنید. در این راستا، نیازی نیز به خریداری اکسس پوینت و صرف هزینه اضافی وجود ندارد. شما این کار را میتوانید به سادگی با استفاده از روتر قدیمی خود و ایجاد چند تغییر در تنظیمات آن انجام دهید. باید گفت نحوه تبدیل روتر به اکسس پوینت نیز بسیار ساده بوده و طی چند مرحله انجام پذیر است؛ اما پیش از انجام آن مراحل، لازم است که یک روتر دیگر نیز داشته باشید و این روتر را به تنظیمات کارخانه بازنشانی کنید. همچنین باید نشانی IP روتر قدیمی خود را تغییر دهید و خدمات سرور DHCP را غیر فعال کنید. سپس کافی است بر روی شبکه وای فای (Wi-Fi) خود گذرواژه بگذارید. در ادامه این مقاله، آموزشهای مربوط به هر یک از این الزامات مذکور داده خواهند شد.
همانطور که گفته شد، در صورت رعایت الزامات فوق، طی چند مرحله ساده میتوانید روتر خود را به یک اکسس پوینت تبدیل کنید. در این بخش به شرح کامل آن مراحل خواهیم پرداخت. در گام نخست برای تبدیل روتر به اکسس پوینت باید دکمه ریست (reset) را که در کنار دکمه خاموش/روشن (power) جای گرفته را بفشارید. دقت کنید که این دکمه را باید برای مدتی نگه دارید تا چراغ های روتر کاملاً پاک شوند. حالا روتر خود را به رایانه خود وصل کرده و به وسیله مرورگر خود، صفحه پیشفرض روتر را باز کنید. در این هنگام باید نام کاربری و گذرواژه خود را وارد کنید. پس از اینکه نام کاربری و گذرواژه خود را وارد کردید، تیک تأییدی را که در برابر عبارت wan connecton قرار گرفته است، بردارید و سپس روی گزینه submit بزنید. شما اکنون تقریباً تمام راه را رفتهاید؛ اما تا پیش از انجام الزاماتی که در بخش پیشین گفته شد، اکسس پوینت شما به درستی کار نخواهد کرد. در بخش های بعدی به آموزش نحوه انجام آن الزامات خواهیم پرداخت. تا اینجا، مراحل اصلی برای تبدیل روتر به اکسس پوینت را پشت سر گذاشتید. در ادامه یک نکته مهم تخصیص نشانی آی پی مناسب به روتر است. دقت کنید که انجام مراحل پیشین برای روتر جدید شما لازم بود؛ اما تغییر آدرس آی پی برای روتر قدیمی شما لازم است. علت ایجاد این تغییر نیز آن است که نشانی آی پی روتر قدیمی شما نباید با روتر جدید شما یکسان باشد. حالا برای تغییر نشانی آی پی روتر قدیمی چه باید کرد؟ برای انجام این کار، لازم است که وارد گزینه Network بشوید. حالا به تب LAN بروید و آدرس آیپی خود را به هر شکلی شبیه به ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۱۲ تغییر دهید. در پایان کافی است گزینه ارسال یا send را انتخاب کرده و بدین صورت، تغییراتی را که اعمال کردهاید ذخیره کنید. یک نکته بسیار مهمی را در این قسمت در نظر بگیرید این است که آدرس آی پی مدنظر شما از محدوده آدرس دهی در روتر اصلی خارج باشد. با مثالی این موضوع را توضیح می دهیم. اگر در روتر اصلی محدوده آدرس بین ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱۰۰ تا ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱۹۹ باشد، بنابراین آی پی شما باید بکار ببرید به عنوان ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱۱ یا ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱۲ باشد. این را هم فراموش نکنید که آدرس آی پی که انتخاب می کنید در دستگاه دیگری به کار نرفته باشد.
پس از انجام مراحل ذکرشده در بالا، مرورگر شما از شما خواهد خواست تا یک بار دیگر وارد صفحه روتر خود شوید. اکنون باید این کار را از طریق آی پی جدیدی که خود شما تعیین کردهاید، انجام دهید. در بخش بعدی توضیح خواهیم داد که پس از بازگشت به صفحه روتر باید چه اقداماتی را انجام دهید تا اکسس پوینت خود را کاملاً راهاندازی کنید. به هر حال، با انجام کارهایی که در این بخش توضیح داده شد، تغییر و تخصیص آدرس آی پی مناسب برای روتر قدیمی شما به سادگی انجام خواهد گرفت. با این حال همچنان نیاز به ایجاد تغییراتی دیگر نیز برای تبدیل روتر به اکسس پوینت دارید. توضیحات لازم برای این تغییرات نیز در ادامه مقاله وجود دارند. پس همچنان همراه باشید. پیشتر توضیح دادیم که یکی دیگر از الزامات برای آنکه بتوانید روتر خود را به اکسس پوینت تبدیل کنید، غیر فعال کردن DHCP سرور است. پس حالا نوبت غیر فعال کردن دی اچ سی پی سرور است؛ اما چگونه میتوان این کار را انجام داد؟ در این بخش، پاسخی کامل به این پرسش خواهیم داد. در بخش پیش گفتیم که پس تغییر آدرس آی پی روتر، مرورگر از شما خواهد خواست تا یک بار دیگر هم وارد صفحه روتر شوید. همانطور که گفته شد، این بار باید این کار را با استفاده از آی پی جدیدی که خود برگزیدهاید، به انجام رسانید. وقتی این کار را انجام دادید، دوباره وارد bacic option شوید. چنانکه گفته شد، این کار را باید از طریق LAN انجام دهید. سپس نشانه تأیید را از روبهروی عبارت DHCP server بردارید و نهایتاً گزینه ارسال یا همان send را کلیک کنید تا تغییرات اعمال شده ذخیره شوند. پس از انجام گام های بالا، اکنون باید تنظیمات شبکه خود را به درستی تنظیم کنید. پس وارد گزینه bacic شوید. حالا WLAN را انتخاب کنید. سپس گزینه Japan through the region را میبینید که باید آن را هم انتخاب کنید. اکنون در بخش channel option عدد هفت را برگزینید و بهوسیله SSID نام شبکه و گذرواژه آن را تعیین کنید. در پایان، یک بار دیگر لازم است که روی گزینه send کلیک کرده و تغییرات را ذخیره کنید. حالا دیگر فرایند تبدیل روتر به اکسس پوینت به پایان رسیده است!
اگر قصد خرید روتر و یا اکسس پوینت دارید و اطلاعاتی در این زمینه ندارید، پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین روتر و اکسس پوینت را بخوانید. طرح روتر در ارتباط با سرور DHCP همانطور که قول داده بودیم، با نحوه تبدیل روتر به اکسس پوینت به خوبی آشنا شدید؛ اما در این بخش به شیوه اتصال کامپیوتر از طریق کابل به روتر خواهیم پرداخت. این روش، نسبت به اتصال بیسیم از اطمینان و سرعت بیشتر برخوردار است. اگر با پیکربندی و راه اندازی اکسس پوینت خود آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنیم مقاله تنظیمات اکسس پوینت را بخوانید. برای برقراری این اتصال، نیاز به یک کابل اترنت دارید تا از آن برای اتصال پورت اترنت رایانه خود به روتر اصلی استفاده کنید. در گام اول باید روتر را به مودم متصل کنید که ما این کار را پیشتر انجام دادهایم. پس مستقیماً سراغ اصل مطلب میرویم! حالا کامپیوتر باید به روتر اتصال پیدا کنم. همانطور که گفته شد، برای این کار به کابل اترنت نیاز داریم. کابل شبکه خود را برداشته و به پورت اترنت کامپیوتر خود متصل کنید. ممکن است دستگاه کامپیوتر شما این پورت را نداشته باشد. در این صورت باید یک آداپتور مناسب تهیه کنید تا پورت اترنت خود را از طریق آن به رایانه وصل کنید. اکنون میتوانید سوی دیگر کابل اترنت خود را به پورت اترنتی که روی روتر شما هست، متصل کنید. احتمالاً چند پورت اترنت روی روتر شما وجود دارد. این پورتها معمولاً با نامهایی چون LAN، LAN1 و LAN2 مشخص میشوند. پس کابل را به یکی از آنها وصل کنید. پس از انجام این مراحل اگر موفق به اتصال به اینترنت از طریق رایانه خود شدید، کار پایان یافته است؛ اما اگر چنین نشد، کافی است سیستم خود را مجدداً راهاندازی کنید. معمولاً برای سیستمعاملهایی مانند ویندوز، نیازی به این کار نیست. در این مطلب با تفاوت روتر و اکسس پوینت با یکدیگر آشنا شدیم. همچنین چگونگی تبدیل روتر به اکسس پوینت را شرح دادیم. مراحل و الزامات این کار را نیز به همراه جزئیات بیان کردیم. همچنین در پایان، به توضیح این نکته پرداختیم که چگونه میتوان رایانه خود را به وسیله یک کابل به روتر متصل کرد. روی هم رفته اگر شما هم این مقاله را به دقت مطالعه کرده باشید، با استفاده از آموزش های آن خواهید توانست روتر خود را به اکسس پوینت تبدیل کنید و یا اتصال کابلی را جایگزین اتصال بیسیم یا وایرلس کنید.
یک دیدگاه
علیرضا
سلام. ممنون بابت مطلب خوبتون.
یه مشکلی دارم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
من یک برد میکروتیک و یک روتر تی پی لینک دارم. چطور می تونم روتر رو به اکسس پوینت تبدیل کنم و اینکه برد میکروتیکم اونو بشناسه و ازش آی پی بگیره؟
صاران مارکت
با سلام خدمت شما دوست بزرگوار
شما فقط کافی هست که DHCP رو توی اکسس پوینت غیر فعال کنید، و سپس تنظیمات DHCP بر روی بردمیکروتیک خود فعال کنید.